Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Sega] Valkyria Chronicles EX Figure – Alicia Melchiott

Posted by -OJ- - 2011. szeptember 17.

Ez alkalommal Gallia első számú pékkisasszonya és a 7-es Osztag felderítő tisztje teszi tiszteletét az Odúban, akiről a SEGA által kiadott figurát állt módomban megszerezni.

Adatok
Név: Alicia Melchiott
Eredet: Valkyria Chronicles (anime/PS3)
Gyártó: SEGA
Megjelenés: 2010. Január
Méret: 1/9 (18 cm)
Ár: 1500yen

Az 1930-as években járunk, egy alternatív Európában. Ebben a kitalált érában két nagyhatalom vív ádáz küzdelmet egymással: a kontinens nyugati oldalát a Szövetség (the FEDERATION), míg Európa keleti felét a Birodalom (the EMPIRE) uralja. A kettő között terül el Gallia apró és békés nemzete, amelynek gazdag érckészletére már régóta igényt tart a Birodalom, ezért inváziós seregével lerohanja a független államot.

A történet során (legyen szó a játékról vagy az animeről) a galliaiak függetlenségi harcát követhetjük nyomon, a főszereplő Welkin Gunther parancsnok, bájos segédje Alicia Melchiott, és a 7-es Osztag többi tagjának kalandjain keresztül.

Először nézzük a csomagolást:

A legegyszerűbb, kartondobozos megoldás, ahogy azt a SEGA prize kategóriás termékeitől megszokhattuk. Mindössze elől van rajta egy ablak, azon keresztül viszonylag jó rálátást kapunk a benne lévő figurára. A doboz oldalait Gallia címere díszíti, hátul pedig megtaláljuk a figura gyártási adatait, valamint egy kis reklámot a Valkyria Chronicles 2 PSP-játék megjelenéséről. Nem egy kiemelkedő darab, de a galliai színsémák és emblémák jól mutatnak rajta.

Most pedig lássuk Aliciát:

Az arc kidolgozottsága nem tökéletes, de felismerhető róla a karakter. A kategóriát figyelembe véve pedig kiemelkedően jónak mondható. Az ártatlan nagy bociszemei sikerültek a legjobban, azok tényleg pont olyanok mint az animeben. A karakter védjegyeként szolgáló pékségi fejkendőt is szépen kidolgozták valamint megfestették, a hátul megkötött apró masni pedig a legszebb része. Kár, hogy a hajától alig látni belőle valamit.

Az egyenruháról ránézésre megállapítható, hogy az bizony nem a játék alapján készült, amiben az egyenruha tele van kis lőszeres zsebekkel, övekkel és egyéb tartozékokkal, hanem a jóval egyszerűbb anime karakterrajzot használták fel az elkészítéséhez. Azt azonban a legapróbb részletig kidolgozták. A csípő és karvédő páncélok festése egyszerű, de pontos. A hasán látható tartópántok négyzet-csatjai hibátlanok, ahogy az apró nyakkendője is. Még a puska szíjára is nagy figyelmet fordítottak, jól kivehetők rajta az ezüstös tartócsatok.

A harisnyája szintén az eredetei galliai színsémát kapta. A csizmájának talpai pedig három, jó vastag szegen keresztül csatlakoztathatók az alapba, így nem kell félni attól, hogy a figura idővel megdől vagy hogy véletlenül fellökjük. És ha valakit nagyon érdekel, az alsóneműje az természetesen hófehér 😛

Időnként a SEGA is megerőlteti magát, és még a prize-kategórián belül is képesek egy szinte hibátlan figurával előállni. Ez lehet betudható annak, hogy a játékot is ők adták ki, így talán valamivel több figyelmet szenteltek az azzal kapcsolatos fancuccokra is 😀

Hozzászólás