Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Alter] Quiz Magic Academy – Shalon

Posted by -OJ- - 2011. december 18.

Ezt a figurát még 2009-ben kellett megvásárolnom egy szintén figuragyűjtő ismerősöm megbízásából. Aztán mikor nála kibontottuk úgy megtetszett, hogy később magamnak is szereztem belőle egy példányt.

Adatok
Név: Shalon
Eredet: Quiz Magic Academy
Gyártó: Alter
Megjelenés: 2006. December
Méret: 1/8 (20 cm)
Ár: 4800yen
Hivatalos Oldal

A Quiz Magic Academy a Konami vetélkedő alapú játék-sorozata, amelynek első részeit még játéktermi gépekre adták ki, majd később áttértek a Nintendo DS-re. A népszerűségét látva 2008-ban egy OVA anime epizódot is kapott, amely a játék fantasy környezetét és a sok flúgos karakterét hivatott bemutatni. Az egyik ilyen állandó szereplő Shalon, az osztály legstréberebb tanulója, akit leginkább a tsundere úrilány kategóriába lehetne besorolni.

Névről és leírás alapján egyébként senki nem szokta felismerni a karaktert, de a róla készült animált gifet már biztosan látta a többség 😛

(ez szintén az OVA egyik jelentéből származik)

Ez a doboz már sokkal gazdagabb díszítést kapott, szemben [Alter] Sawachika Eri minimalista csomagolásával. Elől egy hatalmas ablakon keresztül vehetjük szemügyre a figurát, két oldalt a promóciós képeit láthatjuk, míg hátul csak a figura sziluettje fogad minket. A gyártó adatai és az eredetiség matrica ezúttal a doboz alján keresendő. Nagyon szép és elegáns ez a csomagolás, pont illik a karakterhez.

Az alapzat itt is rögzítve van a lábához, így kibontás után semmit nem kellett rajta összerakni, rögtön mehetett a többi figura közé:

Ami először megfogott ebben a figurában az a különleges póz, amit nem is tudom, milyen szituációban lehetne reprodukálni. A jobb lába állása olyan, mintha épp megbotlott volna a magassarkújában és el akarna esni, a felső testének játékos állása viszont nem erről tanúskodik. Csak azt tudom elképzelni, hogy ez a Shalon valójában nem is a földön áll, hanem a lábai a levegőben lógnak, miközben egy repülő boszorkányseprűn üldögél. De ez a kreatív, ugyanakkor nehezen megmagyarázható póz az, ami leginkább megkülönbözteti a többi figurámtól.

Az Alter figurákat jellemző kiemelkedő minőség a szemek pontos, élénk színekkel történő festésén, valamint a haj részletes kialakításán is meglátszik. Mindkettő hibátlan, pontosan úgy néznek ki, ahogy azt az eredeti karakterrajzok alapján a valóságban elképzelnénk.

A ruhája már kicsit szegényesebb. Mivel az egyszínű egyenruha nem sok változatosságra ad lehetőséget, a figura megalkotója legalább egy pár gyűrődéssel igazán feldobhatta volna azt. Például ha már úgyis ott van a keze, akár a [Sega] Akashiya Mokahoz hasonlóan játékosan fel is libbenthette volna a szoknya sarkát, és akkor lógna rajta olyan mereven. A festése már szebb lett, hiszen az egyszínű feketét amúgy sem lehetett elrontani, de emellett a fehér csíkok vonalvezetése is teljesen pontos lett.

Az arc és a haj mellett a figura másik fénypontja a harisnya által fedett formás lábak. És bár nem szoktam pantsu-shotokat készíteni, de Shalon esetében még a fodros alsószoknyája, valamint a (szintén fekete) alsóneműje és harisnyatartói is megérdemelnek egy képet, hiszen még azok is csak hozzáadnak a figura eleganciájához:

Kár, hogy kívülről nem ilyen részletgazdag a szoknya 😀

Az alapzat egy fehér körlap, rajta a sorozat logójával. Shalon lábát pedig egy vastag csavar rögzíti, amely eddig kiválóan teljesít, hiszen az elmúlt két év alatt még az extrém póz ellenére sem indult dőlésnek a figura.

Nekomimi (cicafül) ugyan nincs hozzá, hiszen a figura jóval az OVA megjelenése előtt készült, de némi kézügyességgel könnyedén készíthetünk neki egyet:

Akárcsak a többi figuragyártó, az Alter is rengeteget fejlődött az évek során, azonban Shalon alapján már 2006-ban sem lehetett okunk panaszra a termékeikkel kapcsolatban. És ha valakinek nem tetszene a fekete egyenruha, annak ott a limitált fehér változat.

2 hozzászólás to “[Alter] Quiz Magic Academy – Shalon”

  1. Aztán mikor nála kibontottuk úgy megtetszett, hogy ezt megtartottam magamnak neki rendeltem másikat. <– majdnem ezt olvastam 🙂

    Szép figura, gratulálok hozzá. Köszönöm a pantsu-shotot meg a cicafület is. 🙂

    • -OJ- said

      Köszi 😉
      Nem, ez nem rendelésre érkezett, csak a Holdfényben nézte ki magának, és nekem kellett elhoznom neki. Aztán Én is ott vettem ezt a példányt, mikor ismét lett raktáron belőle.

Hozzászólás