Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[MegaHouse] Gundam SEED Destiny RAH-DX 2 – Athrun Zala

Posted by -OJ- - 2011. október 11.

A múltkor egy nagyobb porolást tartottam az Odúban, és a legfelső polc leghátsó sarkából a kezembe került gyűjteményem egyetlen, hímnemű karaktert ábrázoló, 1/8-as méretarányú PVC figurája: Athrun Zala a Gundam SEED Destiny-ből. Ritka alkalom ez, úgyhogy le is fotóztam, amíg megvolt 😀

Adatok
Név: Athrun Zala
Eredet: Mobile Suit Gundam SEED Destiny
Gyártó: MegaHouse
Megjelenés: 2005. Október
Méret: 1/8 (20cm)
Ár: 3800yen

A doboz semmiben sem különbözik a többi, nagyobb figuragyártók termékeinek csomagolásától. A kartondobozon elől, oldalt és felül is találunk ablakokat, melyeken keresztül megvizsgálhatjuk a figurát. Az oldalain karakterrajzokat, a doboz hátulján pedig a RAH-DX2 figuraszéria három tagjának promóciós képét találjuk. Belül egy átlátszó műanyag belső tartja egy helyben a figurát, amelynek lábai és a karja még neylon zacskókkal is be voltak csomagolva.

2005-ös figuráról lévén szó nem voltak túl nagy elvárásaim a minőséggel kapcsolatban (főleg hogy mindössze 3.000Ftért vettem), de kellemeset csalódtam.

A figura kidolgozása ugyan meglehetősen egyszerű, de ez az eredeti karakterrajzból is következik. Athrun az animeben is ugyanezt a szimpla, egyszínű ZAFT katonai zubbonyt viseli, amin semmi kiemelkedő részlet nincs. Egyedül a rangjelzése, a vállain a ZAFT embléma, és a gallérján a FAITH egység kitűzője kívánt egy kicsivel nagyobb figyelmet a készítőktől. A többi részének festése, a maga egyszerűségében, hibátlan.

Úgy vélem, az arc formáját és a szemek festését is jól eltalálták. Legalábbis felismerhető róla a karakter.

Ha már a festéssel nem tudtak maradandót alkotni, legalább az egyszerű állópózt igyekeztek kicsit feldobni azzal, hogy a zubbony szárait úgy formázták meg, mintha a szélben lengedezne. Ezzel elérték, hogy a póz némileg vagányabbnak hasson, valamint némi dinamikával is felruházza a figurát.

Ez a kör alakú alapzat teljesen általánosnak számít a MegaHouse figurák esetében. De azért mindig igyekeznek legalább az adott karakter sorozatának logóját belevésni, hogy mégis személyre szabott legyen. Ebben az esetben a SEED nagy S-logóját és Athrun ZGMF-X23S Saviour mechájának sziluettjét vésték rá.

Összességében ez nem egy kiemelkedően szép, de nagyon minőségi figura, és az egyetlen, amit a karakterről ilyen méretarányban kiadtak. Aki szereti Athrunt (vagy úgy általánosságban gyűjti a férfi karakterek figuráit) annak érdemes beszerezni 😉

És egy kis barkácsolás, hátha sikerül egy kicsit vagányabbá tennem Athrunt 😀

Hozzászólás