Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Wave] School Rumble – Sawachika Eri

Posted by -OJ- - 2011. április 1.

A School Rumble tsundere úrilánya volt az első karakter, akiről egyenesen Japánból rendeltem figurát, nemcsak a hazai boltok raktáron lévő készletéből markoltam fel.

Adatok
Név: Sawachika Eri
Eredet: School Rumble 2nd Semester
Széria: Treasure Figure Collection
Gyártó: Wave
Megjelenés: 2007. Február
Méret: 1/10 (16.5 cm)
Ár: 3200yen

Eriről összesen három nagy méretű figura jelent meg, és talán ez hasonlít leginkább az animeben látott változatra, de az anyaga és a festés minősége nem sokkal jobb a prize kategóriás figurákénál – ez a Wave termékeinek nagy részéről elmondható, és ahhoz képest elég magasan áron vesztegetik őket, így nem sűrűn szoktam tőlük vásárolni. Viszont egy közel 70%-os leárazás keretében (akciósan kb 900yen volt) már megérte beszerezni, hiszen igazán ritkaság dere~módban látni ezt a karaktert.

Amiért viszont elismerést érdemel a Wave, hogy talán ez az első alkalom, mikor a dobozbelső a kibontás után még a fotózáshoz is használható háttérként!

A pózt mindenesetre tökéletesen eltalálták. A figura teljes súlya a jobb lábra nehezedik, míg a befáslizott bal lábát életszerűen kicsit felhúzva tartja, éppen hogy csak érintve az alapot (ezzel elkerülve a dőlést). Az egyik kezében a levetett tornacipőt fogja, a másikkal pedig még jobban magára húzza a Harimától kapott dzsekit. Ehhez hozzájön az enyhén elpirult arckifejezés, és kész is a dere~ mód!

Egyedül az alapnál lehettek volna kicsit kreatívabbak is a készítők, mert ha Yakumo esetében belefért a kövezet és a lépcső, akkor itt is kialakíthatták volna a gyepet.

Eri esetében viszont megvan az a lehetőség, hogy akár a lágy PVC-ből készült dzseki nélkül is kiállíthatjuk, amihez egy alternatív jobb kart is mellékeltek:

Persze a japánokat ismerve ezt is csak azért, hogy jobban szemügyre vehessük a karakter testi adottságait 😀

Az egyszerű festéstől eltekintve (kivételesen) jó munkát végzett a Wave, így (igaz csak akciós áron) bőven megérte megvennem. Sőt, mivel alig tudtam kivárni, hogy megérkezzen az AnimeLandbe, közben még az Alter verzióját is beszereztem a Holdfényteamtől!

Hozzászólás