Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[EyeScream] Shining Tears – Blanc Neige

Posted by -OJ- - 2010. december 24.

A havazás a múlt héten sem hagyott alább, ezért készítettem pár képet a kedvenc “Jég Boszorkányomról” is.

Név: Blanc Neige
Eredet: Shining Tears (PS2 RPG)
Gyártó: Eye Scream ( President Japan / Beagle )
Megjelenés: 2007 Április / 2008 Január
Méret: 1/8
Magasság: 20 cm
Ár: 5800 yen

A Shining Tears egyike azon kevés Playstation2-re kiadott JRPG játékoknak, amivel módomban állt játszani. A történet tipikus háborús-fantasy, tele elfekkel, mágusokkal, páncélos lovagokkal, varázslattal, és persze egy csipetnyi romantikával. Ráadásul a karakter-illusztrációkat (beleértve a figuráét is) Tony Taka készítette – aki ismeri a művész munkásságát, azt tudja milyen kiemelkedő minőségre számíthat.

A játék számos lány karaktere közül nekem mindig is a hűvös és mindig komoly Blanc Neige [=Hófehér(ke?)], a Runevale királyság üldözött koronahercegnője volt a kedvencem, akinek képességeit és személyiségét látva nem hiába kapta a “Jég Boszorka” elnevezést. Ugyan a Kotobukiya és a MaxFactory is adott már ki róla figurát, én viszont mindig is az eredeti öltözetében szerettem volna megszerezni – ami persze nem jelenti azt, hogy a többi verziót nem venném meg – így elsőnek az EyeScream verziójára esett a választásom.

A doboz ennél a gyártónál is erős kartonból készült, vagyis meglehetősen ellenálló. Pedig a hátlapot és az alját leszámítva a többi oldal szinte csak ablakokból áll, minimális hópehely-díszítéssel, hogy a benne lévő figurát minden oldalról szemügyre lehesen venni. Ami egyébként teljesen kitölti a rendelkezésre álló helyet, a köpenye két sarka pontosan faltól falig ér a dobozban.

Ez egy tipikusan olyan figura, amit kizárólag oldalról érdemes szemügyre venni, mert semmilyen más szögből nem mutat jól. Abból az egyből viszont kiemelkedően jól fest. A lépő póz, a széttárt karok, illetve az előre és hátra libbenő kettős köpeny igazán dinamikussá teszi ezt a figurát.

Neige ruhája eredetileg sem volt túl változatos vagy gazdagon díszített, viszont egy festékhibát sem találni rajta. És bár minták nincsenek, a díszítőelemként szolgáló ékkövek és pántok festése úgyszintén hibátlan. A jégvirágot formáló varázspálcáról nem is beszélve!

Az EyeScream figurák különlegessége, hogy a szemük átlátszó műanyagból készül és arra van ráfestve a szivárványhártya, akár egy babának. Egyesek szerint ez ijesztővé teszi őket, szerintem viszont – ha jól csinálják – igazi mélységet ad a szemnek!

A szemen kívül a haj is átlátszó műanyagból készült, hogy ezzel erősítsék a jeges hatást. Ezzel viszont azt érték el, hogy a haj alatt lévő fekete műanyag – a hajpánt folytatása – is átlátszik rajta. Persze csak ha hátulról nézzük (Szinte soha!), különben nem zavaró.
A köpenye pedig levehető.

Nem sok negatívumot tudok felhozni a figurával kapcsolatban. A póz ötletes és elegáns, a festésben nincsenek hibák, az arc vonalai hűek az eredeti karakter vonásaihoz. Valamint hiába az instabil a póz, olyan erősen hozzá van rögzítve az alaphoz és eddig egy milliméternyit sem dőlt el.

Egy hozzászólás to “[EyeScream] Shining Tears – Blanc Neige”

  1. Rui-chan said

    Nagyon szép figura! *.* Párszor láttam Holdfénynél, de csak messziről és úgy nem tetszett annyira. A szeme bizonyos szögből tényleg ijesztőnek néz ki, viszont szemből igazán különleges hatású. A haja a legjobb szerintem, amúgy is szeretem a átlátszó hatást. 🙂

Hozzászólás