Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Kotobukiya] Final Fantasy VII AC Play Arts Vol.2 – Kisaragi Yuffie

Posted by -OJ- - 2012. február 27.

Yuffie egyike volt az első figuráimnak, akit még nem az animek iránti rajongásom, hanem elsősorban a Final Fantasy VII PC-verziójának valamint az abból készült CG-film miatt szereztem be.

Adatok
Név: Kisaragi Yuffie
Eredet: Final Fantasy VII: Advent Children
Gyártó: Kotobukiya / Square Enix
Megjelenés: 2007 Október
Méretarány: 1/8
Magasság: 19cm
Ár: ~4000yen
Kapható: HoldfényTeam

A PlayArts akciófigura széria csomagolása rendkívül ellenálló tud lenni. A külső doboz a szokásosnál vastagabb kartonból készült, azon belül van még egy, belső háttérként szolgáló kartonréteg, valamint az átlátszó műanyag bélés mind segítenek biztonságban tartani figurát. Emellett a külső doboz díszítése sem elhanyagolható.

Méretüknél fogva (mindegyik 1/8-as méretarányú) ezek az akciófigurák jóval drágábbak mint a MaxFactory figma verziói, ugyanakkor nem sok kiegészítő jár hozzájuk. A fekete talp és a tetszés szerinti magasságba állítható tartóoszlop általánosnak mondható, ami mellett Yuffie-hoz még egy óriási dobócsillag és egy cserélhető, ökölbe szorított kézfej pár tartozik.

A figurán több mint 20 mozgatható csatlakozási pontot találunk, amelyek sajnos igencsak jól látszanak, főleg ha a fedetlen karjait vagy az ágyékába csatlakozó combjait nézzük. A lábain már jobb helyzet, ott jól eltakarja őket a csizmája, valamint a deréki és a nyaki csatlakozási pontokat is nehezebb észre venni.

A figura egyébként jól megáll a saját lábain is, de erősebb lökésre már könnyedén eldőlhet, így ajánlott a mellékelt tartóállvány használata a kiállítása során.

Technikai szempontból a figura arcának kidolgozására egy rossz szavam sem lehet. A festése egységes, az ajkakat szépen kiemelték, és haj feketéjében sincs maszatolás. Ugyanakkor az egész arckifejezése teljesen élettelen, főleg ha az üres és egyszínű szemeit nézzük. Ez nem feltétlen negatívum, hiszen a PlayArtsba tartozó összes figurának ilyen alap-tekintete van, de Én személy szerint jobb szeretem, ha a figurának van egy kis lelke is.

A törzs kidolgozása is kellően jól sikerült, főleg a topját díszítő virágminták festése. A dzseki cipzárjánál azonban lehetettek volna pontosabbak is az ezüsttel, mert sok helyen hiányos (Nem lekopott!) és a vonala is elcsúszik. A hátán van egy hatalmas illesztési vonal, de a hajából lelógó szalagok miatt abból jobbára semmit nem lehet látni.

A kisnadrágja kidolgozásra szintén nem rossz, ahogy az övvel igyekeztek eltakarni a csatlakozási pontokat, valamint a zsebek is reálisan néznek ki. Azonban a festése nagyon csúnya és maszatos lett, elsősorban az övi részen, ahol a feketével összekenték az alatta lévő drapp részeket is 😦

A lábak esetében már jobb a helyzet. Itt az öntés is kiváló (elég csak a hosszú fűző vonalaira néznünk) és a festés is egységes lett.

Van egy pár figurám ebből a szériából, de soha nem tudták belopni magukat a szívembe. A kidolgozásuk akár jó is lehetne, ha a rengeteg csatlakozási pont nem rontaná le az összképet, a festésük minősége pedig erősen változó. Yuffie-t viszont gyakorlatilag ingyen kaptam, így maximálisan megérte beszereznem 😀
Az emelhető tartóállványnak köszönhetően pedig egészen extrém, ugró/repülő pozíciókba is be tudom állítani:

Hozzászólás