Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

To Love-Ru Trouble & Darkness – Official Data Book – Perfec To LOVEru

Posted by -OJ- - 2013. február 28.

Egy újabb kuriózummal jelentkezem, Yabuki Kentaro nagy sikerű manga és anime-sorozata alapján a rajongók számára összeállított kis információs kézikönyvvel, amelynek címe To Love-Ru Trouble & Darkness Official Data Book: Perfec To LOVEru.

Adatok
Cím: To Love-Ru Trouble & Darkness Official Data Book: Perfec To LOVEru
Kiadó: Shueisha
Megjelenés: 2011. Március
Ár: ~800yen
Méret: 11 x 18 cm
Oldalszám: 272 (10 színes)

Mint mindig, a levehető borítót eltávolítva a könyv tényleges borítója már korántsem olyan színes, mint a külseje. De ez legalább nem egyszínű szürke, mint több artbook esetében.

A “data book” elnevezés talán új lehet egyeseknek, de a tartalom lényegében megegyezik az anime sorozatok kapcsán kiadott guide bookokkal. Mindkettő egy információs kis kézikönyvet takar, a data/guide elnevezés pedig rendszerint aszerint változik, hogy a manga vagy az anime alapján készül az összeállítás.

A könyv legelejében vannak a Darkness mangából származó színes artworkök, valamint egy kétoldalas, a szó szoros értelmében vett MINI-poszter, amelynek a mérete nem nagyobb 18×20 cm-nél. Ezen mindig jót mosolygok, hogy milyen kicsik a japán mangakiadványok, dehát nekik ez a méret a kézenfekvő.

Megtaláljuk benne az összes karakter részletes adatlapját, beleértve a születési dátumokat, vércsoportot, a fizikai adottságokat és ismertetőjeleket (ecchi mangáról lévén szó, a mell-derék-csípő sem maradhat el), valamint némi családi hátteret és a szociális kapcsolatokat, mindezt a manga illusztrációival kiegészítve. De helyet kapnak itt az egyes földi háziállatok, a különböző űrlények, helyszínek és bolygók, Lala összes találmánya, stb. Ez teszi ki a könyvnek több mint az első felét, majdnem 150 oldalt.

A könyv második felében vannak az interjúk közel 30 oldalon, amelyben a mangaka Yabuki Kentaro és a manga sztoriírója, Hasemi Saki beszélget más mangakákkal. Név szerint Katsura Masakazuval (Zetman, DNA2, I”s) és Obata Takeshivel (Bakuman, Death Note), valamint a szinkronszínésznő Tomatsu Harukával (ToLOVE-Ru – Lala). Kérdezz-felelek a karakterekkel, érdekességek, és 16 oldalon korai vázlatrajzok a manga egyes képeihez.

Yabuki Kentaro exkluzív ceruza-rajzai. Ezek itt voltak láthatóak először.

A könyv végében pedig egy 50 oldalas, ‘Trans Boy’ címet viselő oneshot mangafejezet találunk, szintén Yabukitól.

ToLOVE-Ru és Yabuki Kentaro rajongóinak kötelező vétel volt ez a kiadvány, már csak az exkluzív ceruzarajzok és a oneshot mangafejezet miatt is. Gyorsan el is kapkodták mindet már az előrendelés során. Persze azért még fel lehet lelni alapáron is (hiszen többször is újranyomták), de például az Ebayen már most 40-50dollárokat kérnek érte. Egy probléma van csak vele, mint a data bookokkal általánosságban: egy igazi rajongó, aki figyelmesen olvasta a mangát és megjegyezte a dolgokat, annak semmi újat nem tud mondani. Aki viszont nem olvasta/szereti a mangát, az ezt a könyvet sem fogja megvenni.

Hozzászólás