Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[SEGA] Suzumiya Haruhi no Yuuutsu – Suzumiya Haruhi ~Sasanoha Rhapsody Ver.~

Posted by -OJ- - 2014. május 23.

Íme Suzumiya Haruhi loli verziós figurája a SEGA-tól, ami már jó ideje nincs a gyűjteményemben, de mivel anno készítettem róla pár fotót, inkább megosztom mintsem töröljem őket.

Adatok
Név: Suzumiya Haruhi
Eredet: Suzumiya Haruhi no Yuuutsu / The Melancholy of Suzumiya Haruhi
Verzió: Sasanoha Rhapsody / Bamboo Leaf Rhapsody
Gyártó: SEGA
Megjelenés: 2010. Március
Méret: 16 cm
Ár: 1500yen

Ennél a figuránál is a SEGA prize kategóriás termékeire jellemző, elől nyitott dobozt kapjuk, amin keresztül jól rálátásunk nyílik a termékre, míg a doboz falait a sorozat openingjének színvilága és mintái díszítik. A belső blister most is egy helyben tartotta és jól megőrizte a figura valamint a hozzá tartozó kiegészítők épségét.

Gyors kibontás után íme az egészben lévő figura, a hozzá tartozó alap, valamint a sorozat ide tartozó epizódjában a karakter által használt pályafestő kocsi.

A figura legnagyobb érdeme, hogy a magabiztos póz teljesen Haruhit idézi, de emellett a minősége is egészen jónak mondható. Persze csak prize kategóriás, így az illesztési vonalak itt-ott jól látszanak, valamint a festésben is akadnak egyenletlen részek. Pl a hajpántja az én verziómnak kissé halovány lett, ezért átüt alóla a haj sötétbarnája, és a cipője fehér talpa is kissé hullámos. A nadrág és a póló kidolgozásában nem találtam hibát, a panda embléma pedig a legélesebb rész az egész figurán.

Az arca szintén jónak mondható, legalábbis felismerhető róla a karakter 13éves énje. A szem festése teljesen rendben van, de a száj és az orra alig emelkedik ki az arcából, nem sokkal jobb egy trading figuráénál.

A majdnem 1cm vastag alapzat szintén az opening színvilágát és mintáit használja díszítéshez, ami dicséretes, hogy nem csak egy egyszerű és egyszínű körlapra állították a figurát. A pegek viszont a figura lábaiból állnak ki, így a saját alapzatán kívül máshova nem lehet kiállítani. A piros kocsi kialakítása és festése mondhatni hibátlan, ami azt illeti részletesebb mint maga a figura.

Önmagában is aranyos darab, de leginkább rajongóknak tudom ajánlani ezt a verziót, hiszen a figma mellett ez az egyetlen nagyméretű figura, amit a kis Haruhiról valaha kiadtak, így ez egy Haruhi-gyűjteményből sem hiányozhat.

Hozzászólás