Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Manga] Spice & Wolf Vol.3

Posted by -OJ- - 2013. január 6.

Cím: Spice & Wolf / Ookami to Koushinryou
Író: Hasekura Isuna
Illusztrátor: Koume Keito
Kiadó: Ascii Media Works (Japán) / Yen Press (U.S.A.)
Megjelenés: 2009 Július (Japán) / 2010 November (U.S.A.)
Műfaj: Kaland, Természetfeletti, Dráma, Vígjáték, Romantikus
Oldalszám: 176
Korhatár: 17+
Kapható: AnimeLand, Trillián – A képregénybolt

A középkori Európában járunk, ahol az emberek (ha épp nincs háború vagy járvány) békés egyhangúságban töltik a napjaikat, miközben a pogány népi hagyományokat egyre inkább visszaszorítja a terjedő Kereszténység. Ebben a korban próbálja megcsinálni a szerencséjét Lawrence Kraft, az ifjú vándorkereskedő, aki korábban nem sok érdeklődést mutatott a népi hiedelmek iránt, míg az egyik éjjel egy potyautast nem talál a szekerén. Ő Holo, a közeli falu termésisteneként tisztelt természetfeletti lény, aki az eredeti farkas alakja mellett emberi formát is képes ölteni (leszámítva a lompos farkát és a füleit). A lány megkéri Lawrence-t, hogy vigye őt haza a szülőföldjére, a messzi Északra, amit a vándorkereskedő meg is fogad. Így kezdődik kettejük kalandos utazása.

Ez a kötet a 13-18-as fejezeteket tartalmazza, amelyeknek történései az anime-sorozat első évadának 6. és 8. epizódjának eseményeinek felelnek meg. Lawrence és Holo együtt menekülnek Pazzio csatornáin keresztül, miközben a Meido Társaság emberei továbbra is a nyomukban vannak. Mikor végképp sarokba szorítják őket, Holo kénytelen felvenni a valódi alakját, hogy megmentse a sérült Lawrencet és önmagát. Ez a felismerés egyúttal Lawrencet is válaszút elé állítja, hogy hajlandó-e továbbra is együtt utazni a természetfeletti lénnyel, most hogy megismerte annak félelmetes oldalát is, vagy pedig ezen a ponton elválnak útjaik? Ezt követően a Nora nevű pásztorlány is megjelenik, aki egy jóval hosszabb bemutatást kapott az animeben látottakhoz képest. A kötet végében pedig még egy extra fejezet is találunk, amely az Edo-kori Japánba helyezi a szereplőket.

Ezzel a kötettel le is zárult az első light novel történetének manga változata, valamint már a második kötet meghatározó bonyodalmába is betekintést nyerhettünk. A cselekmény továbbra is szorosan igazodik a light novelhez, elhagyva az animeben látott változtatásokat és kihagyásokat. A rajzolás ezúttal is kiemelkedően szép és részletes, az egyetlen negatívum pedig a még mindig a margó miatt elcsúszó szöveg. Valamint ebben a kötetben ismét volt színes oldal, igaz csak az egyik felére került illusztráció 😀

A karakterfejlődés szempontjából eddig ez volt a legjobb kötet, hiszen Lawrence és Holo itt válnak igazán egyenrangú felekké és nélkülözhetetlen útitársakká. Nora bemutatkozása pedig kellemes levezetésként szolgált, mielőtt hőseink belecsöppennének a következő nagyobb bonyodalomba.

Hozzászólás