Otaku Odú

[Sega] Rosario+Vampire – Akashiya Moka

Posted by -OJ- - 2011. június 4.

Ismét következzen egy prize kategóriás SEGA figura bemutatása: Akashiya Moka a Rosario+Vampire-ből.

Adatok
Név: Akashiya Moka
Eredet: Rosario+Vampire
Gyártó: SEGA
Méret: 1/9 (18.5 cm)
Megjelenés: 2009. Január
Ár: 1500yen

Promóciós artwork

Bár megvan a doboza is, arról most nem készítettem képeket, mivel nincs rajta semmi említésre méltó. Csak egy nagy rózsaszín téglatest, az oldalán a fenn látható promóciós artworkkel.

Íme a népszerű vámpírlány egyszerű, de – kategóriához mérten – abszolút tökéletes megjelenítése * . *

Határozottan az arc a figura legszebb része. Bár ez sem túl részletes, a könnyed mosolya és ártatlan tekintete tökéletesen visszaadja az animeben megismert karaktert.

A inggallér festésével nem vagyok kibékülve, az lehetett volna pontosabb is, mert így még az egyenruhára is ráfolyt egy kicsit. A nyakában lévő kereszt viszont hibátlan, látszik rajta hogy az külön készült és csak később rakták rá a figurára.

Hátulról persze nem túl mutatós darab, az óriáskereszt és a hajzuhatag mindent mást eltakar. De amúgy sem nézegetem sokat ebből a szögből.

A ‘szobrász’ kreativitását dicséri, hogy a megformálás során a szoknyát is a póz részévé tette. Nemcsak mereven lóg rajta, hanem a bal oldalon játékosan fellibbenti, hátul pedig szemérmesen lent tartja azt, ami megint csak némi jellemmel ruházza fel a figurát. A kialakítására sincs túl sok panaszom, leszámítva azt az apró öntési hibát az alján. A festéséhez ismét csak az animeben látott változatot vették alapul.

A figura három ponton van rögzítve az alapzathoz, ami meglehetősen stabilnak bizonyult, mivel eddig két év alatt egy millimétert sem mozdult el. Levenni azonban nem lehet róla, ami a lábak állását elnézve érthető is. A sziklaköves kialakítás is jó ötletnek bizonyult, határozottan érdekesebbé teszi a figurát, mintha csak egy egyszínű körlapon állna. Bár sziklák helyett inkább valami szürke masszára hasonlít a talaj 😀

A kereszt még jobban néz ki, itt viszont a közepére csak egy egyszerű, piros színű félgömböt tettek. Ez készülhetett volna átlátszó műanyagból is…

Visszagondolva, talán ez lehetett az első prize kategóriás termék, amit vettem, de már akkoriban is elégedett volna az ár/minőség aránnyal. És azóta szerencsére csak javult a kategória színvonala (egy-két gyengébb kivételtől eltekintve) így még mostanság is szívesen vásárolok ilyen olcsóbb kiadású figurákat.

További galériák:
#1
#2
#3
#4

2 hozzászólás to “[Sega] Rosario+Vampire – Akashiya Moka”

  1. Rui-chan said

    Tényleg nagyon aranyos. 🙂
    Ha nem adódott volna a lehetőség, hogy beszerezzem a Shueishás kiadást, biztos nem adtam volna el ezt a verziót. ^^

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: