Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Kotobukiya] ToHeart2 – Misora Lucy Maria

Posted by -OJ- - 2011. április 17.

“Ruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu~”

Adatok
Név: Misora Lucy Maria / Ruuko Kirei no Sora
Eredet: ToHeart2
Gyártó: Kotobukiya
Megjelenés: 2006. Január/Május
Méretarány: 1/8 (13 cm)
Ár: 3800yen

Az egyik legnépszerűbb galgame, a ToHeart2 lányait már számtalan formában, pózban és ruhában megörökítették a különböző figuragyártók – különösen Kousaka Tamakit, róla szinte havonta jelennek meg egy újabb kiadások – viszont a személyes kedvencemről, Misora Lucy Mariáról (vagy ahogy Ő nevezi magát, Ruuko Kirei no Sora) eddig csak három nagy méretű PVC-figura készült, és azok közül is egyedül a Kotobukiya verziója formázza meg a lányt az anime karakterrajza alapján, amely kivételesen sokkal jobban tetszik nekem, mint az eredeti visual novelbeli kinézete:

A póz mégis a visual novel egyik jelenetéből származik.

Ugyan egy üldögélő, 1/8-as méretarányű figura elég kicsinek számít, a doboza mégis hatalmas!!! Köszönhető ez az alatta elhelyezett, 14 centiméter átmérőjű alapzatnak, amit eddig még elvétve sem használtam soha 😀 Bőven elég a faágat formáló alapot használni ahhoz, hogy felültessük a polcra.

Egy valódi fán viszont még jobban mutat!

2006-os kiadásról lévén szó, a formája és a póz meglehetősen egyszerű. A masnit leszámítva az iskolai egyenruhája nincs túl részletesen kidolgozva, és a festéséhez is egyszerű színeket használtak, mindenféle árnyékolás nélkül. Viszont nem találunk rajta semmilyen maszatolást vagy elfolyást, illetve a korábbi Kotobukiya figurákra jellemző fényes (bőr)réteget is sikerült végre kijavítaniuk. Emellett a karakter nyugodt és (többnyire) érzelemmentes arcát tökéletesen eltalálták, ahogy az animeből eredő szürkés-rózsaszín hajszíne is teljesen pontos.

Ruuko esetében amúgy sem lehet válogatni a figura kiadások közül – főleg ha egy animes változatot szeretne a vásárló – de örülök, hogy a Kotobukiya ezúttal sem okozott csalódást.


Hozzászólás