Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Bandai] Code Geass – Figure Meister Szett

Posted by -OJ- - 2011. június 7.

Ez alkalommal a Bandai Figure Meister szériájába tartozó Code Geass trading figura szett kerül terítékre.

Adatok
Név: Code Geass – Figure Meister Set
Eredet: Code Geass Lelouch of the Rebellion
Gyártó: Bandai
Megjelenés: 2007 Szeptember
Méret: kb. 5-12 cm
Szett: 5 db
Csomagolás: 8 db / doboz (mindegyik karakterről kettő)
Ár: 5200yen
Hivatalos Oldal
Kapható: AnimeLand

A Bandai ezúttal sem fordított sok figyelmet a tárolódoboz díszítésére vagy festésére, a méretei viszont tekintélyesek: 32cm hosszú, 18cm széles és 12cm magas. Ha vastagabb kartonból készült volna ideális lenne tároló- vagy cipős doboznak 😀

Persze a benne lévő figurás dobozokat kiszínezték, hiszen ha már nem láthatunk bele, valamit azért mutatni kell a szett darabjairól, különben eladhatatlanok lennének. És ezek a figurás dobozok is szép nagyok lettek (9x8x12cm), ahogy ezt a Figure Meister szettek esetében megszokhattuk.

Kezdjük a legfontosabb karakterrel, a főszereplő Lelouch Lamperouge figurájával, akiről mindjárt két verzió is készült a szetthez. Az “A” verzió fedetlen arccal ábrázolja a srácot és annyit lehet rajta változtatni, hogy a köpenye levehető. Amennyiben a köpennyel együtt állítjuk ki (mert anélkül elég nyakiglábnak néz ki) akkor tanácsos a figurához mellékelt fehér tartórúd használata is, különben rövid időn belül hátra veti magát.

A “B” verzió mindössze a fejben különbözik az alap változattól, ebben az esetben viszont két alternatív fejet is találunk a dobozban. Az egyik a jellegzetes Zero sisakot viseli, a másik pedig felhúzott arcmaszkkal és aktivált Geass-szemmel ábrázolja a karaktert.

Véleményem szerint a maszkos verziót teljesen felesleges volt elkészíteni, szívesebben állítottam volna ki csak a Geass-szemmel és fedetlen arccal. Így viszont csak a sisakos fejet szoktam használni.

Természetesen egy Geass-szettből a boszorkány C.C. sem hiányozhat, és ez az egyetlen trading figura, amely egy szál ingben örökíti meg a lányt 😛 De ami még fontosabb, hogy egy kisebb diorámát is kapott! Ugyanis a figura mellé jár egy műanyag ágymatrac, egy pizzás doboz, és egy szelet pizza a lány kezébe – pont ahogy az animeben is láthattuk:

A civil ruhás Euphemia Li Britania hercegnő a másik lány karakter, aki figurát kapott ebben a szettben, ami bizonyos szempontból még értékesebbé teszi az egész pakkot, mert mindössze ez az egy trading figura készült róla. Az Ő esetében is ajánlatos használni a műanyag tartórudat, hogy ne húzza el a vastag és nehéz szoknya.

Hozzá is jár egy kiegészítő: Artúr méretarányos mása.

Az utolsó figura pedig a szintén civil ruhás Kururugi Suzaku, akit egyébként nagyon nem szívlelek és ez a figura is csak azért van meg, mert vele teljes a szett. Hozzá is jár egy dioráma kiegészítő: a lépcső, amin a Euphieval tett kirándulása alkalmával üldögél és a napszemüveg, amit szintén az említett esemény során visel. A szemüveget viszont nem lehet a fejére tenni, csak a lépcsőn helyezhető el, de Én inkább beleszorítottam a kezébe, hogy ne vesszen el. A figura nincs hozzárögzítve a lépcsőhöz, máshová is kiültethető.

Akár párba is állítható Euphemiával:

A Bandai is sokat fejlődött az évek során a trading figuragyártás terén, de a Figure Meister szériájuk már 2007-ben is garancia volt a minőségre. Ezek a figurák is kellően hasonlítanak az eredeti karakterekre (Persze itt figyelembe kell venni a méretüket is!), jó minőségű PVC-ből készültek ezért azóta sem deformálódtak, a festésük pedig több mint kielégítő. Jó választás lehet, ha valaki a Code Geass-ból keres trading figurákat.

Hozzászólás