Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Sega] NGE EX Christmas Figure – Ayanami Rei

Posted by -OJ- - 2011. január 6.

Ez az egyetlen időszak az évben, amikor Mikulás Rei előkerülhet a polc hátsó sorából, hogy egy pár hétig az asztalomat díszítse, közvetlenül a karácsonyfa alatt!

Név: Ayanami Rei
Verzió: EX Christmas Figure
Eredet: Neon Genesis Evangelion
Gyártó: SEGA
Megfelenés: 2004. Október
Méret: 1/8
Magasság: 21 cm
Ár: 1500yen


Elég szegényes a doboz díszítése, egy pár karácsonyi illusztráció a karakterről azért ráférhetett volna.

Nem szoktam alkalomhoz és ünnepekhez köthető figurákat vásárolni, mert az év többi napján közel sem mutatnak olyan jól, a dobozukba pedig nem szeretném visszatenni őket. Ez az Ayanami Rei figura viszont különleges darabnak számít, ugyanis az AnimeLand karácsonyi nyereményjátékának fődíjaként került hozzám, még 2008-ban.

A SEGA termékeinek nagy része a legolcsóbbnak számító, prize-árkategóriába tartozik, ezért nincs értelme összehasonlítani a drágább figurák kialakításával. Ráadásul kategórián belül is jókora minőségbeli eltérések lehetnek a kiadások között, főleg ha a régebben megjelent figurákat nézzük. Szerencsére az elmúlt évek során a SEGA is határozottan javuló tendenciát mutatott, és bár ez is meglehetősen régi darab, Mikulás Rei is a jobban sikerültek közé tartozik.

Még ajándékot is hozott!

Az arc kialakítása kellően pontos, legalábbis a karakter felismerhető róla, és annyi elég is. A haj festése pedig még árnyékolást is kapott (amit manapság szeretnek lespórolni) valamint a póz is kellemes látványt nyújt.

Nem vagyok benne biztos, de szerintem ezek rakéták és tölténytárak!

Negatívum, hogy a lábai már természetellenesen hosszúra sikerültek. Valamint az összes ruhadarab fényes festést kapott, ami egy kissé furcsa hatást kelt és megnehezíti a fényképezést is, de legalább nincsenek rajta elfolyások vagy kihagyások. Persze mégiscsak prize figura, tehát a ragasztási vonalakat azért lehet látni…

Pantsu shot!

Az árához képest ez egy kiváló figura. Nem bánnám, ha a jövőben az összes többi prize-kategóriás termék elérné ezt a minőségi szintet.

És jó lenne egyszer még az Asuka-párját is megszerezni 😀

2 hozzászólás to “[Sega] NGE EX Christmas Figure – Ayanami Rei”

  1. Rui-chan said

    Igazán szép nyeremény! ^^ A lábai tényleg hosszúra sikeredtek, szegény Rei. Remélem sikerül beszerezned majd Asukát is. 😉

Hozzászólás