Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Sega] Hayate no Gotoku! EX Figure – Maria

Posted by -OJ- - 2013. március 11.

A Hayate No Gotoku című manga és anime-sorozat iránti ‘rajongásom’ csak 90%-ban köthető Katsura Hinagiku karakteréhez. A második kedvencem viszont egyértelműen a szobalány Maria, akiről a Sega adott ki figurát még 2010 elején.

Adatok
Név: Maria
Verzió: Nekomimi Maid
Eredet: Hayate no Gotoku!
Gyártó: Sega
Megjelenés: 2010 Január
Méretarány: 1/8
Magasság: 18cm (a talpat és a cicafület is számolva 20 cm)
Ár: ~1500yen

A rózsaszín kartondobozról most nem készítettem saját képet, mert valahol a szekrény tetejére felépített doboz-halom leghátsó részén van, és emiatt nem volt kedvem lebontani az egészet 😀 Az Amazon.co.jp-ről vettem le ezeket a képeket, de mint az látható, teljesen megegyezik a [Sega] Hayate no Gotoku!! EX Figure – Katsura Hinagiku dobozával. Az oldalán vannak csak eltérő karakter rajzok.

A figura semmilyen összeállítást nem igényelt, minden gyárilag hozzá van rögzítve, az alapot is beleértve. A tulajdonos csak kiveszi a dobozból és már mehet is a polcra (a többi figura mellé).

A Sega ezúttal is hozta a tőlük megszokott minőséget – sajnos nem többet, de nem is kevesebbet. A póz meglehetősen szimpla, de Maria cicás kéztartása és jobbra dobott csípője (amit a hosszú szoknya is követ) kölcsönöz neki némi játékosságot és bájt.

Az arca a pózhoz hasonlóan egyszerű, de a szemekből és a frizurájából már felismerhető a karakter, és ebben a kategóriában ennyi már elég is. Hátul a felcsatolt hajának és a csatnak az öntése azért lehetett volna valamivel szebb is. A cicafülek is aranyosak, csak kár hogy nem vehetőek le 😛

A szobalány egyenruha nem sok változatosságra adott lehetőséget, így a már említett csípő dobással tudták csak látványosabbá tenni a szoknya állását. Valamint a nyakában lévő cicacsengővel, amelynek kialakítása igazán szép lett. A fehér kötény és hátul a hatalmas masni még világoskék árnyékolást is kapott, de alul a fodrok festésénél már több helyen is maszatos lett a szoknya kék része. Szerencsére ez felülről nézve egyáltalán nem látszik. Ahogy az öntéshibák sem, amik a lábszárat gazdagítják. A combján pedig van egy nagy kék paca, de ugyan ki nézeget be a figura szoknyája alá?

Maria egyenruhája nem lenne a teljes a megszokott bakancsa nélkül. Öntésre szép, de erre bizony nem ártott volna egy nagy adag árnyékolás, az egyszerű matt barna mellé. Legalább a csatok ezüstje feldobja egy kicsit. Az alapzat pedig a szokásos rózsaszín kupak, és három fémcsavar tartja egyenesben a rajta álló figurát.

Ami engem illet elégedett vagyok ezzel a Maria figurával. A karakter felismerhető, a cicafül és farok egy aranyos kiegészítő (bár én meglettem volna nélkülük is), és minőségre sincsenek vele nagyobb problémák.

Hozzászólás