Otaku Odú

[Manga] Spice & Wolf Vol.2

Posted by -OJ- - 2012. június 26.

Cím: Spice & Wolf / Ookami to Koushinryou
Író: Hasekura Isuna
Illusztrátor: Koume Keito
Kiadó: Ascii Media Works (Japán) / Yen Press (U.S.A.)
Megjelenés: 2009 Január (Japán) / 2010 Július (U.S.A.)
Műfaj: Kaland, Természetfeletti, Dráma, Vígjáték, Romantikus
Oldalszám: 192
Korhatár: 17+
Kapható: AnimeLand, Trillián – A képregénybolt

A középkori Európában járunk, ahol az emberek (ha épp nincs háború vagy járvány) békés egyhangúságban töltik a napjaikat, miközben a pogány népi hagyományokat egyre inkább visszaszorítja a terjedő Kereszténység. Ebben a korban próbálja megcsinálni a szerencséjét Lawrence Kraft, az ifjú vándorkereskedő, aki korábban nem sok érdeklődést mutatott a népi hiedelmek iránt, míg az egyik éjjel egy potyautast nem talál a szekerén. Ő Holo, a közeli falu termésisteneként tisztelt természetfeletti lény, aki az eredeti farkas alakja mellett emberi formát is képes ölteni (leszámítva a lompos farkát és a füleit). A lány megkéri Lawrence-t, hogy vigye őt haza a szülőföldjére, a messzi Északra, amit a vándorkereskedő meg is fogad. Így kezdődik kettejük kalandos utazása.

A manga második kötete még mindig az első light novel cselekményét dolgozza fel, ami az anime sorozat 4-5.részének felel meg. Lawrence és Holo első közös üzleti ügyüket kívánják lebonyolítani, amely kezdetben még busás haszonnal kecsegtet. Ám egy régi ismerős felbukkanásával a helyzet gyorsan megváltozik, és egy olyan élet-halál harc veszi kezdetét, amelyben Lawrence csak az éles eszére és kereskedői fondorlatosságára hagyatkozhat, ha meg akarja menteni Holot a máglyán való elégetéstől.

A minőség tekintetében nem sok változás történt az előző kötethez képest. A rajzolás továbbra is ugyanolyan részletes és árnyalatokban gazdag, nagy figyelmet fordítva a hátterek kidolgozására. Színes oldalakat azonban most nem találunk benne. A kötet nagyságra szintén megegyezik az előzőével, vagyis az egyes oldalakból most is hiányzik 2-3 milliméter, míg a betűk ezúttal is egy láthatatlan margóhoz igazodnak. Tehát ha a szövegbuborék kinn van a lap szélén, akkor a benne olvasható szöveg már nem a buborék közepén helyezkedik el, hanem a kötet belseje felé csúszik.

Egyedül a kötet borítóját érte komolyabb változás. Az első köteté még teljesen sima volt és emiatt szépen látszottak rajta az ujjlenyomatok, ez viszont egy durvább védőréteget kapott, amely a kép színeit is elmélyíti.

Míg az első kötetben éppen hogy csak megismertük a karaktereket és az őket körülvevő világot, a második kötet már a két főszereplő kapcsolatát hivatott elmélyíteni. Az elmés szócsatáik és a kereskedésről alkotott eltérő nézeteik miatt itt már megvan közöttük a szikra, ami igazán élvezetessé teszi a társalgásaikat. A mostani veszélyes szituáció pedig a harmadik kötetben is folytatódik.

2 hozzászólás to “[Manga] Spice & Wolf Vol.2”

  1. Jakker said

    A 7. re még egy csomót kell várni sajna… Egyébként meg ez pont a drágábbik mangák közül való mint a HotD.

  2. Norbi said

    Szia! Mivel nem találtam más elérhetőséget, ezért ide írok. Szeretnék veled bannert cserélni. Ha érdekel a dolog, akkor írj az e-mail címemre! Utána ezt az üzenetet törölheted is! Köszi

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: