Otaku Odú

[Manga] The Qwaser of Stigmata Vol.1

Posted by -OJ- - 2011. április 19.

Cím: The Qwaser of Stigmata / Seikon no Qwaser
Mangaka: Yoshino Hiroyuki
Illusztrátor: Satou Kenetsu
Kiadó: Akita Shoten (Japán) / Tokyopop (U.S.A.)
Megjelenés: 2006 December (Japán) / 2010 Augusztus (U.S.A.)
Műfaj: Akció, Horror, Ecchi, Kaland, Fantasztikus, Romantikus, Vígjáték
Korhatár: 18+

Történetünk színhelye a St. Mihailov Akadémia, egy ortodox egyházi középiskola Japánban. Ide jár Mafuyu Oribe és Yamanobe Tomo, akik egy szép napon szószerint belebotlanak az ezüst hajú Alexander “Sasha” Nikolaevich Hell-be. A srác egy qwaser, aki képes egy bizonyos kémiai elemet – jelen esetben a vasat – akaratának megfelelően formálni, és ezt előszeretettel használja egy nála kétszer nagyobb kasza megalkotására. Ám képességei gyakorlásához rendszeresen kell Somát, a szent nedűt fogyasztania, ami történetesen nem más, mint az anyatej, és csak egyetlen helyről tudja ‘beszerezni’, amiben kapóra jönnek neki a dúskeblű lányok 😛 Persze a felbukkanását további qwaserek egész sora követi, az iskola területe pedig hamarosan véres csatatérré változik.

Leszámítva a szokatlan energiaforrást, a Qwaser of Stigmata egy teljesen tipikus akció-kaland manga – mint pl. a Shakugan no Shana vagy a Fate/stay night – amiben egy hétköznapinak tűnő, de valójában különleges képességgel rendelkező főhős(nő) a szupererővel rendelkező társa segítségére lehet a harcokban, és ketten együtt legyőznek minden rosszarcút, miközben egyre közelebb kerülnek egymáshoz különböző kínos és komikus szituációkon keresztül. És az első kötet négy fejezete a bevett normatívákat is követi: első kettőben megismerjük a fontosabb karaktereket, majd a másik kettőben legyőzik első ellenfelüket is.

Ami mégis kiemeli az átlagból, az a Yoshino Hiroyuki által teremtett, vallásos hangulattal és szimbólumokkal mélyen átszőtt világ, illetve hogy a mangaka a karakterei képességeit késleltetés nélkül, részletesen és logikusan képes megmagyarázni, miközben a fanservice-t is jó érzékkel alkalmazza: Többnyire az egyes fejezetek elején és a harcok során használja csak őket, és csak a történet előrehaladtával fokozatosan találja ki az egyre durvább helyzeteket. Ebben a tekintetben az első kötet még igazán lightosnak mondható.

A manga másik kiemelkedő pontja Satou Kenetsu gyönyörű, részletes és dinamikus rajzai, amit már a My-Hime/Otome olvasása közben is volt alkalmam megcsodálni, és azóta csak fejlődött a művész úr:

Nem maradhatnak ki az ecchi jelenetek sem:

Egyetlen szívfájdalmam, hogy bár az amerikai kiadásban megtartották a kötet elején lévő illusztrációkat, ezek eredetileg színesek voltak és kihajtható poszterként szerepeltek a japán kiadásban 😦

Közben már megjelent a második kötet is, amit ugyancsak szándékomban áll megvásárolni. Viszont a Tokyopop kiadó Május végén felszámolja az amerikai irodáját, és ezzel a további kötetek angol nyelvű megjelenése is kérdésessé válik!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: