Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Banpresto] One Piece x DB DX Figure – Roronoa Zoro

Posted by -OJ- - 2011. június 23.

Bár figura gyűjteményem 95%-a lány karakterekből áll, elvétve azért akad egy-két kakas is a tyúkólban. Egyikük a Banpresto prize-kategóriás Zoro figurája.

Adatok
Név: Roronoa Zoro
Eredet: One Piece
Széria: One Piece x Dragon Ball Kai Crossover DX Figure
Gyártó: Banpresto
Megjelenés: 2010. Március
Méret: 16 cm
Ár: 1500yen

Az eredeti, a One Piece és a Dragon Ball közös sugárzását hirdető előzetes.

Rossz szokásához híven a Banpresto ezúttal is egy teljesen zárt dobozba csomagolta a figurát, hogy még véletlenül se láthassuk, mit kapunk a pénzünkért. Méretét tekintve pedig rendesen túllőttek a célon, mert a figura akár három példányban is elférne benne 😀

Szerencsére a figura nagyon jól sikerült. A morcos tekintet és a vagány póz tökéletesen illik a karakter jelleméhez, a lengedező ing pedig némi dinamikát is kölcsönöz neki. Az ing esetében különösen nagy gondot fordítottak a gyűrődések megfelelő kidolgozására, és bár féltem attól hogy a tömeg gyártott verzión a fehér és piros csíkok könnyen összefolyhatnak majd, erre szerencsére nem került sor. Ami azt illeti semmilyen hibát, kihagyást vagy elfolyást nem találtam a festésén, a Banpresto figurák jellegzetes árnyékolása pedig ebben az esetben is jól mutat. Természetesen a jellegzetes sebhely sem hiányozhat a mellkasáról, ahogy a fülbevalóját és a kardokat is részletesen megformázták.
Egyetlen hibája, hogy a kardok nagyon könnyen lepottyannak a derekáról, de azon kívül semmilyen más negatívumot nem tudok felhozni a figurával kapcsolatban.

A One Piece fő karaktereit mindenképpen be szeretném gyűjteni nagyobb méretű PVC figurák formájában is, legalább egyet mindenkiről. A MegaHouse 5-6.000yenes kiadásaiból viszont nem tudnám mindet megfizetni, így maradnak a Banpresto olcsóbb, de árukhoz képest kimagaslóan jó minőségű figurái. Mihawk és Sanji már meg vannak rendelve, idővel talán lesznek többen is.

Hozzászólás