Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Kotobukiya] Yotsunoha – Nekomiya Nono

Posted by -OJ- - 2010. szeptember 20.

Nem gondoltam volna, hogy Nekomiya Nono képezi majd az első figura-ismertetőm tárgyát, de tekintve hogy ilyen szép, napsütéses őszi időnk volt ma, muszáj volt készítenem róla néhány képet, természetesen odakinn a zöld környezetben.

Név: Nekomiya Nono
Eredet: Yotsunoha (Visual Novel)
Gyártó: Kotobukiya
Megjelenés: 2008 Augusztus
Méretarány: 1/6
Magasság: 24cm
Kapható: AnimeLand

Nekomiya Nono a HaikouSoft által fejlesztett Yotsunoha című, romantikus visual novel női főszereplője. A történet szerint öt gyermekkori jóbarát gyűlik össze a hamarosan lebontásra kerülő régi iskolájukban, hogy megkeressenek egy évekkel korábban elásott időkapszullát, miközben az általunk irányított férfi főszereplőnek lehetősége van közelebb kerülni a négy barátnő egyikéhez. Természetesen Nono is közéjük tartozik, ő a főszereplő szomszédjában lakott az elválásuk előtt. Kedves és odaadó, emellett rendszeresen átjárt a sráchoz főzni és takarítani – vagyis a japán felfogás szerint az ideális feleség sztereotípiája 😀 A történetből egy kétepizódos anime feldolgozás is készült, amely szintén Nonot helyezi a középpontba.

A Kotobukiya a megszokott ablakos kartondobozt választotta csomagolás gyanánt. Semmi különleges nincs benne, viszont elég ellenálló ahhoz hogy szinte bármilyen ütődéstől megóvja a figurát, illetve lehetővé teszi, hogy vásárlás előtt minden oldalról szemügyre vehessük azt. A hátlapon pedig egy kis illusztrációt is találunk a visual novel egyik jelenetéből, amely alapján a figurát készítették.

Szerencsére a Kotobukiya mindig is előnyben részesítette az eredeti visual novelek karakterrajzait a későbbi anime-feldolgozásokéval szemben, és ez alól Nono sem kivétel. Ennél fogva a figura kidolgozottsága rendkívül részletes, amit persze a méretarány is megkövetel. Elég megnézni a hajában és a karján található szalagok öntését és festését, vagy a cicafület és farkat díszítő csengőket.

Az arc szintén tökéletesen visszaadja a visual novelben (vagy a fenti képen^) látottakat, az enyhe elpirultság pedig jól illik a karakter jelleméhez. A szem festése úgyszintén hibátlan, csak a rajta lévő csillogó réteg kicsit megnehezíti a fényképezését.

Ami viszont nem látszott a dobozon keresztül: a fürdőruha festése apró szemcséket is tartalmaz, ezzel sikerült elérniük, hogy ránézésre olyan vízlepergető anyagnak tűnjön, mint amiből a valódiak is készülnek.

A haj kialakításában és festésében szintén nem találtam kivetnivalót, jól eltalálták a színárnyalatot és a hajvégi árnyákolást is. Egyedül a kiálló hajtincs festése üt el a csatlakozási ponttól, mert sokkal sötétebb mint kellene.

A pózt nem nevezném túlzottan kiemelkedőnek, és ezen a téren a Kotobukiya nem is szokott túlzásokba esni és mindenféle kicsavarodott testhelyzettel előállni. Viszont akárcsak az arc, ahogy a cicafarkat szorongatja és (szégyenében) a fürdőruha alját gyűrögeti, az tükrözi igazán a karakter személyiségét.

Az alap egy hatalmas négylevelű lóhere, amely a visual novel és a Kotobukiya logója is egyben. A figura rögzítve van hozzá, vagyis csak azzal együtt álítható ki, így jókora helyet elfoglal.

Összességében csak ajánlani tudom ezt a figurát, amennyiben valakinek lehetősége van venni egyet. Az ára szerintem elfogadható a méretéhez képest, a kidolgozottsága elsőrangú, és nem kell perverz módon “védtelen kis fürdőruhás loliként” tekintenünk rá ahhoz, hogy elmondhassuk: Végtelenül aranyos is 😀

Hozzászólás