Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Alter] Zero no Tsukaima – Louise

Posted by -OJ- - 2011. február 22.

Kugimiya Rie tsundere-loli karakterei közül számomra mindig is Louise volt az abszolút kedvenc, így csak idő kérdése volt, mikor sikerül beszereznem egy minőségi figurát a kis máguslányról. Végül egy hónapon belül kettőre is sikerült szert tennem, amelyek közül most az Alter verzióját mutatom be.

Adatok
Név: Louise Françoise le Blanc de la Vallière
Eredet: Zero no Tsukaima
Gyártó: Alter
Megjelenés: 2007. Február
Méret: 1/8 (19 cm)
Ár: 4800yen
Hivatalos Oldal

Összehasonlítva a Kotobukiya-val ablakos dobozaival, az Alter termékeinek csomagolása jóval sérülékenyebb. A doboz papírja kevésbé ellenálló, kisebb nyomásra is könnyen behorpad – ahogy a hatalmas ablak is, amely egyébként meglehetősen jó rálátást biztosít a figurára. Díszítésére a figura promociós képeit használták fel, a fekete-rózsaszín színséma szintén a karakterhez illeszkedik. Szép darab, csak szállítás során vigyázni kell rá.

Az Alter a Zero no Tsukaima kisregény első kötetének borítóját használta fel, mikor megtervezték a figurát. Ugyanakkor nem ragaszkodtak teljesen Usatsuka Eiji, az eredeti illusztrátor stílusához sem, mivel ennek a Louise-nak az arca sokkal közelebb áll az animeben látott változathoz. Valószínűleg megpróbáltak egy átmenetet létrehozni a kettő között, ezáltal mindkét tábornak megfelelni. Személy szerint, én elégedett vagyok a végeredménnyel!

Átvételkor kicsit meglepődve tapasztaltam, mennyire parányi is Louise. Ez persze a karakter eredeti testmagasságából is következik, de akárhogy is nézem, a figura bizony az 1/8-as méretaránynak a közelében sincs. Inkább 1/10-esnek mondanám, mert álló pozícióban sem lenne magassabb 13 cm-nél! Szerencsére a kidolgozottsága mindenért kárpótol.

A mosolya még az eredeti illusztrációt idézi, a szemeit viszont már az anime alapján festették meg. Egyetlen negatívumot tudok megemlíteni az arccal kapcsolatosan, mégpedig a tökéletesen formázott vasaló-álat. Oldalról nézve egy figma fejének felépítését idézi, olyan mintha torka sem lenne a karakternek…Ezt a részét sajnos elrontották, de szerencsére nem sokat látom oldalról a figurát.

Alter Louise két legkiemelkedőbb része a haja és a köpenye. A haj több rétegből áll, hogy sokkal dúsabbnak hasson, amit a lágy szellő okozta hullámzása még külön ki is emel. Ugyanez a hullámzás forma teszi különlegessé a köpenyt is. Festésük ugyancsak elsőrangú és gazdagon árnyékolt.

Sok díszítést nem találunk Louise ruházatán, a nyakában lévő medál alig látható, de közelebbről szemügyre véve megbizonyosodhatunk részletes kidolgozottságáról. A másik kiemelkedő pont a cipője, hogy még a rajta lévő csat is külön ezüst festést kapott. A fehér pantsut pedig egy apró, rózsaszín masni díszíti 😛

Valamint nem mehetünk el szó nélkül az alap mellett sem. Az Alter nagy figyelmet fordított a létra kialakítására is. A lábain ott vannak az emblémák, valódi ezüstre festett láncok tartják össze, és bár nem mozgatható, a fejléc alján megtaláljuk az összecsukható fogakat is!

Persze nem muszáj a létrán tárolni Louise-t. Ha van elég hely a köpenyének, könnyedén elüldögél a polcokon, a monitor vagy TV tetején, Conok alkalmával (némi rögzítéssel) akár még vállon is hordozható 😀

Bár azóta jelentek meg jóval díszesebb és drágább kiadások is, összességében elégedett vagyok az Alter első Louise figurájával. Meg kell szereznem a többit is!

Hozzászólás