Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Sega] Evangelion PM Figure Vol.2 – Shikinami Asuka Langley

Posted by -OJ- - 2012. január 26.

Új Evangelion-film, új design, újabb Asuka figura a gyűjteménybe, és “All’s Right With The World.”

Név: Shikinami Asuka Langley
Verzió: Evangelion PM Figure Vol.2
Eredet: Rebuild of Evangelion 2.22 – You Can (Not) Advance
Gyártó: SEGA
Megjelenés: 2010. Május
Méret: 1/7
Magasság: 24 cm
Ár: 1550yen

A doboz elég jellegtelen, csak a film címe és a karakter neve van rajta feltüntetve, hátul pedig a gyártó adatai. Így ezt most nem fotóztam le újra, csak azt a képet mutatom, amit a megvételekor készítettem még 2010 Szeptemberében.

Ha már a Black Rock Shootert annyit dicsértem a dinamikus testartása miatt, ellenpéldaként íme itt ez az Asuka, amely ékes bizonyítéka annak, hogy egy egyszerű álló póz is lehet kellően látványos és ‘izgalmas’. Elvégre ebben a helyzetben tudjuk csak igazán jól megcsodálni a test felépítésének minden részletét, ami nem kis részben a testhez tapadó pilótaruhának is köszönhető 😛

Általában nem rajongok azokért a figurákért, amelyek a karjukat maguk elé emelve eltakarják az arcukat, mert ezzel jelentősen lecsökkentik a lehetőségeinket, hogy melyik oldallal érdemes kiállítani. Emiatt ennek az Asukanak is csak úgy láthatjuk az arcát, ha a legelső képen mutatott szögből nézzük. Kár érte, mert egyébként nincs baj az arcával, leszámítva hogy a szokásos érzelemmentes, kicsit elbambult ábrázatot kapta, ami az Asuka figuráknál elég gyakori.

A hajkorona kialakítása is meglehetősen jól sikerült. Ugyan a leengedett rész egyetlen, masszív tömbből van csak kiöntve, a két tincs azonban sokat segít azon, hogy dúsabbnak látszódjon. Az erős festéssel pedig még az öntésvonalakat is igyekeztek eltakarni a haj szélein.

Az új pilótaruha ‘legfontosabb’ része (amiért a rossz nyelvek szerint az egész filmet készítették) a szinte teljesen átlátszó törzsi szakasz, amiből szegény lánynak a fél feneke kilátszik. Szörviszu, szörviszu 😀 Elől az egész ruha, különösen a zöld…csavarok(?) festése meglepően pontos, azonban az átlátszó rész szélein és hátul a TEST felirat alatt több maszatolást is felfedeztem.

A lábainál már erős túlzásokba estek a készítők (Vagy pedig BOME faragta őket), mert érzésem szerint vagy 1/5-del hosszabbak a reálisnál, nem számolva azt, hogy emellett még lábujjhegyen is áll. Festésre egyébként szép, a narancssárga kábelek is jól mutatnak rajta, és még a fekete gumitalpat is részletesen kidolgozták. Csak azok az öntésvonalak ne lennének a lábak oldalán…

Az alapzat egy 10 x 10 centiméter területű, 1 centiméter magas négyzet, amihez két fémcsavarral van rögzítve a figura mindkét lába. Hogy ez mennyiben fogja megakadályozni a dőlésben, az majd idővel kiderül.

Nem tartom egy kiemelkedő figurának, hiszen a festésében lehetett volna alaposabb is a gyártó, ráadásul ezt megelőzően és ezt követően is adott ki a Sega ennél sokkal szebb Asuka figurákat. Azonban ez az egyetlen, olcsóbb árkategóriás darab, ami az új pilótaruhában ábrázolja a lányt, és nem árt arról is egy példány. Annyira viszont nem tetszik ez az új design, hogy egy drágább figurát szerezzek róla. Nekem még mindig a régi pilótaruhájában az igazi.

2 hozzászólás to “[Sega] Evangelion PM Figure Vol.2 – Shikinami Asuka Langley”

  1. Sztike said

    Nagyon sokszor gondoltam már rá, hogy ezt az animét meg kellene néznem.. nem létezik, hogy rossz legyen ha ennyire sok figurát kiadnak belőle… számomra kicsit hihetetlen, hogy lehet egy karakterről ennyiféle figura.. és látszik mennyire nem ismerem a karaktert mert csak most, hogy olvastam tűnt fel, hogy új ruhája van o.O

    Egyébként egyetértek veled, én sem szeretem ha valami takarja az arcot ez zavar a Miku append verziójában is.. pedig most jó áron be lehetne szerezni, de a ruhájából kiemelkedő “lebegő” darab pont eltakarja az amúgy is lefelé néző arcát

    • -OJ- said

      Nem feltétlenül, hiszen ott van pl a ToHeart2, amiből az anime jó ha a közepes szintet megüti, a karakterek mégis olyan népszerűek, hogy szünet nélkül gyártják belőle az újabb, különböző ruhás figurákat.

Hozzászólás