Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Alter] School Rumble – Sawachika Eri

Posted by -OJ- - 2011. szeptember 7.

2007-ben még nagyban dúlhatott a School Rumble-láz, ugyanis egy hónapon belül rögtön két Eri-channal jelentkeztek a figuragyártók. Külön érdekesség, hogy Én is pont egyszerre vásároltam meg őket, igaz két évvel később. Eredetileg csak a Wave-kiadás volt megrendelve, de a végén az Alter figurája is a kosárban landolt 😀

Adatok
Név: Sawachika Eri
Eredet: School Rumble 2nd Semester
Gyártó: Alter
Megjelenés: 2007. Február
Méret: 1/8 (20 cm)
Ár: 4800yen
Hivatalos Oldal
Kapható: AnimeLand

(Nem volt könnyű megtalálni az eredeti képet, és csak ezen viseli ezt a fajta fürdőruhát)

Meg kell hagyni, az Alter nem sokat szórakozott a csomagolással. A doboz teljesen egyszerű, kizárólag a sorozat logója és hátul a gyártási adatok kaptak rajta helyet. Sehol egy illusztráció vagy promóciós kép. Szóval nem túl mutatós darab, de a lényeg, hogy az eredetiség matrica rajta van!

Most pedig lássuk a tsundere ojou-samát a jellegzetes fekete fürdőruhájában:

A fekvő figurák soha nem voltak a szívem csücskei, tekintve hogy rendszerint alig látni belőlük valamit. Ráadásul ha még össze is kuporodnak, akkor gyakorlatilag semmit! Az Alter viszont sikeresen kiküszöbölte ezt a problémát: a háromszögben álló alapzat kellően megemeli a figurát ahhoz, hogy akár még szemmagasságból is jól látható legyen; az elegánsan hátra tekintő póz pedig tovább növeli a rálátást a ‘részletekre’.

Az már csak hab a tortán, hogy anatómiailag is kielégítő lett a végeredmény (már amennyire egy anime/manga karakter realisztikus lehet): a lábak ugyan hosszúak, de nem természetellenesen. A karon, a háton és a hasfalon jól megfigyelhetők az izmok, a hátrahajló póz miatt pedig még a bordái is kivehetők.

Többen kritizálták a figura arcát, mondván hogy furcsa(?) az ábrázata. Én azonban nem találtam rajta kivetnivalót. A szemek festése rendkívül szép lett, tökéletesen visszaadják a Kobayashi Jin illusztrációin látottakat. Emellett a fülek mérete és az orr elhelyezkedése is pontos. A száj kialakítása valóban érdekes lett, mintha egy kicsit megdagadtak volna az ajkai, de semmiképpen nem nevezném csúnyának.

“It’s a D!”

Lehet csak a póz miatt látszanak nagyobbnak az eredetinél, de mintha kicsit megnövelték volna Eri-chan mellméretét 😛 A bikiniért viszont elismerést érdemelnek a készítők, ahogy fodrokkal és lila fűzővel tették azt változatosabbá.

Szexi lábacskák. A lábfej és a lábujjak kidolgozására különösen nagy figyelmet fordítottak.

Persze ez a figura sem lehet tökéletes, bár formára nagyon közel járt hozzá. A festése azonban lehetett volna kicsit szebb is. Az összeragasztási vonalakat erősebben be kellett volna fedni, mert a combokon és derekánál jól látszanak. A bőrszínét tekintve a figura némi sárgaságban szenved, a haj viszont pont hogy túl sötét (és szürkés) lett, ami távol áll az eredeti szőkétől.

Valamint nem ártott volna egy díszesebb alapzatot készíteni. Például egy nyugágyat, mert ennek a szimpla fekete műanyagnak a látványa nem túl felemelő…Még az átlátszó is szebb lett volna!

Apró pontatlanságai ellenére School Rumble és/vagy Sawachika Eri rajongóknak nagyon tudom ajánlani az Alter figuráját, főleg hogy még mindig ez a legszebb, amit a karakterről eddig készítettek.

További galériák:
Kaijin, Tailgrab, Riuva, AkibaHobby

Hozzászólás