Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[Kaiyodo] Mon-Sieur Bome Collection Vol. 22: Fate/Stay Night – Tohsaka Rin

Posted by -OJ- - 2011. november 11.

És nemcsak Saber volt az, akit aznap elhoztam a HoldFényTeamből, hanem a szintén Bome által készített Tohsaka Rin-ből is felmarkoltam egy példányt.

Adatok
Név: Tohsaka Rin
Eredet: Fate/stay night
Széria: Mon-Sieur Bome Collection – Vol. 22
Gyártó: Kaiyodo
Megjelenés: 2007. Június
Méret: 1/8 (21 cm)
Ár: 4500yen
Hivatalos Oldal
Kapható: időnként a HoldFényTeamnél

A csomagolás ugyanazt a sémát követi, mint a Bome Saber esetében, egyedül a színek mások.

Sabernél már megemlítettem, hogy Bome a női lábakat a normálisnál hosszabbra szereti faragni, de ott a bő szoknya miatt ezt nem lehetett észrevenni. Rin esetében viszont már jól látható ez a művészi különlegesség. A póz ezúttal is egy szimpla, álló testhelyzetben örökíti meg a karaktert. Egyedül a karok állása kölcsönöz neki némi dinamikát, mert azokkal pont úgy fest, mintha épp oda akarna suhintani valakinek az Azoth tőrrel.

Rin karakteréhez szintén egy komolyabb arckifejezés illik, amit Bome jó érzékkel el is talált. Ugyanakkor a szemöldöke egyfajta nyugodtságot is sugároz, szemben a Bome Saber inkább dühösnek mondható tekintetével. Az arc egyébként kellően hasonlít a visual novel eredeti karakterrajzához, a festése pedig hibátlan. A haj azonban lehetett volna szebb is, mivel csak egy egyszerű matt festést kapott, mindenféle árnyékolás nélkül. És bár a kialakítása is egy kicsit darabosnak tűnik, az megintcsak az eredeti karakterrajzot idézi.

Rin hétköznapi ruhája csak egy vörös pulóverből (melltartó nélkül, ahogy a figurát elnézem 😛 ) és egy fekete szoknyából áll, amit még a póz sem tesz látványosabbá, hiszen egy-két apró gyűrődéstől eltekintve más kiemelkedő részlet nem látható rajta, ami komolyabb odafigyelést igényelt volna. Persze a maga egyszerűségében így is szép.

Két külön kép a szép hosszú, fekete harisnyás Bome-s lábakról. Engem különösebben nem zavar, hogy majd 1/4-del hosszabbak a reálisnál, de olvastam már olyan véleményt, miszerint ez tántorította el az illetőt a Bome-s figurák megvásárlásától.

A kör alakú talp mindössze 6cm átmérőjű, ám a figura tökéletes kiegyensúlyozottságának köszönhetően ez bőven elég ahhoz, hogy állva tartsa. A cipőket pedig három szeg rögzíti az alaphoz, biztosítva hogy a figura véletlenül se induljon dőlésnek. Az alapzatra ezúttal díszítés is került, mégpedig az idéző kör ábrája, amit a történet elején Rin Archer megidézéshez használt.

Rin szintén kapott egy fegyvert, mégpedig az Azoth tőrt. Kidolgozottságban ez sem marad el Saber kardjaitól, de azokkal ellentétben a tőrt nem lehet kivenni a figura kezéből.

Ugyan Tohsaka karakterét Én jobban kedvelem, mint (bármelyik) Sabert, de a róluk készült Bome figurák közül szerintem az utóbbi kerül ki győztesen. Minőségre és festésre egyformán jók, az álló póz egyiken sem dob sokat, de a ruházat tekintetében Rin némiképp alul marad.

További Galériák:
foo-bar-baz, FateBaka, AkibaHobby, Kaijin.Akiba

2 hozzászólás to “[Kaiyodo] Mon-Sieur Bome Collection Vol. 22: Fate/Stay Night – Tohsaka Rin”

  1. Daisuken said

    A feje egy picit érdekes, de amúgy szép darab 🙂

Hozzászólás