Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[FuRyu] Little Busters! – Sasasegawa Sasami

Posted by -OJ- - 2010. december 9.

Mivel a Key visual novelek (AIR, Clannad, Kanon, Angel Beats!, Little Busters!) karaktereiről egyedül a FuRyu ad ki olcsóbb árkategóriás prize figurákat, így Sasami megjelenésével kaptam az alkalmon, hogy ennek a gyártónak a termékeit is kipróbáljam.

Név: Sasasegawa Sasami
Eredet: Little Busters! (Visual novel)
Gyártó: FuRyu
Megjelenés: 2010. Április
Méretarány: 1/9(?)
Magasság: 14.5 cm (+ 1.5 cm alap)
Ár: 1500yen

Sasasegawa Sasami (Időnként még őmaga is belezavarodik a kiejtésébe!) egyike a Little Busters! azon mellékszereplőinek, akik az Ecstasy kiadásban már saját történetszálat kaptak. Szerepét tekintve a főszereplő lány, Natsume Rin legnagyobb riválisa; személyisége pedig egy tipikus úrihölgy sztereotípiája, a jól megkülönböztethető beképzelt nevetéssel.

A FuRyu figuráinál a doboz formája minden esetben ugyanilyen, csak az illusztrációk és a színséma változik. Egyébként elég mutatós darab, egyik oldalon a figura, míg a másikon a karakter teljes alakos képével. Hátulján pedig a gyártó adatai és a figura párja vannak feltüntetve.

Prize kategóriás termékhez képest a kialakítása kimagaslóan jó lett! A haj két rétegből tevődik össze, ezáltal sokkal dúsabbnak hat, és a tincsei is több szállból állnak. Bár a festésében nem alkalmaztak árnyékolást, a hajkorona így is hibátlan. Simán vetekszik a drágább figurákéval.

A bőr festése egy kicsit sötétebbre sikerült a kelleténél – ez általános a FuRyu figuráknál – de maga az arc jól visszaadja a karakter eredeti vonásait. A szem alakját és színét is eltalálták, és még az agyarat is belefestették a szájába.

A póz a doboz oldalán is látható illusztráció alapján készült, igaz az ütőt kispórolták a kezéből. A szoknyánál ügyeltek a kockák és vonalak festésére, de a minta így is elcsúszik itt-ott, főleg az elülső részén. Ez viszont csak közelről vehető észre, egyébként nem feltűnő. A kivillanó alsóneműnél megtartották az eredeti fekete színt 😀

A láb az egyedüli hely, ahol láthatóak az illesztési vonalak, de ilyen árnál ezt nem tudom felróni negatívumnak. Az alap pedig szintén általános ennél a gyártónal, max a színek változhatnak.

Az egyetlen negatívum, ami viszont mindenképp említést érdemel, hogy a lábak nem tudják megtartani az előre hajló testhelyzetet és a dús hajkoronát, ezért a figura lassan de biztosan dől előre! Én ezt azzal küszöböltem ki, hogy a polc szélére állítottam, így a fal egyenesben tartja.

Valamint járt hozzá egy gyűjthető karakter kártya is, amik külön pakliban is megvásárolhatóak:

Összességében elégedett vagyok a figurával. Az öntése és festése kiváló, a haja egyenesen gyönyörű, csak a műanyag lehetne erősebb, hogy meg is tudja tartani!

Hozzászólás