Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Bandai] Rosario+Vampire – Figure Meister Half Prism szett

Posted by -OJ- - 2010. szeptember 21.

Bár a manga még mindig fut, a franchise a Rosario + Vampire anime vegyes fogadtatását követően soha nem vált igazán népszerűvé a trading-figuragyártók körében, így egy minőségi szett beszerzése igencsak problémás lehet. Szerencsére a [Bandai] ezúttal sem okozott csalódást, megérte rá várni.

Név: Figure Meister Rosario + Vampire Half Prism
Eredet: Rosario+Vampire (manga és anime)
Gyártó: Bandai
Megjelenés: 2009 Január
Magasság: 4-7.5cm
Csomagolás: 6db/doboz (négy különböző, kettő dupla)

A Rosario+Vampire tipikus shounen, ecchi és hárem-anime, ahol a főszereplő Tsukune véletlenül egy szörnyek számára fenntartott középiskolába nyer felvételt, ahol ő az egyetlen ember és emiatt állandó veszélyben forog az élete. Szerencséjére rögtön négy lánynak is sikerül elcsavarnia a fejét (később többnek is) akik megvédik őt minden rossztól – csak egymás közt nem képesek megosztani a srácot.

Íme a tárolódoboz, amely összesen hat figurát tartalmazott. A szett azonban csak négy darabos, így akadt benne két-két egyforma példány is – név szerint Kurumuból és Mizoreből volt kettő. Azok már Rui-chan tulajdonát képezik 😀 Ennél a gyártónál a nagy tárolódoboz szinte mindig fekete-fehér, valószínűleg mert a boltok úgyis csak kidobják őket, így nem költenek rá annyit.

A figurák saját kis dobozaik már színesek, és persze nem lehet tudni, hogy pontosan melyik lapul bennük, tehát rendszerint randomban árulják őket. Aki az egész szettet szeretné, annak meg kell vennie egy bontatlan nagy dobozt, mert csak akkor van benne mind a négy – plusz lesz két feleslege. Hacsak az adott bolt nem árusítja őket kibontva is, esetleg egyben a szettet.

A Bandai Half Prism-szériáira jellemző, hogy a figurák mindig egy háromszög alakú műanyag vitrinben vannak, melyek megvédik őket a portól, illetve egymásra is építhetők helytakarékossági vagy esztétikai okokból. A figurák mögött mindig van egy háttérkép is, valamint a megformázott lányok mindig alulöltözöttek: The Melancholy of Haruhi Suzumiya esetében mind a négyen nyuszijelmezben vannak; a Rosario+ Vampire, a To LOVE-Ru és a Shakugan no Shana esetében pedig fürdőruhában. Nem rajongok a fürdőruhás figurákért, mert rendszerint egy sorozatból max egy szettet szoktam megengedni magamnak, és akkor a karakterek legyenek a mindennapi ruháikban. Olyat viszont egyedül a Yujin cég adott ki a R+Vből, azok pedig a közelében sincsenek a Bandai által nyújtott minőségnek.

Most pedig következzenek a lányok az első évad kilencedik részében látható fürdőruháikban:

Akashiya Moka

Kurono Kurumu

Shirayuki Mizore

Sendou Yukari

A méretarányok nem tökéletesek, mert Yukari ugyanakkora mint Moka, ami nem egészen fedi a valóságot. Trading figurák lévén itt-ott akadtak rajtuk kisebb festékhibák és lekopások, de semmi igazán szembetűnő. Az öntésnél nem találkoztam problémával, és arcról is felismerhetőek mind a négyen.

Egy hozzászólás to “[Bandai] Rosario+Vampire – Figure Meister Half Prism szett”

  1. Rui-chan said

    Nagyon szép trading figurák! 🙂 Remélem egyszer meglesz Moka és Yukari is. ^^

Hozzászólás