Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

[DVD] Shuffle!

Posted by -OJ- - 2011. április 20.

Adatok
Cím: Shuffle!
Kiadó: Funimation
Megjelenés: 2008 Február – Szeptember
Formátum: DVD
Lemezek Száma: 6 x 1
Régió: 1
Kép: 1.33:1
Hangsáv: Japán 2.0, Angol 2.0
Felirat: Angol

A Shuffle! egy olyan alternatív világba vezet el minket, ahol egy évekkel korábban történt baleset következtében az emberek, a démonok és az istenek világa egybenyílt, szabad átjárhatóságot biztosítva számukra a létsíkok között. Történetünk kezdetén már természetesnek mondható, hogy egy földi iskola tanulói között nemcsak embereket találunk, hanem isteneket, démonokat, és a három faj különböző arányú keverékeit.

A főszereplő Tsuchimi Rin is egy ilyen átlagos középiskolába jár, hozzászokhatott a démonok és az istenek jelenlétéhez. Az viszont őt is váratlanul éri amikor az Istenek Királya és a Démonok Királya lesz a két új telekszomszédja. Mindkét uralkodónak van egy lánya, az ő kérésükre költöznek a királyok Rin szomszédságába. Rin bár nem emlékszik rá, de a múltban mindkét lány életében pozitív szerepet játszott egy ideig. És most, hogy serdülőkorba értek mind a ketten azt vették a fejükbe, hogy megszerzik maguknak Rint. Lisianthus (röviden Sia, az istenkirály lánya) és Nerine (a démonkirály lánya) dolga nem lesz könnyű, ugyanis a srác gyerekkora óta együtt él Fuyou Kaedével, aki gyakorlatilag arra tette fel a saját életét, hogy Rint boldoggá tegye. Hozzájuk csatlakozik még Primula, egy titokzatos lány Nerine múltjából. Továbbá ott van még a felsőbbéves Asa Shigure is, aki Kaedén keresztül nagyon jól összebarátkozott Rinnel is. A kérdés csak az, mit gondol minderről Rin, és a történet végére kinek fogja viszonozni az érzelmeit?

Több évnyi őrült, pofozkodós és robbantgatós, erősen túljátszott hárem-komédiázás után a Shuffle! visszafogott karakterein keresztül egy bájos világot és történetet ismerhetünk meg. A királylányok mindig és mindenhol méltóságteljesen viselkednek (egyedül Sia zúzza csak le folyton a papáját egy székkel, mikor az túlzásokba esik), nincs közöttük őrült féltékenykedés és hajtépés, ha valaki más marad egyedül a sráccal, illetve őt sem bántja senki – leszámítva az idegesítő fanclub-tagokat, azokat nyugodtan kihagyhatták volna T_T A lányokat jól kidolgozott jellemeik különböztetik meg egymástól, ráadásul mindegyiknek van egy sötét folt a múltján, amit egyedül a srác tud orvosolni.

A Funimation szép munkát végzett a DVD-kkel. Mivel csak négy epizódot raktak egy duplarétegű lemezre a videókép megőrizhette eredeti élességét és a színek is ugyanolyan erősek maradtak. Ugyan a hangsávok csak sztereoban szólnak, de mivel a zenei aláfestés főként lassú és lágy dallamokból áll, az bőven elég is. Extrákból nem sok került a lemezekre, tiszta opening és ending videókat és más anime-sorozatok előzeteseit találjuk csak rajtuk. Viszont mindegyik kiadványhoz jár egy egyoldalas, 25 x 36 cm-es poszter is! A borító belső oldalát pedig az epizódokból vett képekkel töltötték meg, ami itthon is sokat dobna a hazai kiadványokon 😀

Shuffle! Vol.1

Shuffle! Vol.2

Shuffle! Vol.3

Shuffle! Vol.4

Shuffle! Vol.5

Shuffle! Vol.6

Hozzászólás