Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Banpresto] Black Lagoon DX Figure – Revy

Posted by -OJ- - 2011. október 7.

Már régóta szerettem volna egy figurát a Black Lagoon Revyjéről, de a régebbi kiadásokat mind aranyáron vesztegetik, és annyit nekem nem érnek meg. Szerencsére a nemrég megjelent Roberta’s Blood Trail OVA-k kapcsán a Banpresto is elkezdte kiadni a karaktereket, természetesen Revyvel az élen, akiről rögtön be is rendeltem a legelső változatot.

Adatok
Név: Revy “Two Hands”
Eredet: Black Lagoon
Széria: Black Lagoon Figure 001
Gyártó: Banpresto
Megjelenés: 2010. Augusztus
Méret: 17 cm
Ár: 1500yen

Az eredeti artwork a DVD borítójáról.

Ismét egy teljesen zárt dobozzal van dolgunk csomagolás gyanánt, nehogy véletlenül meglássuk a figurát, mielőtt kifizetnénk.

Ezúttal a doboz is sokkal vékonyabb a szokásosnál, ellenben kétszer olyan magas, mint amire valójában szükség lett volna. A figura ugyanis két darabban volt benne, pukkancs és azon belül még egy neylonzacskóba csomagolva, ami el is kellett, nehogy megsérüljön a dobozban való fel-le csúszkálás során.

Íme Revy, az alsó és felsőtest összeillesztése után:

A figura kidolgozottsága teljes mértékben kielégíti a kategóriával szemben állított igényeimet. A festése hibátlan, sehol egy elfolyás vagy festékhiba, a ruháján minden apró kis részletet (gombok, csatok, stb) feltüntettek, a kezeiben tartott pisztolyok tényleg úgy néznek ki mint az M92s Beretta, a markolaton pedig még az apró halálfej díszítés is kivehető – vagyis pontosan olyanok, mint az animeben.
Mivel Revy testét nem sok helyen borítja ruha, így azok a fedetlen részek még a szokásosnál is nagyobb figyelmet kaptak. A lábain jól kivehetők a realisztikusan megfeszült izmok, a nyakán láthatóan kidudorodik a kulcscsont, még a csuklóján is felfedezhetjük az inakat. Anatómiailag nézve tökéletes a figura kialakítása.

Hiába az alacsony ár és a részletes kidolgozás, sajnos ez a figura sem mentes a hibáktól. A legnagyobb probléma a figura arca, pontosabban a bájos mosolya, ami nagyon jól állna akármelyik bishoujo anime karakternek, de Revy kegyetlen és eszelős jellemétől fényévekre van egy ilyen nyugodt arckifejezés. Pedig a szemei szépek és egész pontosak is, de az a mosoly nem kellett volna. A másik hiba már kevésbé jelentős, inkább csak szőrszálhasogatás, hogy a gyártó védjegye a figura hátára van rányomva, közvetlenül a pisztolytáska tartója alatt. Egyáltalán nem feltűnő, de ha egyszer észrevesszük, onnantól már zavaró tud lenni az ott léte. Rendben, valamivel jelölni kell az eredetiséget, de miért nem tudták a csizmája talpára nyomni azt a fránya védjegyet?

További Galériák:
Kaijin, msz006, Hinjaku

Hozzászólás