Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[MaxFactory] Fate/stay night – figma 069 Rider

Posted by -OJ- - 2010. szeptember 20.

Mindenre van egy első alkalom. Korábban bármennyire is ódzkodtam a gondolattól, hogy valaha is pénzt adjak ki egy “figma”-nak nevezett…nos, játékszerre (amelynek számomra nem túl magas a gyűjtői értéke) a MaxFactory-nak mégis sikerült megtörnie a jeget, mikor Ridert jelentették be következő projektként. Hogy mennyiben érte meg, az más kérdés.

Adatok
Név: Rider
Eredet: Fate/stay night
Gyártó: MaxFactory
Megjelenés: 2010 Május
Méretarány: 1/12(?)
Magasság: 14cm

Tekintve, hogy nem valami sok kiegészítő járt hozzá, a doboza meglehetősen kicsi. Csak a figurának és mellette a láncainak kellett helyet szorítani – ami akár alatta is elférhetett volna, ha nagyon akarják. Mindenesetre így legalább kis helyet foglal a doboz 😀

Teljes készlet:
* maga a figura
* az általános figma talp
* összesen öt pár kéz
* két tőr, rajtuk 30cm-es láncok
* alternatív arc
* levehető maszk

De ha jobban belegondolok, végülis mi mást lehetett volna még adni Riderhez? Végig ezekkel a fegyverekkel harcol, hétkönapi élete nincs így nem kapcsolható hozzá semmilyen más tárgy, egy világító unikornis pedig nehezen fért volna bele az árkategóriába – valószínűleg többe került volna a gyártása, mint magának a figmának 😀

Ha már kevés kiegészítőt adtak hozzá, gondolhatnánk hogy a figura elkészítésére fordították a legtöbb figyelmet. Ez sajnos csak részben igaz.

A haját két rétegből rakták össze, hogy dúsabbnak hasson, de ne akadályozza a figurát a mozgásban. Ez papíron talán jó ötletnek tűnt, de a végleges terméknél komoly gyártási hibák jelentkeztek – a haját tartó kapcsok ugyanabból a gyenge műanyagból készültek mint maga a hajkorona, amit méreténél és súlyánál fogva nem képesek megtartani. Így kb a legkisebb feszítésre sikerült elérni, hogy letörjön a haj egyik fele! Szerencsére a pillanatragasztó megoldotta a problémát, de ez egyértelműen tervezési hiba.

A másik probléma frufrunál adódott, mely szintén rugalmas műanyagból készült, hogy a hosszú hajtincsek könnyen állíthatóak legyenek a póznak megfelelően. Emiatt viszont semmi tartásuk nincs, és egy pöccintésre leesnek a homlokáról 😦

Bár a nyak kapott egy plusz csatlakozási pontot, hogy a fejet jobban hátra lehessen hajtani, ez valójában teljesen felesleges: a csak korlátozottan mozgatható haj ugyanúgy megakadályozza a hátrahajlást, illetve a figurát nem is lehet beállítani a karakterre jellemző, terpeszben álló négykézlábas pózba, így soha nem is kell felfelé néznie…A lábnál pedig még illesztési hibák is észrevehetőek!

Hiába a márkanév és a limitált megjelenés, a MaxFactory-nak nem sikerült hozni a tőlük elvárható minőséget. A könnyedén letörő haj pedig garantálja, hogy ez a figma nem sokat lesz pózoltatva.

Hozzászólás