Otaku Odú

Anime/manga gyűjteményem bemutatása

2015 Októberi – Novemberi Zsákmány

Posted by -OJ- - 2015. december 2.

Nem voltam valami aktív az idén. Az élet egyre drágább, és egyre többet kell dolgozni a megélhetésért, így sem a blogolásra, sem a gyűjtemény bővítésére nincs már annyi időm. Most, az év végén látszik csak beindulni kicsit a vásárlás, ahogy szépen sorban futnak be a kisebb nagyobb rendeléseim, de így is már csak két hónap alatt gyűlik össze egy újabb bejegyzésre való. Lássuk, miket sikerült beszereznem október és november hónap folyamán.

Figura

[Good Smile Company] Rozen Maiden – Suigintou Nendoroid

Adatok
Név: Suigintou
Eredet: Rozen Maiden
Gyártó: Good Smile Company
Ár: 3900yen
Megjelenés: 2014. november
Hivatalos Oldal

Nem siettem el Suigintou nendoroid változatának a megvételét, vagy egy évvel az eredeti megjelenést követően sikerült csak hozzájutnom. De nagyon örülök neki, mert továbbra is cukiság a köbön 🙂

Magazin

Megami Magazine 148.szám (2012 szeptember)

NyanType Magazine 31. szám (2012 június)

NyanType Magazine 33. szám (2012 augusztus)

Manga

[Vertical Comics] The Garden of Words angol nyelvű kiadás

[VizMedia] Happy Marriage?! Vol.8 angol nyelvű kiadás

[VizMedia] Happy Marriage?! Vol.9 angol nyelvű kiadás

[TokyoPop] To Love-Ru – Love Trouble Vol.13 (16+) német nyelvű kiadás

[TokyoPop] To Love-Ru – Love Trouble Vol.14 (16+) német nyelvű kiadás

[TokyoPop] To Love-Ru – Love Trouble Darkness Vol.10 (16+) német nyelvű kiadás

[Egmont Manga] Kangoku Gakuen / Prison School Vol.01 német nyelvű kiadás

[Egmont Manga] Kangoku Gakuen / Prison School Vol.02 német nyelvű kiadás

Ezekből nem épp a német nyelvű kiadások voltak betervezve, hanem az angol, de ezek érkeztek helyette. Most adhatom el őket, és ha sikerül, utána talán begyűjtöm az angolt. Bár jóval olcsóbb lenne a német kiadást folytatni inkább 😀

Mint látható, az elmúlt két havi felhozatalban sem jutott sok szerep a figuráknak – ami az egész évről elmondható. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy már nem tudok annyi pénzt fordítani erre a hobbira, mint korábban, így egyetlen méregdrága figura árán inkább több -olcsónak éppenséggel nem nevezhető- mangát veszek. Másrészt a figuragyártók olyan szinten elszálltak a 10.000 jen feletti árakkal, hogy ha még telne rá, akkor sem áldoznék ekkora összegeket az új megjelenésekre. Számomra maradnak a leárazások figyelése, valamint elvétve a másodkézből való vételezések.

4 hozzászólás to “2015 Októberi – Novemberi Zsákmány”

  1. picimessenthial said

    A Kotonoha no Niwa manga beszerzéséről lehet valamit tudni ? 🙂

  2. Rui-chan said

    Szép zsákmány. 🙂 Én továbbra is vallom, hogy mangát csak akkor veszek, ha valami must have, ellenkező esetben ott a net. ^^” (Az se segít a helyzeten, hogy mostanában a dollár középárfolyama is 290 Ft körül mozog.) Figurát ellenben sokkal jobb a vitrinben tudni, mint csak fotókról nézegetni. Előfordul, hogy olykor kénytelen vagyok beérni ezzel a megoldással, de ha olyan figuráról van szó, akkor megpróbálom kiköhögni az árát. Ebben segít az is, hogy közel 1 éve állandó munkám van és csak kisebb részét kell hazaadnom. Illetve mostanában a figura gyártók nem sok olyan animéből választanak karaktert, akit meg is vennék.

    • -OJ- said

      Köszi 🙂
      Elhoztam a héten Yamato2199 Akirát is, de ő majd az ehavi beszerzésekbe fog kerülni.

      Nekem mostanság nem sok fölös pénzem marad, legalábbis annyi nem, hogy a figuragyűjtést rendszeresen finanszírozni tudjam belőle. Idén is csak két teljes árú figurára futotta – amiből Akirát féláron is megvehettem volna, ha megvárom a leárazást – és árulok is egy jó párat, főleg a tradingeket, mert már nincs nekik hely, az áruk pedig jól jön.

      Ez nekem is nagy szerencsém. Én kezdetektől fogva csak karakterismeret alapján vettem figurákat, de mostanában már egy olyan sincs, akiről mindenképpen figurát szeretnék, és főleg nem bármi áron. Erősen kezdek kiszeretni ebből a hobbiból, de persze nem magukból a figurákból, azok továbbra is tetszenek, csak már nem szívesen áldozok rájuk annyit, mint régen.

Hozzászólás