Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[GSC] Suzumiya Haruhi Summer Festival Petit Nendoroid Set

Posted by -OJ- - 2012. augusztus 16.

Nem tartom magam a The Melancholy of Haruhi Suzumiya anime-sorozat megszállott rajongójának, de ezt a szettet mindenképp be kellett szereznem. Az ok ezúttal nem a karakterekben, sokkal inkább a ruházatukban keresendő, hiszen a yukatás petit nendoroidok igazi ritkaságnak számítanak a figura piacon.

Adatok
Név: Nendoroid Petite: Haruhi Summer Festival Set
Eredet: The Melancholy of Haruhi Suzumiya 19.rész (Endless8)
Gyártó: Good Smile Company
Magasság: 6.5 cm
Megjelenés: 2011. Augusztus
Ár: ~2100yen
Hivatalos Oldal

A hármas petit nendoroid szettek dobozai mindig ugyanazt a sémát követik, mindössze a színek és a rajta lévő promóciós képek változnak, hogy megfeleljenek az adott sorozatnak és a karaktereknek. A Haruhi szett doboza egy élénk kék alapszínt kapott, amely jól kiemeli a benne lévő színes figurákat.

A dobozon belül egy műanyag tálca tartja biztonságban és mozdulatlanul a figurákat, amik még egy neylon csomagolást is kaptak, nehogy megsérüljenek a dobozban.

Suzumiya Haruhi

Az SOS Brigád vezetője, Suzumiya Haruhi sötét rózsaszín yukatát visel, rajta piros virágmintákkal, és egy citromsárga obival átkötve. A figura karjai ugyan mozgathatóak, de ennek nem sok értelmét látom, mert a kezek csakis a csípőjére téve mutatnak jól. Haruhihoz pedig tökéletesen passzol ez a magabiztos, kicsit öntelt póz, amihez egy megfelelő mosoly is párosul. Külön kiemelném a hajában lévő sárga hajpántot és szalagokat, amikk a korábbi Haruhi petiteken mindig maszatosak voltak, mostanra azonban sikerül orvosolni ezt a hibát. A figurához semmilyen kiegészítő nem járt, csak úgy lehet kiállítani mint ahogy a képeken látszik.

Asahina Mikuru

A mindig deredere Mikuru-chan egy citromsárga yukatát kapott, rajta halmintákkal és egy piros obival. Mikuru karjai szintén mozgathatóak, de ennek most sincs semmi haszna, mert csak úgy állnak jól, ha maga előtt tartja őket. Haruhi esetében nem volt feltűnő a szandálok festése, itt azonban az élénk piros szalag már felhívta rájuk a figyelmet. A figura apró mérete ellenére a kidolgozásuk és festésük is elsőrangú, akárcsak a yukata hajtásai. Kiegészítő sajnos ehhez sem jár (pedig elviseltem volna egy zacskós aranyhalat a kezében), és Mikuru petit nendoroidja az egyetlen, aminek nincs a hátán lyuk, ezért csak a figura hajához csatlakoztatható a tartórúd.

Nagato Yuki

Nagato Yuki petit nendoroidja a tőle megszokott érzelemmentes arckifejezést mutatja. A yukatája szürke, rajta sötétebb csíkos mintákkal, míg a derekán egy narancssárga obit visel. A karjai kör-körösen mozgathatóak, de mert a belső részeikről hiányoznak a minták, ezt jobb elkerülni. Yuki esetében a tartórúd szintén a figura hátába csatlakozik és a három petit nendoroid közül Ő az egyetlen, aki még kiegészítőt is kapott a földönkívülis farsangi maszk formájában.

Ennek felhelyezése meglehetősen körülményes, ugyanis az előzetes elvárásokkal ellentétben nem mágnessel oldották meg a függesztését, hanem egy ormótlanul vastag gumiszalagot kell a feje köré tekerni. A promóciós képen feltüntetett módon egyáltalán nem érdemes felhelyezni, mert akkor a szalag közvetlenül az arc előtt lenne. Csak úgy mutat jól, ha az álla alatt vezetjük el, és akkor legalább a haj illesztési vonalát is eltakarja. Végülis ez csak egy kiegészítő, így a használata nem kötelező.

Ha el tudunk tekinteni attól az apró hiányosságtól, hogy hiába számítanak ‘akció figuráknak’ ezek a petit nendoroidok, az előre beállított pózok miatt mégsem lehet/érdemes változtatni rajtuk semmit, akkor egy hibátlan és kiváló minőségű figura szettel van dolgunk, amit a yukaták miatt minden petit nendoroid gyűjtőnek érdemes beszereznie, függetlenül attól hogy kedveli-e a SOS Brigád lányait vagy sem 😀

Hozzászólás