Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Sega] Neon Genesis Evangelion Extra Pajamas Time – Souryuu Asuka Langley

Posted by -OJ- - 2012. július 1.

A pizsamás Ayanami Rei után most következzen egy bemutató a párjáról, az ugyancsak egy szál inget viselő Asuka Langleyről.

Név: Souryuu Asuka Langley
Verzió: Extra Pajamas Time – Hikari Version
Eredet: Neon Genesis Evangelion
Gyártó: SEGA
Megjelenés: 2005. Augusztus
Méret: 1/8
Magasság: 18 cm (kerettel 21.5 cm)
Ár: 1500yen

Jó ideje nem találkoztam már ezzel az átlátszó dobozos csomagolással. Régebben nagyon népszerű volt ez a megoldás, elsősorban a prize kategóriás figurák körében, ám egy idő után szépen eltűntek a színről és felváltották őket a tégla alakú kartondobozok. Meg kell hagyni, elég sérülékeny ez a fajta a doboz. Nagyon könnyen megtörik, összenyomódik vagy akár meg is reped, ami máris csökkenti az eladhatóságát. Ezen is volt egy pár horpadás, mikor megvettem őket, de semmi feltűnő. És a benne lévő figura sem sérült.

Ez már a második kiadása ennek a figura párosnak. A korábbi verzión még csak egy egyszínű inget viseltek a lányok (fenn is azok láthatóak a doboz hátlapjának belső felén), a mögöttük lévő kép pedig a városi éjszakát ábrázolta. Ezen az extra verzión az ingeket átszínezték és átlátszó műanyagból készítették őket, míg a háttérképet a hajnali égboltra cserélték és angyalszárnyakat festettek a figurák mögé. A képkeretet szintén megújították, ami ezúttal sötétben foszforeszkáló műanyagból készült.

A Rei figurával ellentétben Asuka nem a hátán, hanem a jobb oldalán fekszik, mindkét kezét maga előtt tartva, miközben egy kicsit össze is gömbölyödik a lábai felhúzásával. Ezáltal jobban el is takarja magát, de a kigombolt ing ennél a figuránál is megtalálható. Alulról ugyan van egy kis rálátás a fenekére, de szemből nézve az ing szára azt is ízlésesen eltakarja. A ruhán pedig ebben az esetben is a valóságnak megfelelően vannak kialakítva a gyűrődések.

A fej kialakítása itt is hagy némi kívánnivalót maga után. Maga az arc jól sikerült, és a szemei is igazán szépek lettek, bár nem vagyok benne biztos, hogy megfelelnek az eredeti karakterrajznak. Sajnos azonban az oldalt fekvő póz, a nagy haj és a felhúzott inggallér miatt elég nehéz kivenni a figura arcát. Jobbára csak alulról látható teljes egészében, szemből viszont alig. Asuka hajának tincseit egész részletesen kidolgozta a gyártó, igaz az illesztési vonalakat és öntési hibákat ezúttal sem sikerült kiküszöbölniük. A festése szintén jó lett, az alap matt narancssárga még egy sötétebb árnyalatot is kapott a hajvégek felé közelítve.

Az átlátszó műanyagnak köszönhetően itt is megfigyelhető, hogy bizony ennek a figurának is hiányzik a karja, és a kezek csak az ingujjak végénél kezdődnek. Ez a hiányosság azonban az ing sötétebb rózsaszín árnyalata miatt nehezebben kivehető, mint Rei világoskékjénél, így nem is olyan zavaró.

A fehér pantsu sem látszik át az ingen, ezért azt csak alulról lehet szemügyre venni. Már aki kíváncsi rá 😛

Asuka formás lábaiból sem spórolták ki a (mű)anyagot, a lábfejei és ujjai pedig anatómiailag még pontosabbak is lettek, mint amiket Rei kapott.

Így néz ki a keret hátulról. A háttérképet és az előtte lévő átlátszó műanyagot négy fémcsavar rögzíti a kerethez, míg a figurát két műanyag szeg tartja fenn a kép előtt. Ez sajnos azzal jár, hogy a figurát nem lehet különválasztani a képkerettől, csak együtt állíthatók ki. Erre két lehetőséget is kínálnak: felül van egy akasztónak való hely, amennyiben a falra szeretnénk feltenni a képet. Alul pedig egy kihajtható talp, amivel az asztalon/polcon is felállítható a keret.

Prize figura lévén ez az Asuka ugyan nem veheti fel a versenyt a jóval drágább figurák kidolgozottságával, de ehhez a kategóriához mérten a minősége tökéletesen kielégítő. A képkeretes alap pedig még különlegessé is teszi.

17 hozzászólás to “[Sega] Neon Genesis Evangelion Extra Pajamas Time – Souryuu Asuka Langley”

  1. Werww said

    Minden figurád japánból való vagy vannak máshonnan származóak is?

  2. Werww said

    Értem 🙂
    Gondolom elég drága lenne egyenesen japánból hozatni de így amerikából vagy kínából még mindig olcsóbban belehet szerezni őket

    • -OJ- said

      Pedig muszáj. Ha valami újabb sorozatból szeretne az ember figurát, akkor ajánlatos már hónapokkal a megjelenés előtt előrendelni, hogy még jusson. Később már csak viszonteladóktól lehet beszerezni, gyakran még drágábban.

      A postaköltség egyébként nagyjából ugyanannyi Amerikából és Japánból is. Kínából (pl HongKongból) nem szabad venni, mert az a legtöbbször silány hamisítvány

  3. Werww said

    Akkor honnan érdemes ezeket beszerezni mert én nézegettem az ebay-is anime figurák után de ott elég drágák az igazi japánban készült darabok

    • -OJ- said

      Igen, az ebayen sajnos rengeteg a hamisítvány, és még azok is 50-60dollárba kerülnek (az eredeti pedig 100-120nál kezdődik)
      Ha magadnak intézed a rendelést, akkor az AmiAmi és HLJ-ről érdemes.
      Ha nem akarsz foglalkozni a részletekkel, akkor a hazai boltok közül az AnimeLandet ajánlom. Nekem is ők hozták be a figuráim nagy részét 😉

  4. Werww said

    AnimeLandat az jó oldal én is rendeltem már onnan egy két dolgot. 🙂
    Amúgy az AmiAmi a figurák ára alatt azok a pontok mit jelentenek?
    Vásárláskor lehet szerezni őket és később levásárolni vagy valami ilyesmi?

  5. Werww said

    És a postaköltség kb mennyi szokott lenni ?

  6. Werww said

    Itt van három szállítási lehetőség az EMS a Air Small Packet és a SAL Small Packet
    te melyiket szoktad választani?

    • -OJ- said

      Attól függ, milyen értékű a csomag és mennyire sürgős

      EMS a gyorsposta, ami 4-5nap alatt itt van, nyomon is követik a csomagot így nehezebben tűnik el, de éppen ezért piszok drága. Egy normál méretű figuránál +3000Yen vagy afölött a szállítási díj rá.

      SAL sokkal olcsóbb, de azzal 3hét a szállítási idő, és azt hiszem max 2kg-ig vehető igénybe miközben a csomag is csak….40x25cm-es lehet max

      És persze számíts arra, hogy mérettől/ártól függetlenül a hazai vámon is megfoghatják a csomagot, és akkor rámegy a teljes összeg +25%. De ez 10 esetből 1x történik meg 😉

  7. Werww said

    Értem kössz 😀

  8. Werww said

    Még azt szeretném meg kérdezni h a regisztrációnál Phone Number és a Address Line mit kell megadni?

  9. Werww said

    És a Postal Code alatt mit értenek?

Hozzászólás