Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Kotobukiya] ToHeart2 – Kousaka Tamaki ~First Day of School Ver.~

Posted by -OJ- - 2011. június 1.

A számtalan Tama~nee figurák közül most egy régebbi kiadásút kívánok bemutatni: a Kotobukiya 1/6-os méretarányú verzióját!

Adatok
Név: Kousaka Tamaki
Eredet: ToHeart2
Gyártó: Kotobukiya
Megjelenés: 2007 Január
Méretarány: 1/6 (26.5 cm)
Ár: 7800yen
Hivatalos Oldal

Ugyan nekem mindig is Ruuko volt a kedvencem a ToHeart2 lányai közül, az viszont vitathatatlan, hogy mindenki onee~samája, Kousaka Tamaki a legnépszerűbb karakter az egész sorozatban, és ez bizony a róla kiadott figurák számában is megmutatkozik. Minimum két tucatnyi jelent meg eddig, és továbbra is jelentik be az újabbakat! 😀

Eredeti artwork

Olyan figurából viszont kevés van, ami az egyszerű iskolai egyenruhájában ábrázolja Tamakit. Ezt a verziót is még 2007-ben adták ki, és azóta sem volt sok hozzá hasonló. A gyártók (és ezek szerint a gyűjtők is) sokkal inkább szeretik fürdőruhában, alsóneműben, vagy egyéb hiányos öltözetekben ábrázolni a lányt, jócskán megnövelve a mellméretét az eredetihez képest 😛 Én viszont mindenképp egy szolidabb, iskolás verziót szerettem volna róla először (aztán majd idővel következhetnek a perverzebb kiadások!).

Végül másodkézből sikerült megszereznem ezt a példányt, és bár a figura jó állapotban volt, sajnos a táskája (Ezt sikerült egy kevésbé mutatóssal pótolni) és a doboza idő közben már elveszett 😦

A Kotobukiya Tamakijának legszembetűnőbb tulajdonsága a mérete: az alapzattal együtt 29cm-es figura egyszerűen Hatalmas, gyűjteményem egyik legmagasabb darabja. A méretnek megfelelően a kidolgozottsága is igencsak részletes, a ruhájába belekapó szellő több ponton fodrokat képez rajta, valamint a haj is annak megfelelően van kialakítva. Utóbbi azonban nem csak egyetlen összeöntött darabból áll, hanem több különálló tinccsel éri el a dúsabb hatást, ráadásul mindegyik tincs rugalmas műanyagból készült, így nem kell félni attól sem, hogy esetleg letörnének. Mindehhez kellően szép festés párosul – az arc különösen bájosra sikerült – bár a régi Kotobukiya figurákra jellemző ‘fényes bőr’ itt is megvan.

Egyetlen negatívumot tudok felhozni vele kapcsolatban, méghozzá a gyártó korai termékeire jellemző gyenge PVCt, ami miatt idővel dőlésnek indul a figura, pedig a lábába és az alapzatba fémrudakat is építettek. Ez persze egy kis hideg-meleg vizes áztatással helyrehozható.

További galériák:
Moeyo, AkibaHobby, Cut A Review, Kaijin, edoi’s sprout, FateBakaYudoufu, AsuManga

Hozzászólás