Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Kotobukiya] Final Fantasy VIII Play Arts – Squall Leonhart

Posted by -OJ- - 2013. április 21.

Régen írtam már akciófiguráról, így gondoltam előveszem az egyik legrégebbi kedvencemet, ami már akkor is az volt mikor még egyáltalán nem érdeklődtem az animek világa iránt.

Adatok
Név: Squall Leonhart
Eredet: Final Fantasy VIII
Széria: Play Arts
Gyártó: Kotobukiya
Méret: 1/8 (23cm)
Ár: 3990yen
Megjelenés: 2006. Április

Egy kis nosztalgia. Ez az intro és az Eyes On Me videoklip/előzetes mekkorát ütött 1999-ben 😀

Ennek a figurának aztán jó viseltes a doboza, de nem azért mert nem vigyáztam rá, hanem mert már a boltban ilyen állapotban volt 😦 Válogatni pedig nem lehetett, mert csak ez az egy példány volt belőle. Egyébként ez az általános PlayArts csomagolás, a széria mindegyik figurájának ilyen a doboza, csak a színek és a képek változhatnak rajta.

Bár akciófigura, szerencsére a teljesen fekete ruházta és a dereka alatt lógó övek jól elrejtik az ocsmány csatlakozási pontokat, így azok egyáltalán nem zavaróak. De a pózoltathatósága erősen limitált, jobbára csak egy-két támadó pozíciót tud felvenni, ezért sokat nem szoktam háborgatni. Beállítom egy tetszőleges helyzetbe, aztán akár évekig is úgy áll 😀

Ami a figura arcát illeti … fogjuk rá, hogy helyel közzel hasonlít az eredetire. Legalább a mogorva tekintet eltalálták, az tökéletesen illik a karakterhez. A szemébe lógó hajtincseknél egész szép a haj kialakítása, hátul azonban már kevésbé részletes. És az arcán lévő sebhelyet egy kicsit szebben is megfesthették volna.

A ruházatának kialakítása viszont elsőrangú. Igaz a gallérján oldalt van egy durva öntéshiba, ami szerencsére az egyetlen az egész figurán, de azt leszámítva ennek a résznek megvan a ‘szőrme’ hatása. A nyakában a medál egy valódi láncon lóg, és a rajta lévő oroszlán címer is felismerhető. A derekán lógó övek kapták a legnagyobb figyelmet az öntés során, nagyon szépek lettek rajtuk az ezüst csatok és díszek, amikből a nadrágra és a cipőjére is jutott.

2006-ban még nem volt annyira népszerű az akciófigura gyártás, így a Play Art széria tagjai kevés kiegészítővel rendelkeznek. Squallnak az egy pár ökölbe szorított kézfej mellé egy másik pár nyitott kezet mellékeltek.

Egyedül a jobb kezével tudja megfogni a jellegzetes fegyverét, a Gunblade-et, amely a hosszával majdnem feléri a karaktert, a fegyver kialakítása pedig meglehetősen részletes. Nem árt vigyázni vele, mert a penge elég hegyes, és nem egyszer sikerült már megszúrnom magam vele 😛 A markolat végéhez szintén egy igazi lánccal kapcsolódik a medál.

A megjelenése idején a figura minősége még kiválónak számított, ami ma már inkább csak az átlagos színvonalnak felel meg. De még így is az egyik legjobb figura, amit a karakterről kiadtak, nekem legalábbis sokkal jobban tetszik ez a robusztusabb megjelenés, mint a vézna Dissidia kiadásé. Teljes árát persze nem éri meg, de akciósan érdemes megfontolni a beszerzését. Különösen egy rajongónak 😉

Hozzászólás