Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[FuRyu] Little Busters! – Kudryavka Noumi Winter Clothes Ver.

Posted by -OJ- - 2011. december 21.

Nem terveztem, hogy pár héttel a megvétele után máris írni fogok erről a figuráról, de ma olyan szépen esett a hó, hogy muszáj volt készítenem róla néhány képet.

Név: Kudryavka Noumi
Eredet: Little Busters! (Visual novel)
Gyártó: FuRyu
Megjelenés: 2010. Október
Méretarány: 1/8(?)
Magasság: 15 cm (28 cm a villanyoszloppal)
Ár: 1500yen

(Gyengébbeknek még egy összeállítási képet is mellékeltek)

Mint ahogy azt már Sasaminál említettem, a FuRyu még annyira sem szereti változtatni a dobozait, mint a Sega vagy a Banpresto. Minden figurájuk csomagolásához ugyanazt a sablonmintát használják fel, csak a színeket és a promóciós képeket változtatják.

Sajnos a FuRyu nem tartozik a megbízható figuragyártók közé, mert számos esetben előfordult már, hogy a tömeggyártott figuráik már nem is hasonlítottak az előzetesen bemutatott prototípusokra, illetve olyan gyenge minőségű műanyagból készítik őket, hogy egy pár hónap után dőlésnek indulnak. Előbbi probléma szerencsére nem áll fenn Kud esetében.

Az arc pontosan olyan lett, mint ahogy azt előzetesen ígérték, és hasonlít is az eredeti karakterrajzra. A haja egészen szép, dús hatást kelt a nyak alatt elváló hajtincsekkel, és a festésénél nem spórolták az árnyékolást sem. Az illesztési vonalak persze látszódnak rajta, de ezt már megszokhattam ennél a kategóriánál.

A kabátja nagyon egyszerű, ugyanakkor akad rajta néhány jobban kialakított részlet, mint például a zsebek, vagy a gombok, amiknek meglepően pontos lett a festése. A fehér alapszín pedig kapott egy kis kékes árnyékolást is a karok környékén.

A lábaira megint csak nem lehet panaszom. A harisnyán még a kis masnikat is megtartották, ráadásul a kabát gombjaival ellentétben nemcsak a láb anyagából vannak kiemelve, hanem külön ki lettek öntve. Az ezüst kapcsok a csizmáján ugyancsak jól sikerültek.

Az alapzat egy 1cm magas körlap, rajta egy kezdetleges utcakő mintával. A figura mögött pedig áll egy 28cm magas villanyoszlop. Persze a festése semmi extra, de akkor is egész hangulatos kis diorámát alkot a figurával. A figurát azonban csak kép apró szeg rögzíti az alapzathoz, így kíváncsi leszek rá, mikor kezd majd el dőlni valamelyik irányba – remélem hátra, mert akkor az oszlop megfogja majd 😀

És akkor a téli képek:

Hozzászólás