Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Toys Planning] Fate/Hollow Ataraxia FC Vol.1

Posted by -OJ- - 2011. február 15.

Ismét egy trading figura szett bemutatása következik. Mégpedig a Fate/Hollow Ataraxia (a Fate/Stay Night folytatása) című visual novel alapján készült Figure Collection Vol.1 kiadás, mely fürdőruháikban örökítette meg a karaktereket.

Adatok
Eredet: Fate/Hollow Ataraxia (Visual Novel)
Széria: Figure Collection Vol.1
Gyártó: Toy’s Planning
Megjelenés: 2008. Február
Méret: kb. 6 cm
Szett: 6 db
Csomagolás: 12 db / doboz (mindegyik figurából kettő)
Ár: 6000yen

A karakterek többsége mindenki számára ismerős lehet a Fate/Stay Night anime/manga/visual novel alapján, azonban találunk a szettben két új karaktert is (Caren Ortensia, Avenger), akik csak a Fate/Hollow Ataraxia-ban mutatkoztak be. Mivel azt még nem fordították le angol nyelvre, illetve anime/manga adaptáció sem készült belőle, így róluk én sem tudtam semmit.

De nem is a két új karakter a fontos ebben a szettben, hanem a dinnyefaló Saber megszerzése volt az elsődleges célom, valamint utána még a másik két lánykarakternek is örülem volna! Persze az AnimeLand a szokásos módon randomban árulta a szettet, így maradt a találomra választás.

Ebben az esetben nem szegődött mellém a szerencse: elsőre sikerült Gilgamesht kihúznom, majd következett Ilya (egy fokkal jobb), harmadikra pedig Avenger 😦 Ezen a ponton úgy voltam vele, ha már megvan a szett fele, akkor – figyelembe véve a figurák alacsony árát – nyugodtan beruházhatok a teljesre is. Persze negyedikre sikerült Sabert is kibontanom, de Carent csak utolsónak.

És mivel megvettem a teljes szettet, ezért megkaptam a nagy dobozt is, hogy legyen miben hazahozni őket:

A figurák esetében húzási sorrendben fogok haladni, vagyis az első:

Gilgamesh, a királyok királya és Mezopotámia leggazdagabb uralkodója, amint épp egy focilabdán üldögél. Elég távol áll a karaktertől ez a kép, de lényegesen aranyosabb így, mint a Fate/Stay Night-ban.

Illyasviel von Einzbern, akire elég rossz hatással van a gravitáció! Ki kell támasztanom valamivel, különben rövid időn belül el fog dőlni.

Avenger, a nyolcadik Szolga, amint egy jégkrémet harapdos. Ő az egyetlen karakter a szettben, aki nem visel fürdőruhát, mert a visual novelben is ez az öltözéke. A tetoválásai viszont még ilyen kis méretben is nagyon jól mutatnak. Egyedül arra nem tudok rájönni, mi az a tárgy amire éppen rálép?

Saber pedig nagyon szereti a dinnyét. Az egyetlen figura, melyhez extrák is jártak: a kardja, egy egész és egy szelet dinnye. Az egész dinnyére nagyon kell ügyelnem, mert könnyen elgurul, aztán kereshetem.

Emiya Shirou az igásló szerepét tölti be, mert neki kell cipelnie az összes cuccot. És ez az ábrázolás tökéletesen illik a karakter mindig segítőkész jelleméhez.

Caren Ortensia figurája határozottan a legszebb a lányok között, ráadásul még a törülközőt is le lehet venni róla.

Toy’s Planning termékei elég messze vannak a tökéletességtől, gyakran találni rajtuk festékhibákat, elfolyásokat vagy maszatolást, ami sajnos ezen szett esetében is előfordult – de szerencsére többnyire csak a kellékeken, a figurák sokkal több figyelmet kaptak a festés során. Így összességében elégedett vagyok a végeredménnyel és nem bánom, hogy mind meglettek.

Szívesen megvenném a Vol.2 szettet is, ha egyszer utamba kerül.

Hozzászólás