Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Banpresto] Code Geass R2 DX Figure – C.C.

Posted by -OJ- - 2012. december 8.

A Code Geass 1.évadának kényszerzubbonyos C.C.-je után most itt az R2 második évadban látható, Black Knight egyenruhás verzió. Akárcsak a korábbi kiadásnak, ennek a C.C.-nek szintén két verziója volt: az általam választott, fekete egyenruhás ‘A’ változat, valamint a ‘B’ amely csak a fehér kisnadrágot és topot viselt. Később pedig átlátszó hajjal és fényes festéssel készült öltözékben újra kiadták ezt a figurát.

Adatok
Név: C.C.
Eredet: Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2
Verzió: A (Black Knight Ver.)
Gyártó: Banpresto
Megjelenés: 2008. December
Méret: 18 cm
Ár: 1500yen

Banpresto DX prize figuráról lévén szó a doboz ezúttal is teljesen zárt, ugyanakkor nem olyan ormótlanul széles, mint a korábbi C.C. figura esetében. A figura persze most is darabokban volt, neylonzacskókba csomagolva. A lábai, karjai, a feje és a derekán lógó övek mind külön voltak a törzsétől, kibontás után a tulajdonosnak kell összerakni.

C.C. Black knight egyenruháját mindig is érdekesebbnek tartottam a kényszerzubbonyánál, ezért mindenképpen szerettem volna egy ilyen öltözékű figurát is róla, a Banpresto pedig teljesítette eme kívánságomat. Az egyszerű állópózt sikerült egy kicsit feldobniuk azzal, hogy mind a haját, mind a ruhája szárait megemelték, mintha alulról fújná őket a szél, vagy akár úgy is tekinthetünk rá, mintha épp táncolna a karakter. A haj azóta sem formálódott el, a ruhaszárak azonban mostanra szépen lekonyultak a gravitációs erő következtében, de még így is mutatós.

Az én megítélésem szerint a szemek alakját és festését tökéletesen eltalálták, pont olyanok mint az eredeti karakterrajzokon. Az arc kialakítása már nem annyira pontos, szerintem kicsit pufókabb a kelleténél. A hajkorona kialakítása ugyancsak kiváló, bár a festése lehetett volna kicsit minőségibb is azzal, ha nem csak egy matt zöldet használnak hozzá (és a színt ezúttal sem találták el), hanem egy kicsit árnyékolják is azt a hajvégeken. Valamint az illesztési vonalakat is jobban el kellett volna rejteni, mert hátulról nézve a figurát elég szemet szúróak.

Az összerakás során a karok felhelyezésével szenvedtem a legtöbbet. mivel előbb a fejet és a dús hajkoronát kellett a helyére tenni, és csak azután lehetett még a karokat is becentizni a hajtincsek közé. Egy párszor neki kellett futnom, míg végül sikerült 😀 A mellmérete részben a testtartásából is következik, de szerintem egy kicsit túlméretezték őket, és sokkal nagyobbak a kelleténél…

A figura ugyanazt a fehér kisnadrágot viseli, mint a B verzió, de a fekete köpeny miatt nem sokat lehet látni belőle. A derekán lévő öveket pedig tetszés szerint lehet állítani. Én a mai napig nem tudtam rendesen rászorítani őket a derekára, így állandóan mozognak 😀

A lábai kialakítására szintén nincs panaszom, még a hófehér, tűsarkú combcsizmákon keresztül is szép formásak. Egyébként az egész figurán ez az egyetlen rész, amelynek festése még egy kis halványkék árnyékolást is kapott. Az alapzat pedig a Banpresto figuráknál megszokott fekete körlap, mindenféle felirat vagy díszítés nélkül.

Összességében elégedett lehetek a figurával, és ajánlom mindenkinek, aki az anime-sorozatban is látott öltözékében szeretne magának egy C.C.-t. Kategóriájához képest a kialakítása elsőrangú, a póz is kellően látványos, és nagyjából az arc is stimmel.

Számomra az egyetlen negatívum, hogy a ruhaszárakon, az öveken és a csizmákon látható matt citromsárga részeket igazán festhették volna arannyal is, akkor még szebb is lehetett volna a figura.

6 hozzászólás to “[Banpresto] Code Geass R2 DX Figure – C.C.”

  1. Werww said

    Szép darab 🙂
    Összerakás alatt azt érted ,hogy össze kellett legózni vagy ragasztani

  2. -OJ- said

    Csak legózni, mint a trading figurákat 😉

  3. Riku said

    Szerintem is szép, nekem a képeidről nem tűnik pufóknak az arca… 🙂 Talán inkább csak a hajvégei furcsák, nekem nem tűnik úgy a kép alapján hogy ennyire egyenesre lenne vágva a haja, de javíts ki nyugodtan ha tévedek! *az első 1-2 résznél még mindig nem sikerült tovább jutnom, pedig az alapján tetszik… XD*
    Egy biztos, prize kategóriás figurához képest nagyon jól néz ki!

  4. Rui-chan said

    A hajszínét tényleg nem sikerült eltalálni, de ettől eltekintve szép figura. Ez a ruhája nekem is sokkal jobban tetszik, mint a kényszerzubbonya. Mintha az Ichiban Kuji esküvői ruhás C.C. is nagyobb mellekkel lenne megáldva, lehet ez Banpresto sajátosság. 😀

    • -OJ- said

      Az esküvői ruhájában egyértelműen push-up van, itt pedig végülis csak azért ilyen nagyok, mert a testhelyzetéből ítélve épp hátra dobja a felsőtestét, ezáltal nemcsak a haja és a ruhája emelkedik fel 😀

      Nem tudom, miért ezt az árnyalatot használják a hajához, de érdekes módon az AxO verziót leszámítva az összes C.C. figurának ilyen színű a haja. Talán ha erősebben árnyékolnák vagy fényes lenne, pontosabban visszaadná az eredetit.

Hozzászólás