Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[GSC] Steins;Gate – Makise Kurisu

Posted by -OJ- - 2012. szeptember 30.

A Good Smile Company Makise Kurisu figuráját még tavaly Szeptemberben rendeltem elő, mihelyt lehetőség nyílt rá. Idén Márciusban jelent meg, majd hosszas szállítás után Április végén érkezett meg az Animelandhez, ahonnan Június elején már el is hoztam. Most pedig bemutatom saját fotókkal is, amiket még a nyár közepén készítettem róla.

Adatok
Név: Makise Kurisu
Eredet: Steins;Gate (VN/Anime)
Gyártó: Good Smile Company
Méret: 1/8 (21cm)
Ár: 6800yen
Megjelenés: 2012. Március
Hivatalos Oldal

Ami legelőször szembetűnik a dobozzal kapcsolatban, hogy keskeny és piszok magas, akár egy mini-oszlop. GSC termékről lévén szó a díszítése most is kiemelkedően szép lett, amihez természetesen az eredeti visual novel színsémáit használna fel a gyártó. A karaktere neve mellett még a ‘004-es számú laboratóriumi tag’ megnevezését is feltüntették, amit szintén jó ötlet volt.

Makise Kurisu a maga 20cm-es magasságával (nem számítva az alapzatot) a Good Smile Company 1/8-as méretarányú figuráinak táborát gazdagítja. Ami Nekem tökéletesen megfelel, hiszen a legtöbb figurám ilyen méretarányú, az 1/7-esek pedig gyakran nem férnek el a polcaimon.

Sokan kritizálták a figurát az állítólagos ‘egyszerű’ póza miatt, hogy csak egy szimpla álló helyzetben van, de az Én meglátásom szerint ezeknek a kritikáknak semmi valóságalapja nincs.

Épp ellenkezőleg, a póz sokkal dinamikusabb hatást kelt mint bármely másik, Kurisuról kiadott figura. Ahogy kecsesen szalad vagy éppen szökdécsel (esetleg suhan – és nem zuhan!) lefelé a lépcsőn, miközben a félig levetett pulóverét ejtőernyőként használva lassítja az iramot, a kilazult nyakkendője és a karjai hátra lendülnek, a haja pedig az alulról érkező fuvallatnak megfelelően úszik a levegőben…Kell ennél ‘mozgalmasabb’ póz egy valójában mozdulatlanul álló figurához? 😛

Az arc kialakítása valóban elég egyszerű, és jóval kevésbé körülhatárolt mint más figurák esetében. Ez elsősorban Huke rajzstílusából ered, aki soha nem emeli ki a szemeket azzal, hogy egy fekete vonallal körülhúzza őket, ezáltal az egész arc egybeolvad. Igaz a spirális pupillák enélkül is könnyedén beszippantják a szemlélőt.

A hajra szintén nem lehet egy rossz szavam sem, a kialakításával a GSC hibátlan munkát végzett. Az élénk gesztenyebarna hajszíne pedig gyönyörűen fest

Az ‘ejtőernyő pulóver’ a funkciójának megfelelően, a hajjal együtt úszik és hullámzik a levegőben. A gazdagon árnyékolt drapp festése pedig a haj mellett a figura másik legszebb része. A fehér ing kialakításában leginkább a gyűrődéseket érdemes megemlítenem, ahogy azok reálisan követik a test vonalát. Egyszerű, és mégis részletes, ez benne a szép.

Fekete rövidnadrág, harisnya és visszahajtott csizmaszárak, elég érdekes összeállítást alkotnak a fehér inggel és a nyakkendővel, de Én biztos nem fogok panaszkodni miattuk. A tapadós kisnadrág jól kiemeli Kurisu hátsó részét (Dat Ass!), a harisnya pedig a szexi lábait. A csizmát nem tudom hová tenni, az szimplán csak LOL 😀 Sajnos a fehér öv hátsó részénél van egy kis maszatolás, de ezt is csak az alulról történő fotózás során vettem észre, mert különben a pulóver mindig eltakarja.

Két kiegészítői is jár a figurához.

Az egyik a piros mobiltelefon, amit a jobb kezében foghat. Ennek a kialakítása lehetett volna egy kicsit részletesebb is. Legalább egy matricát ragaszthattak volna a nyomógombokra.

A másik pedig a Fém Oppa, amit szintén a kezében foghat, de egyszerűbb letenni a lépcsőre. Ha gonosz lennék, akkor pont eléje raknám le, mintha azt akarnám hogy elessen benne, de nem fogok ilyet tenni 😀

A figurához két fajta alapzatot is mellékeltek: egy magasított lépcsőt, amit a rádió épületében látottak alapján készített a gyártó, és használatával egy kisebb diorámát építhetünk a figura köré. Valamint egy egyszerű fehér körlapot, ami pedig a többi figura hasonló körlap alapzatához passzol. Bármelyiket is választjuk, a lényeg hogy mindkettőnél egy fél centis fémrúd tartja egyenesben a figurát.

Ez lenne hát a Good Smile Company Makise Kurisu figurája. Elég népszerű a karakter, ezért eddig is számos figura jelent már meg róla: a Kotobukiya üldögélő verziója, a Wave fürdőruhás változata, a Banpresto prize figurái, figma és nendoroidok is. És mihelyt megjelenik a Steins;Gate animefilm, valószínűleg újabbakat is bejelentenek majd.

Jelenleg azonban, ha valaki a legszebb Kurisu figurát akarja magáénak tudni, akkor véleményem szerint ez a kiadás a biztos választás!

4 hozzászólás to “[GSC] Steins;Gate – Makise Kurisu”

  1. Sztike said

    Továbbra is tetszik ez a figura! Jó képek! Ötletes volt lépcsőn fotózni ^_~

  2. Junchi said

    Leírtam már vagy 9000-szer, de legyen itt 9001. alkalommal is: HNNNG~ DO WANT! Annyira rohadt jól néz ki ez a figura, éppen ezért _annyira_ sajnálom, hogy 20k~ körüli zs-t smucig vagyok kiadni érte.

    Na mindegy, maradnak az emocionális sóhajok és a képekben való gyönyörködés, amiket persze köszi. :3 (És persze DAT ASS… alsó_ajkába_harapó_napszemüveges_afroamerikai_férfi.jpg. Bezzeg mikor elviseltem volna animében egy kicsivel több fanservice-t, akkor naná, hogy nem kapok… >_>)

Hozzászólás