Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Kaiyodo] Himekuri Image Girl ~Moda Bianca~

Posted by -OJ- - 2011. szeptember 13.

Néha napján megesik, hogy olyan figurával gazdagítom a gyűjteményemet, amelyről az égvilágon semmit nem tudok, de amennyiben jól néz ki és emellett még olcsón is adják, akkor már megérte. A Himekuri lány pontosan ilyen.

Adatok
Név: Himekuri Image Girl
Verzió: Moda Bianca (Fehér)
Gyártó: Kaiyodo
Megjelenés: 2006. Április
Méret: 1/7 (13 cm)
Ár: 3800yen

Mint említettem, a vásárlás előtt fogalmam sem volt a karakter eredetéről, de később sem lettem sokkal okosabb. Annyi kiderült, hogy a Himekuri egy japán magazin, amiben rendszeresen alkot egy Yoshizaki Mine nevű mangaka, és az Ő illusztrációját használták fel a figura megalkotásához. Vagyis a karakterről mindössze egyetlen, a fentebb látható artwork készült, és semmi más.

A Kaiyodo szinte mindig átlátszó műanyag dobozokba csomagolja a figuráit, ami vizuális szempontból nagyon jó nekünk, hiszen vásárlás előtt minden oldalról szemügyre vehetjük a terméket, ráadásul az egyedi csomagolás azonnal kiemeli a figurát a többi kartondoboz közül. Azonban a doboz nem valami ellenálló, könnyen összenyomódik, megtörik, és ezért hosszas szállítás alatt akár a benne lévő figura is megsérülhet.

Az 1/7-es méretaránynak megfelelően a figura elég nagy darab, a magassága még így ülve is közel 14cm, és ez a méret bizony megköveteli a részletes kidolgozást, aminek a Kaiyodo maradéktalanul eleget is tesz.

A ruháján pontosan megfestett apró csatokat és gombokat találunk; a cipőjének talpa ezüst festést kapott; a masniját, a nyakörvét(?), a harisnyáját és a nekomimi széleit fodrok ékesítik; a hatalmas (és nehéz!) szoknyájának gyűrődései is realisztikusak. Utóbbira még némi csillámpor is került a változatosság kedvéért, hogy ne csak egy nagy fehér felület legyen az egész. Talán az arca lehetett volna kicsit részletesebb, de ennél többet az eredeti artwork sem mutatott.

Két negatívumot tudok felhozni Himekurival kapcsolatban. Az egyik, hogy a hiányos öltözékén túl még a póz is különösen provokatívra sikerült. Bőven elég lett volna, ha szimplán csak fogja és kicsit meggyűri a szoknyáját, felesleges volt még fel is libbenteni azt. Ez a túlzott erotika még a gothloli rajongókat is elrettentheti a beszerzésétől (bár kétlem). A másik a természetellenesen hosszú (zsiráf)nyak, amit szerencsére valamelyest elrejt a ruha, de még így is elég feltűnő tud lenni.

Ha ezen a két hibán felül tudunk emelkedni, akkor egy gyönyörűen kidolgozott és festett, bájos de ugyanakkor kicsit perverz figurát tudhatunk a magunkénak. Kezdő gyűjtőknek is ideális lehet, mint első nagyméretű figurájuk, hiszen (akciós áron) már két-háromezer forintért is beszerezhető.
A fehér mellett fekete és piros verzió is készült Himekuriról. Ez a fehér és az eredeti fekete verzió még most is könnyen fellelhető, a pirosat azonban csak Japánból lehetett megrendelni és mára már igazi ritkaságnak számít:

További galériák:
Cut-A-Review, Kaijin, 30CalClub, HappySoda

3 hozzászólás to “[Kaiyodo] Himekuri Image Girl ~Moda Bianca~”

  1. Azt észrevette valaki (mondjuk tsuki-n ott a tag), hogy van egy vezeték a lábai között. Ez igencsak azt jelenti, hogy valahol egy ***** rejteget. No de ez nem zavaró, mert maga a figura tényleg csodás.

    • -OJ- said

      Elég feltűnő, különösen a fehér verzió esetében 😀
      Ami a eredetét illeti: No comment!

      De a vezetéknek csak a szoknyán látható része van kidolgozva, a lábak alatt nem folytatódik tovább, így nem túl problémás dolog 😛

      • Persze, de akkor se értem miért kellett odatenni. Így is nagyon aranyos, ezzel csak okot adtak a perverzebb figurák ellenzőinek az írogatásra. (Mondjuk alapból nem egy szolid figura 😀 )

Hozzászólás