Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[GSC] Kara no Kyoukai – Nendoroid 084 Ryougi Shiki

Posted by -OJ- - 2011. október 13.

Bár a Kara no Kyoukai Ryougi Shikije mindig is a kedvenc anime karaktereim közé tartozott, meg voltam győződve hogy róla soha nem fognak nendoroidot kiadni, hiszen a jellemétől igencsak távol áll ez, a karakterek aranyosságára alapozó stílus. Így igencsak meglepődtem, mikor a Good Smile Company őt jelentette be következő SD-figurájaként.

Adatok
Név: Ryougi Shiki
Eredet: Kara no Kyoukai ~the Garden of Sinners~
Gyártó: Good Smile Company
Megjelenés: 2009 November
Magasság: 10cm
Ár: 3500yen
Hivatalos Oldal

A doboz nem sok szót érdemel, minden nendoroid esetében ugyanígy néz ki, csak más illusztrációkkal.

Nézzük inkább Shiki nendoroidját:

Mint azt a bevezetőben említettem, Shiki nem egy tipikus moé és aranyos karakter, aki állandóan pirul, könnyezik vagy nevetgél. Épp ellenkezőleg, az esetek többségében semmilyen érzelmet nem lehet leolvasni az arcáról. Az anime-filmekben is összesen talán kétszer mosolyog, éppen ezért nem lehetett könnyű feladat a GSC számára, hogy nendoroid formába ültessék át a karaktert. Mégis azt mondom, jó munkát végeztek vele. Ami a kidolgozást és a festést illeti, a GSC-től megszokott kiemelkedő minőség ezúttal is adott, de ezen felül még azt is sikerült elérniük, hogy ez a stílus mégse legyen teljesen idegen a karaktertől. Éppen ezért a nendoroidnak sincs egyetlen mosolygós arca sem, ami valószínűleg nem volt túl kecsegtető az egyszeri vásárló számára, a rajongók viszont elégedettek lehettek vele, mert gyorsan elkapkodták az összeset 😀

A nendoroid Shiki mindennapi utcai öltözékét viseli. Alul egy matt kék kimonót, azon pedig egy vörös bőrdzsekit hord. Utóbbi a figura esetében is fényesebb festést kapott a kimonóénál, a rajta lévő cipzárokat pedig ezüsttel emelték ki. A hajától ugyan nem sokat látni a gallérjából, de a rajta lévő szőrmét szintén kidolgozták és barnásra festették. A csizmáján pedig még a fűzőt is hibátlanul megfestették.

Persze egyetlen nagy méretű nendoroid sem lenne teljes az extra kiegészítők nélkül:

Tartalom:
* az alap nendoroid figura
* az alapzat
* egy fekete macska
* két alternatív arc
* egy cicafülekkel ékesített alternatív haj
* két alternatív kar
* két alternatív ökölbe szorított kéz
* egy darab kés

Ha már cserélhető arcokról beszélünk, Shiki esetében alapkövetelmény a Halállátás Misztikus Szemeinek megléte, legalább az egyiken. És a GSC ebben sem okozott csalódást, bár be kell vallanom, az egész figurán ez az egyetlen rész, aminek a festése lehetett volna egy kicsit szebb is. A piros és fehér körök ugyan jól kivehetők a szemében, de a kék lehetett volna sokkal világosabb és kirívóbb, hogy jobban hasonlítson az eredetire:

A két alternatív kar szintén ehhez az archoz használható fel. Csak egyetlen pózban mutatnak igazán jól, ha keresztbe tesszük őket, és az egyik ökölbe szorított kézbe belehelyezzük a kést, támadó pozícióba állítva ezzel a figurát. Egy nendoroid támadó helyzetben, már az elgondolás is vicces 😀

A másik alternatív arc számomra kezdettől fogva furcsa volt, de idővel azért megszoktam. Ez a csalafinta sunyi tekintet és az ajkak állása igazán macskássá teszi Shiki arcát, amit az alternatív cicafüles haj csak tovább erősít. Mint kiderült, ez a változat a fekete macskával együtt a Mirai Fukuin című doujinshi Feline fejezetéből ered, amelyben Azaka párhuzamot állít Shiki és a macskája között.

Szerintem ez az egész egy kicsit idegen a karaktertől, de a készítőket is megértem, hogy a két komor arc mellé valami viccesebbet választottak harmadiknak. És a fekete macska is egy egész mutatós kiegészítő. A farka körbe forgatható, a feje pedig tetszés szerint állítható a golyós nyaknak köszönhetően.

A Misztikus Szemek festésén kívül más negatívumot nem tudok felhozni a figurával kapcsolatban. Mint a legtöbb nendoroidnál, egy kicsit macerás beleállítani az alapzatba és nagyon könnyen kilökhető belőle, de ez általános probléma a kategóriánál – legalábbis azoknak, akik gyakran átalakítják őket.

És bár a minőségére nem lehet panasz, elsősorban a Kara no Kyoukai rajongóinak ajánlom a figurát, mert ők tudják igazán értékelni. Aki csak egy nendoroidot szeretne, valószínűleg könnyen talál ennél aranyosabbat is 😉

4 hozzászólás to “[GSC] Kara no Kyoukai – Nendoroid 084 Ryougi Shiki”

  1. Daisuken said

    Valóban egész aranyos, csak épp itt a bibi, hogy Shiki nem az a tipikus aranyos karakter. De valóban, mint ahogy írtad is, egész jól sikerült a kivitelezés. Én mondjuk jobban örülnék egy kimonós PVC figunak, de míg élek, úgyis be fogok szerezni egyet, csak a kérdés, hogy mennyiért 😀

    • -OJ- said

      Shikiről csak kimonós figurák készültek. Még ez a nendoroid is azt visel 😉

      De meg kell hagyni, a fekete macska és a cicafül helyett Én jobban örültem volna egy fehér kimonós alternatív testnek.

  2. Daisuken said

    Jaj, igen, de tudod te, hogy melyik kimonós figuráról beszéltem… 😛

Hozzászólás