Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Banpresto] Code Geass – C.C.

Posted by -OJ- - 2011. április 9.

Ez a C.C. (és a pizzás párja) volt a Banpresto cég első figurája, amit a Code Geass sorozat alapján kiadtak. Mivel mind a kettőt nem akartam megvenni, erre a verzióra esett a választásom, mert szerintem a karakterhez jobban illik a “rejtélyes” arckifejezés.

Adatok
Név: C.C.
Eredet: Code Geass: Lelouch of the Rebellion
Verzió: A (Mysterious Ver.)
Gyártó: Banpresto
Megjelenés: 2008. Augusztus
Méret: 14 cm
Ár: 1500yen

Valami okból kifolyólag a Banpresto szereti darabokra szedni a prize kategóriás figuráit, és úgy csomagolni őket a dobozaikba. Ennek megfelelően a doboz teljesen zárt, sehol nem találunk rajta ablakot, így vásárlás előtt lehetetlen ellenőrizni (hacsak nincs kiállítva egy kibontott példány a boltban), mégis milyen lehet a kész termék! Véleményem szerint ez nem épp a legokosabb üzleti húzás, azonban a Banpresto az évek során elég jó hírnevet szerzett magának a színvonalas termékeikkel, ezért a vásárlóiknak nem kell aggódniuk a csalódástól és a cég sem veszíti el emiatt a vevőket.

Szerencsére ennél a figuránál csak a bal kezet és a fejet választották külön, így az összeillesztése nem okozott problémát. A fotózása már annál inkább, mert akárcsak az EyeScream Blanc Neige figurája, a kényszerzubbonyos C.C. is csak oldalról mutat igazán jól. Bármely más szögből semmit nem lehet látni az arcából, amely bár nem tökéletes, de felismerhető róla a karakter:

Ahogy a hajáról is, amely egyetlen darabból áll csak, nem csúfították el illesztési vonalakkal:

Az arc és a haj mellett a test kidolgozására is nagy figyelmet fordítottak a készítők, hogy C.C. adottságai még a ruha ellenére is jól kivehetők legyenek 😛

A gyártó adatait a bal lábszárra vésték rá (jelezve az eredetiséget) mivel a figurához nem járt alapzat. Emiatt a festék különösen sérülékeny a lábak környékén, mindig óvatosan kell bánnom vele amikor máshová kívánom áthelyezni. A festése, különösen a vonalvezetés, nem túl egyenletes, és a szíjak is kaphattak volna fényes festést az általános matt helyett, de ez elég gyakori ebben a kategóriában. Mindenesetre a Banpresto nem okozott csalódást az első Geassos figurájukkal.

Hozzászólás