Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[MaxFactory] Hayate no Gotoku!! – Nendoroid 125 Katsura Hinagiku

Posted by -OJ- - 2012. június 19.

Katsura Hinagiku a Hakuou Akadémia diáktanácsának elnöke, a kendo klub kapitánya és az iskola sztárja, akiről a Max Factory készítette el a valaha kiadott legaranyosabb figurát. Ami persze csakis egy nendoroid lehet!

Adatok
Név: Katsura Hinagiku
Eredet: Hayate no Gotoku!! 2nd Season
Gyártó: Max Factory (és Good Smile Company)
Megjelenés: 2010 December
Magasság: 10cm
Ár: 3500yen
Hivatalos Oldal

Bár a gyártó ezúttal nem a Good Smile Company hanem a Max Factory, a nendoroidok általánosnak számító dobozán ők sem változtattak semmit. A díszítést tekintve a rózsaszín/fehér színséma tökéletesen illik Hinagikuhoz, a doboz oldalain (beleértve a tetején és az alján is) pedig számos promóciós képet találunk.

Hinagiku legtöbbet viselt öltözéke a Hakuou Akadémia iskolai egyenruhája, ezért a gyártó a nendoroid formában történő megörökítéshez is ezt a ruhát használta fel.

A ruházat, és ezáltal maga a test kialakítása meglehetősen egyszerű. A rózsaszín hosszú szoknya, a piros felső és a sárga sál, mind egyszerű matt színeket kaptak, mindenféle árnyékolás nélkül. De pontosan így felelnek meg az eredeti dizájnnak. A festése egyébként közel hibátlan, csak nagyon közelről lehet felfedezni egy-két apró pontatlanságot a piros vonalak vezetésében.

Míg más nendoroidoknál a karok egyetlen öntésből készülnek és csak a kézfejeket lehet rajtuk cserélgetni, Hinagiku esetében a karok már külön fel- és alkari részekből állnak. Ezzel többféle helyzetbe lehet őket állítani, és természetesebben is hatnak.

A Max Factory a szoknya alatti részt sem hagyta figyelmen kívül, így Hinagiku a nendoroid alakjában is megőrizhette a tornanadrágját. Nem mintha szoknya nélkül akarnám kiállítani, de azért dicséretes, hogy a gyártó még a nem látható részeken is a pontosságra törekedett.

Most pedig nézzük, hogyan tehetjük változatosabbá Hinagikut a dobozában lévő kiegészítők segítségével.
Mint a legtöbb nendoroid esetében, Hinagiku szintén három alternatív arckifejezést kapott:

Az alapváltozat ez az egyszerű, mosolygó arckifejezés, ami egy elég általános darab a nendoroidoknál. Leginkább akkor érdemes alkalmazni, ha semmilyen más kiegészítőt nem áll szándékunkban felhasználni, és csak azt szeretnénk ha bájosan álldogáljon a polcon. Esetleg a többi nendoroiddal egy sorban, amik szintén egy ilyen egyszerű pózban állnak.

A második ez a morcos vagy csalódott arckifejezés, de tekinthetjük akár szégyenlősnek vagy dühösnek is. Véleményem szerint ez a lehető legjobb ábrázat egy tsundere számára, hiszen minden benne van, amit egy ilyen karakter kifejezhet.

A harmadik pedig az egyértelműen dühös és kiabáló arckifejezés, amit leginkább a kardokkal együtt érdemes használni, mikor támadó állásba állítjuk Hinagikut.

A mosolygósat szinte soha nem szoktam felrakni, mivel az elég fantáziátlan, és a másik kettő sokkal inkább tükrözi az eredeti karakter jellemét.

Az arcok mellett a legjelentősebb extra a cicafüles hajpánt és a cicafark, amikről valójában fogalmam sincs, hogy kerültek Hinagiku dobozába. Olvastam a mangát és láttam az anime összes részét, de olyan jelenetre nem emlékszem, ahol ezeket a kellékeket viselte volna…

A hajpánt egy univerzális kellék, ami bármely más nendoroidra (vagy akár a Banpresto SD-figuráira) rátehető, feltéve hogy az nem visel valami más, eltávolíthatatlan fejdíszt. És még a két hajrész illesztési vonalát is jól eltakarja.

A figurához két, ökölbe szorított kezet is mellékeltek, amiket a cicás kellékekkel kiegészítve még ‘macskásabbá’ tehejük a karaktert.

A cicafark felfüggesztéséhez egy elég egyedi megoldást választott a Max Factory. Ahelyett, hogy egy lyukat fúrtak volna a figura vagy a szoknya hátába, a farok egy átlátszó műanyag kampóval csatlakozik a figura derekához. Ez nekem egyáltalán nem nyerte el a tetszésem, mivel a kampó az átlátszósága ellenére is túlságosan feltűnő, így ezt a kiegészítőt nem nagyon veszem csak elő. Egyébként a hajpánthoz hasonlóan ez is rátehető más nendoroidokra is, már amelyiknek szabad a dereka.

A fa és bambuszkard már sokkal értékesebb kiegészítőknek bizonyultak. Elvégre a fakardot Hinagiku állandóan magánál hordja, a bambusz kardnak pedig ugyancsak a kendo klub elnökének a kezében kell, hogy legyen.

A kardok markolataira rá vannak öntve a figura kezei is, azonban ezen a kézpáron az ujjak nincsenek kialakítva. Tehát nincs jobb kéz/bal kéz megkötés, mindkét kardot bármelyik kezében foghatja, anélkül hogy furcsán állnának az ujjai.

Az extrák között találunk pár alternatív testrészt is. Az ökölbe szorított kezekről már írtam, de azon kívül a figurához még jár egy mutató kézfej is, ami a kardokkal mutat igazán jól. Emellett van egy behajlított, csípőre tett bal karja, valamint egy behajlított lába is, amivel futó állásba tehetjük a nendoroidot.

A talphoz megint csak egy egyedi megoldást választott a Max Factory. A régi nendoroid talpak még kör alakúak voltak és rendszerint a figura lábát tartották meg. Hinagiku talpa azonban már villás alakú, a háromágú villája pedig a figura szoknyáját fogja közre.

Ez abból a szempontból jó lehet, hogy a talp nincs a lábak útjában, így a figura könnyedén futó/támadó pozícióba állítható. Ám a villa csak az előre és hátra dőlésben gátolja meg a figurát, oldalsó irányba már könnyedén fellökhető ha nem vigyázunk.

Nem mondanám rá, hogy bármiben is kiemelkedik a többi nendoroid közül, de tisztességes munkát végzett vele a Max Factory – még ha az újításaik nem is igazán váltak be. Hinagiku-rajongóknak pedig csak ajánlani tudom 😀

4 hozzászólás to “[MaxFactory] Hayate no Gotoku!! – Nendoroid 125 Katsura Hinagiku”

  1. Daisuken said

    DO WANT!! O.O

  2. Rui-chan said

    Aranyos kis nendo, a cicás kiegészítőket szívesen használnám, habár a farok rögzítését tényleg elég fura módon oldották meg. Szerintem a talapzat egy M betűt formál, ezzel is jelezve, hogy a Max Factory gyárából került ki.
    Látom megint sikerült macskát szerezned a fotózáshoz. 😀

    • -OJ- said

      Igazad van.
      Erre nem is gondoltam, hogy M mint MaxFactory.

      Ó, igen. Azok minden évben vannak. De ezt most meg is tartjuk. Az öreg kandúrom már nagyon ramaty állapotban van, kell neki egy utód.

Hozzászólás