Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Sega] Vocaloid EX Figure Ver. 1.5 – Hatsune Miku

Posted by -OJ- - 2011. október 31.

A vocaloid Hatsune Miku még 2009-ben csatlakozott a gyűjteményembe a SEGA EX figurája formájában, de az eredeti matt verzió nem sokáig volt a tulajdonomban, mivel pár hónapra rá módomban állt beszerezni a fényes festésű, limitált kiadását is.

Adatok
Név: Hatsune Miku
Eredet: Vocaloid – Character Vocal Series 01
Gyártó: Sega
Megjelenés: 2009 Június
Méretarány: 1/10(?)
Magasság: 18cm
Ár: ~1500yen

A dobozt sajnos igencsak megviselte a hosszú út Japánból, jókora gyűrődések és horpadások keletkeztek rajta. Viszont a feladatát teljesítette, ugyanis a figura sértetlen maradt benne.

Némi összeállítás után így néz ki Miku:

A SEGA itt aztán rendesen kitett magáért, egyszerűen semmilyen hibát nem tudok megemlíteni a figurával kapcsolatban. A formája tökéletes mása az eredeti karakternek, a színei és a festése is teljesen pontos. Itt-ott lehet látni egy-két illesztési vonalat, de ebben a kategóriában ez természetes (és engem soha nem zavart a meglétük).

Az egész figura szép, de a bájos arcocskája az, ami egyenesen gyönyörű lett. A szemek és a vékony szemöldök festése hibátlan, a lágy mosoly pedig igazán kifejező.

A ruhája ugyancsak nagy figyelmet kapott. Az inge egyenletesen simul a felső testére, az elfordított derekánál azonban realisztikusan meggyűrődik. A szoknyáján és az ingujján megtaláljuk az eredeti karakterrajz alapján, pontosan megfestett kijelzőket és egyéb ábrákat, valamint még a körmeiről sem spórolták le a lakkot 😀

És az alapzat pedig végre nem csak egy egyszerű körlap, hanem Miku egy rendkívül mutatós zongora/szintetizátor billentyűire állítható rá. A hajtincsei pedig még két átlátszó támasztékot is kaptak, amit ezúttal is ajánlatos használni, hogy ne essenek össze az egyébként különösen nehéz tincsek.

Párban az eredeti matt kiadással, amin azóta már sikeresen túladtam. Minőségben egyáltalán nem maradt el az 1.5-ös verziótól, de szerintem Mikunak sokkal jobban áll a fényes festésű haj.

Igaz, hogy ez egy prize kategóriás termék, de éppen ezért figyelembe véve a kiemelkedően jó minőségét és (nem utolsó sorban) az árát, szerintem ez az egyik legjobb Hatsune Miku figura, amit egy gyűjtő vehet! És mivel csak az eredeti Miku az igazi (és a Snow Miku), így ettől jobb figura nekem nem is nagyon kell a karakterről!

Hozzászólás