Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Bandai] To LOVEru -Styling-

Posted by -OJ- - 2011. október 22.

Már korábban is vásároltam teljes trading-figura szetteket, de ez volt az első, amit az AnimeLand boltjában szereztem be, ráadásul rögtön a megjelenést követően.

Adatok
Név: To LOVEru -Styling-
Eredet: To LOVEru
Gyártó: Bandai
Megjelenés: 2008 November
Méret: kb. 10-14 cm
Szett: 5 db
Csomagolás: 10 db / doboz (mindegyik figurából kettő)
Ár: 4800yen

A gyártó ezúttal rendesen kitett magáért a csomagolást illetően. A dobozkép ugyan csak a fő figurát mutatja meg, de a karaktereket felvonultató nagyméretű illusztráció szerintem telitalálat. A szett darabjait pedig a hátoldalon szemügyre vehetjük, felesleges még az elejére is kitenni mindet. Plusz pont, hogy az oldalára pont a kedvenc karakterem, Yami figurájának képe került.

Lala Satalin Deviluke – Űrruhás Verzió

Deviluke koronahercegnőjének űrruhás figurája nem hiába lett a szett fő darabja, kis méretéhez képest (és még így is 14cm magas) a ruha kidolgozottsága elképesztően részletes lett, amihez hibátlan és pontos festés is párosul. Ritkán látni ebben a kategóriában ilyen minőséget, ezért nagy dicséret jár a Bandainak.

Egyedül az arca az, ami lehetett volna egy kicsit szebb is. Mert bár a szemek festése egész jó, legalábbis hasonlítanak az animeben látott karakterrajzra, a túlméretezett eltátott száj bizony nagyon furán néz ki.

A haj kialakítása akár még a prize kategóriás termékekkel is felveszi a versenyt. A tincsek jól elkülönülnek egymástól, nemcsak egy hatalmas tömb az egész. Ráadásul még a festése is árnyékolt, vagyis a felső része világos rózsaszín, és a tincsek vége felé haladva egyre jobban sötétedik.

A jellegzetes deviluke ördögfarok lágy műanyagból készült és tetszés szerint állítható.

A figurához jár egy rózsaszín, átlátszó, kör alakú talp, rajta a karakter nevével. Valamint egy tartórúd, amit fel is kell használni az összerakás során, különben a haja gyorsan lehúzná a figurát.

Lala Satalin Deviluke – Iskolai Egyenruhás Verzió

Először nem sok értelmét láttam annak, hogy az űrruhás verzió mellé még egy iskolai egyenruhás Lala is került a dobozba, de úgy voltam vele, akkor már legyen teljes a szett.

És végül nem is bántam meg, mert ennek a verziónak sokkal szebb lett az arca, mint az űrruhásnak. Az öltözéke ugyan nem annyira különleges és mutatós, de a kidolgozása ennek is hibátlan.

A haja sem annyira látványos, de a tincses kialakítás és az árnyékolt festés ezen a verzión is megtalálható. A talp ugyanaz a rózsaszín átlátszó körlap, egyedül a tartórúd formája más. Utóbbit nem is muszáj feltétlenül használni, de a biztonság kedvéért nem árt a megléte.

Sairenji Haruna

Haruna kapta a másik iskolai egyenruhát a szettben, ami szerintem kiválóan passzol a lány amúgy is kissé színtelen jelleméhez. Neki jól áll ez az egyszerűség, még ha a mellméretet leszámítva nem is különbözik másban Lala egyenruhás verziójától.

Az arca viszont kiemelkedően szép lett, talán a legszebb az egész szettben. A haj, a szemek, a szemöldök, a lágy mosoly – mind tökéletes a karakterhez.

A névre szóló talp neki is kijárt, és a tartórudat ezúttal is érdemes használni, mert a jobb lába nagyon nehezen illeszthető bele a talpba és gyakran kiugrik belőle.

Konjiki no Yami / Golden Darkness

Yami figurája szintén jól sikerült. Elnézve a kínálatot, talán ez a legjobb trading figura, amit eddig kiadtak róla.

A haj kialakítása és a ruha részletessége vetekszik az űrruhás Laláéval, az előbbi festéséről azonban hiányzik az árnyékolás. Helyette kapunk két pengékbe átmenő hajtincset, ezek azonban a figura leggyengébb részei is. A két tincs átlátszó műanyagból készült, ami már a tövénél is jól látható, nemcsak a pengéknél. Vagyis ezek kaphattak volna sokkal erősebb festést is, illetve a pengék is jobban mutattak volna fémes szürkében (mint a promóciós képen) a haj sárgája helyett.

A karakter nevével ellátott alap ezúttal is adott. A tartórúd pedig ebben az esetben különösen elkél (duplán is van rögzítve) mert ezt a figurát a haj mellett még a köpeny is hátra húzza.

Yuki Mikan

Mikan esetében gondban voltam, hogy majd melyiket válasszam, ha a promóciós képen feltüntetett kanalas+kötényes valamint jégkrémes verzió két külön figuraként lesz kapható. Mert annyira nem jelentős a különbség, hogy kétszer megvegyem a karaktert. Szerencsére a két verzió csak cserélhető kiegészítőket jelentett, így tetszés szerint állíthatom ki.

Az arca ennek a figurának sem tökéletes, de ha másban nem is, a szemek festésében igyekeztek tartani magukat az eredeti karakterrajzhoz. Sajnos a bal szeme alatt van egy csúnya, világosbarna elfolyás, de szerencsére elég halovány ahhoz, hogy csak közelről legyen látható.

A pulóvere és a szoknyája festése végtelenül egyszerű, így el is kell az a kötény, hogy kicsit feldobjuk vele a figurát. Persze ahhoz, hogy a kötényt ráadjuk (Én azzal szoktam kiállítani), előbb a nyakánál és a derekánál is szét kell húzni.

Egyébként ez az egyetlen figura a szettben, amely a tartórúd nélkül is stabilan megáll, de inkább felhasználtam azt is, nehogy elvesszen. A jégkrémnek így is rendszeresen nyoma veszik.

Bár a hasonlóság nem mindig tökéletes, összességében egy minőségi szettet adott ki a Bandai a To LOVE-ru lányairól, amit azóta sem sikerült tetézniük – sem nekik, sem más gyártónak.

És mindegyik figura dobozában volt egy becsomagolt rágógumi is 😀

5 hozzászólás to “[Bandai] To LOVEru -Styling-”

  1. Junchi said

    Jé, egy ilyen Lalám nekem is van (az űrruhás edísün). 😀

    És valóban nagyon megérte a pénzét, főleg dobozos zsákbamacska-figurához képest.

    A rágót viszont emlékszem, nem ettem meg… ^^” Valahogy nem volt gusztusom a számba rakni.

  2. Rui-chan said

    Tényleg nagyon szép szett. 🙂 Nekem csak Yami van meg belőle, Lalát a Meister szettből vásároltam.
    A rágó finom, csak hamar elmegy az íze. ^^”

  3. -OJ- said

    Én sem kóstoltam meg, benne vannak a dobozokban mind az öt 😀

  4. yami-chan said

    létszi mondjátok meg hol lehet ilyenekt venni vagy rendelni?

Hozzászólás