Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Sega] Neon Genesis Evangelion Extra Pajamas Time – Ayanami Rei

Posted by -OJ- - 2012. június 8.

A NGE lányokról már olyan sok figurát adtak ki az évek során, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük. Éppen ezért megfogadtam, hogy a sorozatban látott ruháikon kívül semmilyen más, fantázia szülte kiadást nem fogok megvenni. Ezek a pizsamás változatok azonban olyan jó áron voltak, hogy nem tudtam ellenállni nekik, különösen úgy hogy mind a kettőt egyszerre megvehettem. Először Ayanamit mutatom be a kettő közül.

Név: Ayanami Rei
Verzió: Extra Pajamas Time – Hikari Version
Eredet: Neon Genesis Evangelion
Gyártó: SEGA
Megjelenés: 2005. Augusztus
Méret: 1/8
Magasság: 18 cm (kerettel 21.5 cm)
Ár: 1500yen

Jó ideje nem találkoztam már ezzel az átlátszó dobozos csomagolással. Régebben nagyon népszerű volt ez a megoldás, elsősorban a prize kategóriás figurák körében, ám egy idő után szépen eltűntek a színről és felváltották őket a tégla alakú kartondobozok. Meg kell hagyni, elég sérülékeny ez a fajta a doboz. Nagyon könnyen megtörik, összenyomódik vagy akár meg is reped, ami máris csökkenti az eladhatóságát. Ezen is volt egy pár horpadás, mikor megvettem őket, de semmi feltűnő. És a benne lévő figura sem sérült.

Ez már a második kiadása ennek a figura párosnak. A korábbi verzión még csak egy egyszínű inget viseltek a lányok (fenn is azok láthatóak a doboz hátlapjának belső felén), a mögöttük lévő kép pedig a városi éjszakát ábrázolta. Ezen az extra verzión az ingeket átszínezték és átlátszó műanyagból készítették őket, míg a háttérképet a hajnali égboltra cserélték és angyalszárnyakat festettek a figurák mögé. A képkeretet szintén megújították, ami ezúttal sötétben foszforeszkáló műanyagból készült.

Nézzük Ayanami Rei figuráját:

Rei a hátán fekszik, lábait egy kicsit felhúzva és megemelve, a bal karjával pedig a fejét támasztja alá. Az átlátszó anyag már önmagában is egy elég kellemes látványt nyújt, de ezt még tetézi a tény hogy az ing jó mélyen ki is van gombolva 😛 A külföldi oldalak tanúsága szerint akár le is lehetne feszegetni róla az inget, de ilyesmiért Én nem fogom megrongálni a figurát. A ruha gyűrődései egyébként kellően részletesek és követik a test vonalát.

A fej kidolgozása és részletessége egy kicsit szegényes, de 2005-ös figuráról lévén szó, ezen nincs mit csodálkozni. Rei arca jól tükrözi a sorozatban megismert változatát, ami bőven elég is. A kék haja pedig különösen jól passzol a szintén kék inghez. Sajnos a haj alján jól látszanak az illesztési vonalak, és még öntési hibák is vannak az egyes hajtincseken, de ezt megint csak a korának róhatjuk fel.

Csak a fotózás során, közeli szemügyre vételnél tűnt fel, hogy a figurának valójában nincs is karja. A testének törzse egészben megvan, ám az átlátszó ingujjban semmi nincs. A kéz pedig csak az ingujj végébe van beletűzve. Ennél a résznél nem ártott volna egy kicsit jobban elködösíteni az átlátszó műanyagot 😀

Fenék tájban nem hiányzik semmi, és az alsóneműt sem színezték át, maradt az eredeti fehér szín.

A gyártó az ing mellett a figura lábaira is nagy figyelmet fordított. Igazán formásak lettek, a lábujjait is szépen kidolgozták, igaz a köröm lemaradt róluk. Az illesztési vonal ugyan elől és hátul is megvan, de alig látszik.

Így néz ki a keret hátulról. A háttérképet és az előtte lévő átlátszó műanyagot négy fémcsavar rögzíti a kerethez, míg a figurát két műanyag szeg tartja fenn a kép előtt. Ez sajnos azzal jár, hogy a figurát nem lehet különválasztani a képkerettől, csak együtt állíthatók ki. Erre két lehetőséget is kínálnak: felül van egy akasztónak való hely, amennyiben a falra szeretnénk feltenni a képet. Alul pedig egy kihajtható talp, amivel az asztalon/polcon is felállítható a keret.

Elsősorban a képkeretes megoldás miatt vettem meg ezt a kiadást, de amellett a figurára sem lehet panaszom. Korához képest szépen ki van dolgozva, ráadásul nem sokkal került többe, mint egy trading figura.

Hamarosan az Asuka-párja is sorra fog kerülni.

4 hozzászólás to “[Sega] Neon Genesis Evangelion Extra Pajamas Time – Ayanami Rei”

  1. Riku said

    A 2005-ös kiadás ellenére nagyon csini ez a Rei! 😀 Egyedül azzal van problémám hogy egy kicsit fényes, “műanyag hatású” a bőre, de ez még bőven elnézhető. Az anime nekem olyan egyszer nézős volt, de jó áron lehet hogy én sem tudtam volna ellenállni a párosnak. Amúgy szerintem azzal sincs semmi gond hogy nem lehet elválasztani őket a keretüktől, a falon annyira mutatósak lehetnek és ha jól látom még világítanak is! A falon tartod őket? 🙂

    • -OJ- said

      Sajnos akkoriban még elég általános volt a figuráknál ez a fényes bőr 😦

      Igen, az ajtó két oldalán, szimmetrikusan. Így még éjszaka is tudom, pontosan hol van az ajtó 😀
      Itt látszanak is.

  2. Junchi said

    Bár nem komálom az NGE-t, de ha választani kéne Rei és Asuka között, egyértelműen előbbire szavaznék. :3

Hozzászólás