Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[GSC] Vocaloid – Nendoroid 093 Megurine Luka

Posted by -OJ- - 2011. május 14.

Ha már írtam a figmaról, akkor egyúttal bemutatom Megurine Luka nendoroid verzióját is.

Adatok
Név: Megurine Luka
Eredet: Vocaloid – Character Vocal Series 03
Gyártó: Good Smile Company
Megjelenés: 2010 Január
Magasság: 10cm
Ár: ~3333yen
Hivatalos Oldal

A nendoroidok a mozgatható akciófigurák egy másik csoportját képezik, amelyek nagy fejjel és ahhoz képest kisebb testtel ábrázolják az adott karaktert, úgynevezett szuper-deformált alakban – innen az SD-figura elnevezés. Akárcsak a figmaknál, a figura könnyedén szétszedhető, a mozgatható végtagjai lecserélhetők, még a haját is ketté lehet venni, hogy ezáltal egy másik arcot adjunk neki.

A doboz felépítése minden nendoroid esetében megegyezik: elől egy nagy ablakon keresztül szemügyre vehetjük az egész figurát, melléje pedig általában a legfontosabb kiegészítőjét helyezik el, miközben a figurát és az összes kiegészítőt egy átlátszó műanyag belső tartja biztonságban. A doboz oldalait és hátulját most is promóciós képek díszítik.

A doboz tartalma pedig:
* nendoroid figura
* Tako (polip) Luka
* további két alternatív arc
* három alternatív kéz és egy behajlított láb
* átlátszó tartó és alap

A készítők most sem voltak túl bőkezűek a kiegészítőkkel: nincs se mikrofon, se bármi más zenei eszköz, pedig egy vocaloid esetében ez alapkövetelmény lenne. A két alternatív arc és a cserélhető végtagok teljesen általánosnak számítanak, az egyetlen valódi kiegészítő az Tako Luka:

Ez tulajdonképpen egy másik kabalatárgy Luka számára, amely a kitalálója szerint annak köszönheti létezését, hogy Luka hajkoronája egy nyolckarú polipra emlékeztette őt (A japánok meg a csáp-mániájuk! 😛 ). Végül nem ezt választották a vocaloid karakter hivatalos kabalájának, de a cég mégis elismerte mint egyfajta alteregót. Ahogy Hatsune Mikunak is van Hatchune Miku verziója.

Ugyanolyan fülhallgatót visel mint Luka és a színe is a vocaloid hajszínét idézi, csak itt a “haj” nyolc csápban végződik, amelyek közül az első kettő kör-körösen állítható. Egyébként felépítésre megegyezik a nendoroidok fejével (tehát a “haj” ketté szedhető amennyiben ki szeretnénk cserélni az arcát) és akár egy petit nendoroid testre is rá lehet húzni, mint fejet 😀

Aranyos kis pofa, de azért elfért volna még melléje más kiegészítő is.

Természetesen Nendoroid Luka is azt az elegáns, arannyal díszített fekete ruhát viseli, ami a karaktert leginkább jellemzi. Ezúttal is nagy gondot fordítottak a ruhán látható kiegészítők minél részletesebb kialakítására és az eredmény a nendoroid esetében is elsőrangú. Kezei és lábai előre-hátra mozgathatóak, míg a bal válla feletti hajtincs kör-körösen tekergethető (aminek semmi értelmét nem látom). A hosszú szoknya továbbra is szép, viszont most is akadályozza a lábakat a mozgásban, de egy nendoroidnál nem különösebben zavaró, ha az mereven tud csak állni.

Az űrlényre emlékeztető arckifejezés és a hozzá tartozó széttárt karok Luka Double Lariat című dalának videoklipjéből származnak.

Valamint a csukott szemmel éneklő arc, amit a figma Luka kiegészítői közül úgy hiányoltam.

Ha csak a figurát nézzük, akkor a figma verzióhoz hasonlóan a Nendoroid Luka sem okozott csalódást. A festése mondhatni tökéletes, az arca(i) rendkívül bájos(ak), és Tako Lukaval is el lehet bohóckodni. Több kiegészítő kellett volna ebbe is, de aki szeretne egy vocaloid nendoroidot, annak ezt nagyon tudom ajánlani!

Hozzászólás