Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Sega] Hayate no Gotoku!! EX Figure – Katsura Hinagiku

Posted by -OJ- - 2011. december 8.

Egy újabb Hinagiku figura a gyűjteménybe, ezúttal a SEGA kiadásában. Mert belőle sosem elég 😀

Adatok
Név: Katsura Hinagiku
Eredet: Hayate no Gotoku!! 2nd Season
Gyártó: Sega
Megjelenés: 2009 November
Méretarány: 1/8
Magasság: 17cm
Ár: ~1500yen

Az általános Sega prize-doboz, vékony kartonból és némi béléssel, mely egy helyben tartja a figurát. Nem túl esztétikus, de a célnak megfelelt.

Ez alkalommal a figura semmilyen összeállítást nem igényelt, még az alapzat is gyárilag hozzá van rögzítve a lábaihoz. Így csak kivettem a dobozból, és már mehetett is a polcra.

A póz szépen követi a fenti promóciós képen látható, eredeti karakterrajzot. Különösen a szoknyája tetszik, hogy bár a rajzon nem látszik, a valóságban viszont jól érzékelhető a terebélyes mérete, és ha nem lenne fellibbentve, leérne a figura alsó lábszáráig. A béke (vagy győzelem?) jelet nem igazán tudom hová tenni, hogy miért mutatják a karakterek, de azt is pontosan lemodellezték a figurához.

Az arcával már kevésbé lehettem elégedett. A haj és a frizura persze stimmel, a színeket is eltalálták, és a szemek festése is megfelel az anime második évadában alkalmazott sémának, de az arckifejezés egyáltalán nem hasonlít az eredeti karakterrajzra. Mivel nincsenek összehúzva a szemöldökei, ezért nincs meg az a dühös tsundere pillantása sem. A nyitott szájával pedig inkább egy bámészkodó és ámuló karakter benyomását kelti.

Az arc öntésével nincs probléma, a hajon viszont jól látszanak az illesztési vonalak, főleg a jobb füle előtt, ahol egyenesen keresztbe fut rajta egy csík. Hátul legalább elrejtették ezeket a hosszú hajtincsek szélén, elől azonban nagyon zavaróak tudnak lenni. A bal oldalon pedig van egy csúnya illesztési hiba a haj első és hátsó része között. Persze ezek csak akkor zavaróak igazán, ha fél méterről közelebbről szemléljük a figurát, különben nem feltűnő.

A Hakuou Akadémia egyenruháját alapból sem nevezném túl változatosnak, így a gyártónak itt nem kellett külön megerőltetnie magát ahhoz, hogy hűek maradjanak az eredetihez. De legalább a matrózblúz gallérját megemelték egy kicsit, ezzel nem tűnik úgy, mintha egybe lenne öntve az alatta lévő ruhával, és a felsőrész is elrugaszkodik a szoknyától. Emellett még festésük is egész pontos lett, kivéve a sárga sálon, ahol kicsit összefolyt a rózsaszín a fehér szalaggal. A diákelnöki karszalag megint csak jól sikerült, a maga egyszerűségében.

A minden irányba fellibbenő szoknya, ami némi dinamikával ruházza fel a figurát. Látványosabb, mintha csak mereven lógna rajta az egész.

Ráadásul így könnyebben bepillanthatunk alája 😛 De mint azt az anime nézői és a manga olvasói tudják, Hinagiku még tornanadrágot is hord a szoknyája alatt, amit a figura esetében is megtartottak.

Az alapzat egy majd 1cm magas rózsaszín körlap, amelyhez fém csavarokkal rögzítették a figura mindkét lábát.

Összességében egy teljesen átlagos, prize kategóriás figurával van dolgunk, amelynek ugyan megvannak a hiányosságai, de jó választás lehet, ha mindenképpen szeretnénk Hinagikuról egy olcsóbb, iskolai egyenruhás figurát. Amúgy sem készült róla sok ilyen figura, ezért örülök, hogy a megjelenéskor gyorsan berendeltem, mielőtt még a rajongók az összeset elkapkodták volna.

2 hozzászólás to “[Sega] Hayate no Gotoku!! EX Figure – Katsura Hinagiku”

  1. Daisuken said

    Ohh, már tudom, hogy mi hiányzott a mai napból 😀 Köszi, ez felvidított.

Hozzászólás