Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Kotobukiya] ToHeart – HMX-13 Serio

Posted by -OJ- - 2010. szeptember 29.

A [Kotobukiya] még 2005-ben adta ki a ToHeart első részéhez kapcsolódó figura-szériáját, de még napjainkban is könnyen és olcsón beszerezhetőek. Nekem Seriora esett a választásom, mikor úgy döntöttem hogy veszek belőlük egyet, de idővel talán még lesznek többen is.

Adatok
Név: HMX-13 Serio
Eredet: ToHeart (Visual Novel)
Gyártó: Kotobukiya
Megjelenés: 2005
Méretarány: 1/8
Magasság: 20cm

HMX-13 Serio karaktere a ToHeart című visual novel és animeből származik. Ahogy az elnevezéséből illetve a füleire szerelt antennákból sejthető, Ő nem ember, hanem egy mesterséges intelligenciával rendelkező háztartási robot – a ToHeart világában igen gyakoriak az érzelmekkel is bíró lányrobotok. Serio érdekessége, hogy elődjével ellentétben Ő nem kapott érzelemchipet, így nehezen érti meg az embereket, viselkedése pedig mindig komoly és hideg – ez is egy tipikus animekarakter-sztereotípia.

Ismét egy ablakos kartondoboz a Kotobukiyától. Erős, ellenálló, hátulján egészalakos képek a figuráról. Ezzel le is írtam róla mindent.

Régi kiadású figura lévén a formája nem túl kiemelkedő, mondhatnánk egy szimpla és unalmas állópóz. Festéséhez egyszerű színeket használtak, de ezzel jól visszadják az eredeti mű élénk színvilágát. Egyetlen komolyabb negatívumot tudok felhozni a figurával kapcsolatban: a műanyaga gyengébb, mint kellene, ezért a gravitáció hatására elhajlás következhet be a bokáinál – ez sajnos több régebbi Kotobukiya-figurára igaz, a ToHeart-széria esetében mindegyik álló figurájuknál előfordul.

Hozzászólás