Otaku Odú

Highschool of the Dead – Secret Box

Posted by -OJ- - 2012. augusztus 12.

Az anime sorozat sugárzása alatt kialakult nagy Highschool of the Dead-láz idején engem is elkapott egy kisebb rajongói hév, ezért 2010 folyamán igyekeztem minél több fancuccot begyűjteni a sorozatból. Így jutottam hozzá ehhez az exkluzív ajándék dobozhoz is, amely már fél évvel a megjelenés előtt a látókörömbe került.

Adatok
Cím: Highschool of the Dead – Secret Box
Kiadó: Fujimi Shobo
Megjelenés: 2010. December
Ár: ~3600yen
Méret: 23.5 x 30 x 0.4 cm
Oldalszám: 72 (8 színes)
Hivatalos Oldal

A Dengeki G’s Magazine exkluzív kiadványaihoz hasonlóan ez a Secret Box is két részből tevődik össze. Az egyik egy 72 oldalas artwork és doujinsi gyűjtemény, a másik pedig az ajándéktárgyakat tartalmazó kartondoboz. Először lássuk a magazint:

A magazin ezúttal sem a dobozban volt, hanem a Dengeki magazinok mintájára neylon csomagolással volt a doboz előlapjához erősítve. Éppen ezért a fényes kartonpapír borítójára a kiadvány teljes tartamát rányomtatták, nem csak a címet és a borítóképet. A füzet részletes tartalmát pedig rögtön az első oldalon megtaláljuk, amit további hét színes oldal követ. Itt szerepel Shouji Sato, a manga hivatalos illusztrátorának három oldalas képgalériája, amelyen még a lányok méreteit is feltüntették, kielégítve a rajongók ez irányú érdeklődését. Ezt követően nevesebb illusztrátorok nem hivatalos artworkjeit találjuk, összesen négy oldalon.

Ez az illusztrációkat tartalmazó szakasz a magazin egyetlen, színes oldalakból álló része. Ezt követi a fekete-fehér doujin manga antológia, amely négy különböző HOTD mangát foglal magába:

Az első manga a Highschool of the Dead by the Dead for the Dead, amely az iskolában hátramaradt zombik ténykedéséről szól, természetesen komikus hangvétellel. Ez a manga hat fejezetes és 34oldalon át tart.

Ezután következik egy 4komákból álló geg manga, most már a HOTD állandó szereplőivel, összesen kilenc oldalon.

Majd ismét egy 4koma manga, csak egy másik író/rajzolótól, szintén kilenc oldalon.

Az utolsó pedig egy ugyancsak komikus történet, amiben egy zombivá vált tanár próbál órát tartani a főszereplőknek.

A füzet végében még egy rövid light novel történetet is találunk, amiről egyébként fogalmam sincs, hogy miről szól 😀

Nem mondhatnám, hogy elégedett voltam a magazinnal. Épp ellenkezőleg, hatalmas csalódást okoztak a szerkesztők ezzel a szedett-vedett összeállítással. Az előzetes hírekből nem derült ki, hogy pontosan mire vonatkozik az ‘antológia’ megjelölés, de ‘Shouji Sato oppai galériája’ és az ‘illusztrációs gyűjtemény’ némi bizakodásra adott okot, hogy a magazin egy artbook lesz, rengeteg színes artworkkel a különböző rajzolóktól. Valami olyasmi, mint amit a színes omnibusz extra oldalain összehoztak. Erre kiszúrták a szemünk nyolc színes oldallal, amiből Sato csak hármat kapott meg, és még azon is csak a korábbi karakterrajzainak a montázsa szerepelt. A doujin mangák pedig nem voltak se érdekesek, se viccesek. Ha legalább egy, a HOTD alapján kiadott ero-doujinshikből álló gyűjteményt pakoltak volna össze a magazinhoz, arra azt mondom hogy megérte volna. De ezek a blődségek…inkább hagyjuk 😛

Szerencsére az ajándéktárgyakkal már nem voltak ilyen jellegű problémák. Ott pontosan azt kaptam, amit az elnevezések alapján már sejteni lehetett.

A színes kartonborító eltávolítása után egy egyszerű, fehér kartondoboz tárul elénk, aminek csak a fedelét kell felvágnunk ahhoz, hogy hozzáférjünk a tartalmához. Az pedig a következő:

* Busujima Saeko oppai egérpad
* Miyamoto Rei kétoldalas díszpárna
* Takagi Saya ‘Bukkake’ kártya/igazolványtartó

A három közül a legkisebb tárgy egyben a legmulatságosabb is. Takagi Saya meglehetősen hiányos öltözetű képe került erre a 6.5 x 10 cm-es, átlátszó kártyatartóra. És ha a kép nem lenne elég szemléletes, a két réteg között folydogáló, sejtelmes fehér anyag már biztosan azzá teszi. Nem véletlenül kapta a ‘Bukkake’ elnevezést 😛

A 35 x 55 cm-es párnahuzat mindkét oldalát Miyamoto Rei képe díszíti. Az egyik oldalon rendesen felöltözve és nagy mosollyal az arcán, amiért ez az oldal a “Cutie” (aranyoska/cuki) elnevezést kapta:

A másik oldalon pedig mindenféle ruhaneműt nélkülözve, nagy fedetlen keblekkel és dühös arckifejezéssel látható, akár egy igazi “B*tch” (r*banc). A tetejébe még vérrel is le van öntve, mintha a szemérmetlen meztelensége nem lett volna már önmagában is elég perverz 😛

A harmadik és egyben legértékesebb ajándéktárgy Busujima Saeko oppai egérpadja, amely a legtöbb helyet foglalta el a dobozba. Egy ilyen egérpad rendszerint önmagában annyiba kerül, mint az egész Secret Box együttvéve, a különlegességét pedig csak tovább emeli a tény, hogy ez az egyetlen ilyen típusú egérpad, amit a sorozat alapján kiadtak. Vigyáztak is rá rendesen, az alap neyloncsomag mellett még egy buborékos csomagolást is kapott a biztonság kedvéért.

Sajnos az egérpad fényes anyaga eléggé megnehezítette a fotózást, így ezek fele annyit sem adnak vissza abból a minőségből, mint amit szabad szemmel láthatunk.

A oppai rész tömése pedig egy kellően lágy és rugalmas szilikon anyagból készült, amin öröm pihentetni az egérmarkolásban megfáradt csuklót. Ugyanakkor van olyan ellenálló, hogy azonnal felveszi az eredeti formáját mikor épp nem nehezedik rá semmi.

Ennyi lenne a Highschool of the Dead – Secret Box tartalma. Mint fent említettem, a magazin összeállítása sajnos nem lett a legjobb. Az elején az a pár illusztráció még szép volt (a Saekos különösen szexi) de a manga rész semmit nem ért benne. Szerencsére az ajándéktárgyak bőven voltak olyan kreatívak és minőségiek, hogy csak miattuk már megérte megvenni a kiadványt. Személy szerint Én mondjuk másképp rendeztem volna el őket: Saeko kapja a párnahuzatot, Saya az egérpadot és Reinek (akit egyébként sem szívlelek) bőven elég az igazolványtartó. Persze ez az elosztás sem rossz, de úgy még jobb lett volna 😀

6 hozzászólás to “Highschool of the Dead – Secret Box”

 1. Werww said

  Az a rei-s díszpárna nem semmi már szinte hentai jellegű de nagyon király 😀
  A magazint meg komolyan el tudod olvasni?

  • -OJ- said

   Szerintem a Saya arcán folydogáló ‘szappan’ sokkal hentaiosabb hatást kelt 😀

   Jó is lenne. Egyik haverom el tudja olvasni a japán írást, vele fordíttattam le.

 2. Werww said

  Irigylem érte a haverod 😀

 3. Riku said

  BUKKAKE KÁRTYATARTÓ. X’DDD Én már akkor röhögtem amikor az előzetes képeknél a nevét láttam, de nem gondoltam volna hogy ez ILYEN. X’D Nagyon morbid, elvont ember lehetett aki kitalálta. 😀 Ráadásul kártyatartó… biztos furán néznének rád hogyha valakinek a kezébe nyomnál egy ilyet. XD
  Amúgy az Oppai egérpadot te használod is? Nekem is van egy nagyon szolid Sonicos, de folyton a dobozában tartom, nem merem használni mert félek hogy egy idő után ellaposodna szegény… X_X

  • -OJ- said

   A japánok már csak ilyen perverzek XD

   Nekem a név alapján sikerült kitalálnom, hogy ilyesmi megoldásról lesz szó, mert már láttam hasonlót a Fűrész DVDk kapcsán (abban a ‘vér’ csordogált)

   Nem, nem szeretném elkoptatni 😛
   Lehet, hogy csak az Én kezem olyan zsíros, de nekem egy pár év alatt folyton elfeketednek az egérpadjaim az alsó részükön, és nem szeretném ha ezzel is megtörténne.
   Az egérpad és az igazolványtartó (benne a volt diákommal XD) is a polcon van kiállítva.

 4. Danny said

  Úúú ez nagyon dúrva. Mind a három fincsin néz ki.

  Mivan veled OJ? Megint eltűntél 😛

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: