Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Good Smile Company] Kimi ga Nozomu Eien – Hayase Mitsuki

Posted by -OJ- - 2013. augusztus 17.

Mióta 2009-ben láttam a Kimi ga Nozomu Eien anime-sorozatot onnantól kezdve a Good Smile Company Hayase Mitsuki figurájának biztos helye volt a kívánságlistámon. Beszerzésére azonban nem sok lehetőséget láttam, tekintve hogy újonnan már sehol nem kapható, a külföldi aukciós oldalakon pedig aranyárban vesztegették. Aztán 2011-ben mégis rám mosolygott a szerencse, mikor az AnimeLand tudott szerezni belőle egy példányt, ráadásul hihetetlenül alacsony áron!

Adatok
Név: Hayase Mitsuki
Eredet: Kimi ga Nozomu Eien / Rumbling Hearts (VN/Anime)
Gyártó: Good Smile Company
Méret: 1/8 (15 cm)
Ár: 5500yen
Megjelenés: 2008. Szeptember
Hivatalos Oldal

A kiváló minőségű figuráik mellett ezt szeretem még a Good Smile Companyben, hogy még a termékeik csomagolására is nagy gondot fordítanak. A doboz már önmagában is rendkívül mutatós a tengert mintázó, kék és fehér színvilágával, a figura promóciós képei pedig csak tovább emelik a csomagolás összhatását.

Hayase Mitsuki figuráját a hivatalos oldal 17cm-esnek írja, ami erős túlzás. Még az alappal együtt is csak 15cm, ha a lófarkát is beleszámítom akkor sem éri el még a 16cm-t sem. Ettől függetlenül bőven megfelel az 1/8-as kategóriának.

Ritkán veszek fürdőruhás figurákat, mivel rendszerint ugyanannyiba kerülnek mint a rendesen felöltözött társaik, és akkor már inkább azokat szoktam megvásárolni. Mitsuki esetében azonban nem sok választási lehetőségem volt, hiszen egyedül a Good Smile Company adott ki a karakterről minőségi figurát, és ők a fehér bikini mellett döntöttek. Próbáltam megkeresni az eredeti illusztrációt, amely alapján a figurát készíthették, de nem jártam sikerrel.

A póz ebben az esetben nem túl dinamikus, egyedül a lófarka mutat némi mozgást ahogy nem csak egyszerűen lóg egyenesen lefelé, hanem némiképp úszik a levegőben. De ezt leszámítva egy egyszerű térdelő pózt láthatunk, amibe a készítőknek sikerült némi erotikát is csempészni azzal, hogy Mitsuki a bikini alsó részét igazgatja, mintha le akarná tolni 😀

2008-as figuráról lévén szó nem voltak nagy elvárásaim a részletességet illetően, a GSC-ben azonban ezúttal is kellemesen csalódtam. Kialakításában ez a Hayase Mitsuki figurájuk simán felveheti a versenyt még a manapság megjelenő figurákkal is. Az arc egyértelműen a visual novel alapján készült és vissza is adja az abban látható karakterrajz vonásait, a haj pedig nem csak egy egyszerű kék festést kapott, hanem azon belül még gazdagon árnyékolt is.

Igazán kebles kis jószág, és bár a bikini kialakítása meglehetősen egyszerű, a kifestésén szerencsére itt sem spóroltak. Így nem csak matt hófehér az egész, hanem a szélei kékkel árnyékoltak, amivel a rajta lévő apró gyűrődéseket is szemléletesebbé tették.

A bikini alsó részét pedig pont annyira tolja le, hogy az alól se elől se hátul ne látszódjon ki semmi 😛 A formás lábak kialakításában nincs különösebb érdekesség, olyanok amilyennek lenniük kell. Talán a talpai lehettek volna valami szebbek és részletesebbek.

A gyártó ezúttal az alapzatot is kicsit érdekesebbé tette azzal, hogy nemcsak egy egyszínű körlapra állította a figura, hanem egy homokos felszínt alakítottak ki alája, amelyben a lábnyomai is jól kivehetők, így pontosan tudjuk, hová kell ráhelyezni a figurát.

Ő lenne az 1/8-as Hayase Mitsuki a Good Smile Company kiadásában. Van aki szereti a karakterét, mint az anime egyetlen értékelhető szereplője, van aki gyűlöli az emberi gyarlóságáért. Én az előbbi csoportba tartozom, éppen ezért nagyon örülök neki, hogy a gyűjteményemben tudhatom a róla kiadott legszebb figurát.

2 hozzászólás to “[Good Smile Company] Kimi ga Nozomu Eien – Hayase Mitsuki”

  1. Aikawa said

    Szép darab 🙂 gratula hozzá 🙂

Hozzászólás