Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Jun Planning] Death Note – Amane Misa

Posted by -OJ- - 2011. február 14.

Hiába örvend hatalmas népszerűségnek a Death Note itthon és szerte a világban, a figuragyártók nem sok fantáziát láttak a karakterekben. Eddig csak a Griffon Enterprises és a Jun Planning készített róluk nagy méretű figurákat, Misát pedig kizárólag a Jun Planning jelentette meg több verzióban is, amelyek közül (némi válogatás után) sikerült a – véleményem szerinti – legszebbet megszereznem.

Eredeti artwork

Adatok
Név: Amane Misa
Eredet: Death Note – A halállista
Széria: Moeart Collection – Black Version
Gyártó: Jun Planning
Megjelenés: 2007 Június
Méret: 1/6 (13 cm)
Ár: 6800yen

Ugyan a Jun Planning sohasem tartozott a legjobb figuragyártók közé, termékeik mégis színvonalasak voltak és több anime-sorozatból (Death Note, Hayate no Gotoku!, Kuroshitsuji, Rec) az elsők között jelentek meg nagy méretű figurákkal. Ettől függetlenül a cég 2009 elején csődöt jelentett, majd nem sokkal később felvásárolta őket a minősíthetetlenül gyenge termékeiről híres Taki Corporation (időközben már ők is lehúzták a rolót), így legalább a gyártás alatt álló figuráik még megjelenhettek.

Leszámítva a Griffon nemrég bejelentett termékeit, a Death Note-ból szinte az összes nagy méretű figurát a Jun Planning készítette, Misáról pedig összesen négy verzió jelent meg mindössze két év alatt – bár érdekes módon az itt bemutatott, elsőként kiadott példány a legigényesebb. A későbbiek jóval elmaradnak mögötte.

Mivel a csődeljárás következtében a hazai Holdfényteam is rendkívül alacsony, akciós áron jutott hozzá a még jelenleg is piacon lévő Jun Planning figurákhoz, így lehetőségem nyílt megvásárolni a legnagyobb és legszebb Amane Misa figurát, ami eddig a karakterről megjelent – kevesebb, mint az eredeti ár feléért!

A doboz vastag és ellenálló kartonpapírból készült, minden oldalán ablakokkal, hogy a benne lévő figurát több szögből is szemügyre lehessen venni. Díszítésül az előzetes promóképeket használták fel, belül pedig a Halállista szabályainak angol nyelvű szövege fut végig a doboz falain.

Maga a figura, az 1/6-os méretnek megfelelően, hatalmas. Álló pozícióban a magassága egész biztosan meghaladná a 30cm-t is, és ezzel gyűjteményem egyik legmagasabb tagja lehetne. De még így, ülő pozícióban is impozáns a mérete, a kidolgozottsága pedig kellően részletes.

Mérete mellett a figura másik különlegessége, hogy az előzetes képekkel ellentétben a harisnyája, a kesztyűje és az alsó szoknyája valódi anyagból készültek, nemcsak ráfestették őket a bőrfelületre. Ezért a mintázata kicsit egyszerűbb lett a vártnál, ám a megoldást tekintve ez érthető is – ilyen kis méretben képtelenség lenne lemásolni az eredeti mintát.

Extra kellékekből kettőt találunk még a figura mellett a dobozban: Misa fekete retikülje, mely nincs az alaphoz rögzítve, tetszőlegesen bárhol elhelyezhető a figura körül. A másik pedig a Halálista kicsinyített mása, mely az eredeti artworknek megfelelően a kezébe illeszthető .

Számomra egy figura legfontosabb része az arca, hogy mennyiben hasonlít az eredeti karakteréhez. Azt kell mondanom, hogy Misáét igazán szépre sikerült megalkotni 3D-be is. Először egy kicsit pufóknak tűnt, de miután összehasonlítottam az anime-változattal, be kellett látnom hogy én emlékeztem rosszul és valóban így pontos a karakterrajz.

Festése mondhatni hibátlan, mert hiába visel kizárólag fekete ruhadarabokat, még azokon is találunk eltéréseket. Például a fűzőn, mely jóval világosabb árnyalatot kapott, a rajta lévő rések pereme pedig ezüst festést. A nyakában lévő medál valódi láncon lóg és tetszés szerint állítható.

Mint az a japánoktól elvárható, a figura deréktájba széthúzható, hogy le lehessen venni róla a szoknyát 😛

Két negatívumot tudok felhozni: a csizmán, a fűző számára hagyott lyukak nem kapták meg ugyanazt az ezüst festést, mint a ruhán lévők. Valamint a kezeit formálhatták volna kicsit kecsesebbre is 😀

A hiányosságoktól eltekintve minden rajongó (Én nem vagyok az!) elégedett lehet ezzel a figurával! Viszonylag olcsón beszerezhető, méretét tekintve hatalmas, festése hibátlan, és még hasonlít is a karakterre!
Japánban kiadtak belőle fehér és piros ruhás változatot is, aminek én (a limitáltságukból következő pénzlehúzáson vagy kereskedési lehetőségen kívül) nem sok értelmét láttam 😀

(Az utolsó képen, a háttérben egy “eredeti kínai hamisítvány” Halállista látható, mely pontos mása a filmben/animeben látottnak. Benne az összes, Kira által belevésett névvel, a szabályzat-résszel, stb. Időnként a Holdfényteam-nél megvásárolható)

2 hozzászólás to “[Jun Planning] Death Note – Amane Misa”

  1. nana199911 said

    Szia!
    Mond csak, honnal szerezted be? Mert én is egy ilyet keresek >.< :DD

Hozzászólás