Otaku Odú

[MegaHouse] Higurashi no Naku Koro ni – Sonozaki Shion / Mion

Posted by -OJ- - 2011. december 5.

A Sonozaki ikrek mindig is a kedvenc Higurashi karaktereimnek számítottak, ezért ez a Shion/Mion figura már az anime-sorozat megtekintése óta rajta volt a kívánságlistámon. Idén tavasszal végre lehetőségem nyílt megvásárolni, igaz másodkézből, de teljesen ép állapotban, az összes hozzájáró kiegészítővel együtt – beleértve a póthajat, ami alapján megkülönböztethetjük a karaktereket.

Adatok
Név: Sonozaki Shion / Mion
Eredet: Higurashi no Naku Koro ni
Gyártó: MegaHouse
Megjelenés: 2007. Január
Méret: 1/8 (19cm)
Ár: 3800yen

Sajnos a dobozról nem tudtam saját fotót készíteni, mivel a korábbi tulaj nem őrizte meg azt. Pedig nem nézett ki rosszul, szívesen láttam volna ezt is a dobozos polcomon:

(A hátulján pedig a fenti promóciós kép látható)

Eddigi tapasztalataim alapján a MegaHouse régebben nem sokat adott a különleges pózokra. Megelégedtek egy szimpla, egyenesen álló testhelyzettel és inkább a figurák kialakítására ügyeltek. A Sonozaki ikrek mégis egy elég egyedi, talán a kelleténél is jobban kifacsart pózt kaptak, aminek a legnagyobb hátulütője, hogy csak elölről, egyenesen a figura szemébe nézve mutat jól, és csakis ha felülről tekintünk le rá. Mert szemmagasságban vagy afelett már alig látni belőle valamit!

Az említett szögből viszont egy egészen kellemes látványban lehet részünk, és a cserélhető hajnak köszönhetően azt is eldönthetjük, épp melyik lányt szeretnénk látni. Ha a leengedett hajat használjuk, akkor Shion:

A lófarokkal pedig Miont kapunk a figurából:

A gyártó egy elég érdekes megoldást választott a haj cseréjéhez: nem elég csak a hátsó részét kihúzni a fejből, az egész fejet el kell távolítani a nyaktól, majd különvenni a haj hátsó részét az elsőtől, valamint az előbbiről leemelni az arcot. Nendoroidoknál ez teljesen általános eljárás, ha cserélni szeretnénk az arcot, de nagyméretű figuránál eddig még nem találkoztam vele!

Hátránya, hogy a fejet nem lehet rászorítani a nyakra, ezért egy kicsit inog rajta, illetve egy óvatlan mozdulattal könnyen ‘lefejezhető’ szegény 😀

Az Angel Mort-os felszolgálólány jelmez kidolgozásánál a készítők szemmel láthatóan nagyon ügyeltek az apró részletekre: a lábain lévő fűzők és masnik, a harisnyák és a kesztyűk csúcsos végei, a derekán lévő hatalmas masni, és még a nyakában lévő szalag is, mind pontosan olyan, mint az eredeti ruhadesignon.

Bár nekem az az érzésem, hogy az ikrek ennél nagyobb mellmérettel rendelkeznek! 😛

(Az ezüst tálca akár ki is vehető a kezéből)

A festése azonban már nem sikerült ilyen jól. A cipőjéhez tartózó rózsaszín szalagok vonalvezetése több helyen egyenletlen, a szoknya és a harisnyák szürke csíkja úgyszintén pontatlanok, az illesztési vonalakat próbálták elrejteni de így is jól kivehetők, különösen a haján 😦

Az alapzat ezúttal is a MegaHouse figuráknál általánosnak számító, átlátszó körlap, rajta a sorozat címével:

Azonban a rajta lévő csatlakozók elég rövidek lettek. Szerencsére így is állva tartják a figurát, ami a kiegyensúlyozottságának köszönhetően eddig még nem dőlt meg, de emiatt könnyen lelökhető az alapról.

Bár ez a Sonozaki Shion / Mion némiképp elmarad attól a minőségtől, amit a Gundam és Queen’s Blade figuraszériák alapján a MegaHouse-tól elvárnék, a Higurashiról eddig annyira kevés nagyméretű figurát adtak ki, hogy még mindig ez (és a Rena párja) a legjobb, amit egy gyűjtő/rajongó kaphat! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: